^

Maklumat am mengenai rambut

Rambut dan mikro

Kita harus lebih terperinci mengenai hubungan rambut rontok dengan kandungan unsur surih dalam tubuh manusia. Doktrin microelementoses (MTOZah) sebagai penyakit, sindrom dan keadaan patologi yang disebabkan oleh berlebihan, kekurangan atau ketidakseimbangan unsur-unsur surih dalam tubuh manusia - ini adalah satu bidang sains pelbagai disiplin baru yang besar

Fokus Pertumbuhan Rambut

Rambut manusia melewati tiga fasa pembangunan, lancar berubah dari satu sama lain: anagen (fasa pertumbuhan), catagen (fasa perubahan regresif) dan telogen (fasa rehat). Tempoh setiap fasa bergantung kepada keseluruhan ciri-ciri kompleks: penyetempatan, panjang rambut, seks, umur, bangsa dan ciri genetik deterministik.

Struktur rambut

Rambut adalah lampiran filamen keratin dengan ketebalan 0.005-0.6 mm dan panjang beberapa milimeter hingga satu setengah meter. Panjang dan ketebalan rambut bergantung kepada banyak faktor: bangsa dan seks, umur, lokasi, dll.

Anatomi rambut

Rambut adalah lampiran kulit. Sebagai struktur yang berkaitan, mereka mempunyai banyak persamaan, dari pelan bangunan dengan ciri-ciri pertumbuhan dan pembangunan.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.