^

Klinik pemindahan rambut: di Turki, Rusia, Ukraine, Jerman

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Setakat ini, kami telah berbincang mengenai manfaat yang diberikan oleh rambut kepada orang botak awal dan orang-orang yang rambutnya jauh dari ideal dalam ketumpatannya, yang menyebabkan masalah tertentu pada bidang psikologi dan fizikal. Kami juga menyentuh pelbagai kaedah untuk menjalankan prosedur yang begitu penting dari sudut pandangan estetik, kelebihan dan kekurangan mereka, meninggalkan selepas prosedur. Tetapi semua maklumat ini akan kelihatan sedikit, jika mereka yang ingin bersaing untuk kecantikan mereka dengan kaedah radikal tidak akan tahu di mana hendak membuat pemindahan rambut.

Sebagai permulaan, pemindahan rambut belum dituntut supaya dapat dilakukan di mana-mana klinik di mana-mana bandar. Ini adalah arah perkembangan ubat estetik, yang telah berakar jauh dari semua bandar, jadi masih belum cukup untuk memutuskan pemindahan rambut, anda perlu membuat keputusan mengenai negara dan klinik di mana anda ingin melakukannya.

Harus dikatakan bahawa klinik yang serius mengamalkan teknologi terkini dapat dijumpai bukan hanya di luar negeri, tetapi juga di negara-negara bekas CIS. Selain itu, mereka perlu dicari di bandar-bandar serantau. Mengira pemindahan rambut di sebuah pekan kecil buat masa ini tidak perlu, walaupun permintaan bagi prosedur itu adalah dalam semua penempatan.

Mungkin, suatu hari nanti keadaan akan berubah menjadi lebih baik, dan pemindahan rambut boleh dilakukan di mana-mana bandar, tetapi permintaan dan harga penetapan harga yang layak harus menarik pakar dan membawa kepada pembukaan pusat-pusat baru. Sementara itu, kami akan membincangkan tentang klinik-klinik terkenal yang ada sekarang di pelbagai tempat di dunia.

Transplantasi rambut di Turki

Negara ini mempunyai pengalaman yang sangat kaya dalam arah pemindahan rambut, untuk alasan yang baik kliniknya mencari maklumat bukan hanya orang Ukrain dan Rusia, tetapi juga penghuni negara-negara Eropah. Klinik-klinik Turki dipercayai, itulah sebabnya orang tidak merasa kasihan dengan wang untuk visa, penerbangan dan penginapan di negara ini, yang boleh dijamin memberi mereka gaya rambut yang cantik.

Klinik DOKU untuk Perubatan Estetik (Adam dan Hawa)  adalah salah satu klinik terkemuka di Istanbul, di mana pesakit dari Eropah dan Asia mencari bantuan. Transplantasi rambut dilakukan dengan cara yang lancar FUE, dan rambut tidak dicukur, yang bermaksud bahawa sebaik sahaja prosedur itu pesakit dapat melihat hasil transplantasi, yang akan menjadi dalam setahun.

Transplantasi dilakukan untuk lelaki dan wanita. Di samping itu, kening dan janggut sedang dibina.

Terdapat sebuah klinik di Istanbul di Cumhuriyet Mah. Incirlidede Cad. No: 6-2, Anthill Towers, Sisli, Istanbul

Klinik Perubatan Estetica Estetik (Estetik)  adalah pusat perubatan terbesar di Turki, salah satunya adalah pemindahan rambut. Pusat Perubatan telah menerima pesakit dari seluruh dunia sejak 2010, menjalankan rawatan mengikut piawaian antarabangsa.

Transplantasi rambut dilakukan dengan kaedah klasik dan dengan kaedah FUE.

Klinik ini terletak di: Ataşehir (Istanbul) Küçükbakkalköy Mah. Işıklar Cad. No. 28

Pusat pemindahan rambut Hair Med di klinik Memorial Antalya adalah sebuah institusi perubatan moden dengan pengalaman selama 15 tahun, bekerja mengikut standard antarabangsa mengenai peralatan terkini. Salah satu yang pertama diakreditasi oleh JCI.

Pusat ini menawarkan pelbagai rawatan untuk alopecia, termasuk pemindahan rambut menggunakan kaedah FUT dan FUE. Pakar melakukan transplantasi rambut pada lelaki dan wanita, serta peralihan kening dan janggut, rawatan kehilangan rambut kronik melalui plasmolifting.

.Syarikat ini terletak di: Kuskavagi Mah. Atatürk Bulvarı No: 81 Konyaalti / Antalya.

The FUE Hairlain Clinic  adalah klinik Turki terkenal yang telah melakukan pemindahan rambut menggunakan kaedah FUE selama kira-kira 15 tahun, sebenarnya sejak berdirinya pada tahun 2002. Pakar klinik menyediakan satu proses yang lancar pada tahap yang tinggi, mengamalkan pemindahan rambut warna, dan di bahagian-bahagian badan yang lain, ditambah pemindahan pembetulan diperlukan dalam hal kegagalan pemindahan organ sebelum, rambut tumbuh dengan betul.

Klinik ini terletak di Ankara. Maklumat lanjut boleh didapati di fue-hlc@mail.ru atau melalui telefon di Rusia +7 (987) 188-76-06.

Klinik swasta TURHAIR  di Istanbul, di mana Dr. Demir, yang merupakan ahli organisasi doktor terbaik transplantolog rambut FUE EUROPE dan ISHRS, sedang mengadakan majlis resepsi.

Di klinik, pemindahan rambut dilakukan menggunakan kaedah FUE di kepala, janggut, kumis, kening.

Klinik ini terletak di: Incirli Cad. Limon Çiçeği Sok. Asfalti Caddesi Blok Pejabat № 1 Bakirkoy / ISTANBUL, telefon +9 (0 534) 974- 22- 00.

Perlu dikatakan bahawa di Turki, pemindahan rambut hampir merupakan prosedur sehari-hari, kerana terdapat banyak pusat perubatan dan klinik yang terbuka ke arah ini. Pesakit disediakan dengan: pemindahan percuma, pemakanan yang baik, keupayaan untuk tinggal di klinik pada hari pembedahan dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, tidak semua klinik swasta dapat menyediakan perkhidmatan yang tinggi. Di samping itu, hampir semua pusat pemindahan amalan rambut hanya satu teknik transplantasi yang lancar.

Transplantasi rambut di Rusia

Kami tidak akan menyembunyikan dosa untuk membuat pemindahan rambut kualitatif. Penduduk Rusia tidak perlu pergi ke luar negara. Untuk menjalankan prosedur pemindahan di peringkat tinggi dapat dan doktor tempatan di klinik terkenal.

 Klinik rambut REAL TRANS HAIR (transplant hair) adalah salah satu klinik terkenal Persekutuan Rusia, yang telah bekerja di bidang transplantasi selama 17 tahun.

Pakar melakukan pemindahan rambut menggunakan dua kaedah strip dan FUE. Pada masa yang sama, mereka tidak tergesa-gesa untuk bertukar kepada kaedah HFE yang lebih moden, memandangkan ia satu pemasaran. Mereka berhujah bahawa HFE metodologi yang sebenarnya bukan kaedah yang unik, sejenis teknik lancar yang FUE, dikejar oleh alat-alat lain (teknologi FUE IMPLANTER PEN), kerana teknik FUT yang adalah variasi kaedah jalur. Dengan cara ini, kaedah FUE IMPLANTER PEN digunakan oleh banyak klinik di Turki di bawah asalnya, bukannya nama pengiklanan.

Klinik ini juga membawa pemindahan rambut di kawasan kumis dan janggut.

Klinik RTH di Rusia terletak di: Moscow, stesen metro Kurskaya, Yakovoapostolsky pereulok, 8a.

Trichology Pusat Ever Untuk Rambut  - dikenali dalam institusi perubatan Rusia (ahli Persatuan Antarabangsa Pemulihan rambut Surgery ISHRS), amalan bekerja pada kaedah baru pemindahan rambut di pakar Turkish HFE selama lebih 13 tahun. Di Rusia, kaedah HFE dipatenkan, tetapi operasi tersebut dilakukan hanya di klinik dengan nama yang sama. Dipercayai bahawa teknik ini membolehkan anda menutup kepala anda dengan rambut anda walaupun dengan 6 darjah alopecia yang terakhir, namun, ini akan mengambil masa kira-kira 8-12 jam.

Pakar terlibat dalam pemindahan rambut dari kawasan kepala, kening, kumis, janggut, kumis.

Pusat Trikologi untuk HFE terletak di: Moscow, ul. Shchepkina, 58 p. 3. Anda boleh mengetahui lebih lanjut dengan menggunakan telefon berbilang saluran  +7 (915) 107-55-44.

Klinik pembedahan plastik dan kosmetik Inteko  juga merupakan salah satu klinik terbaik di Moscow, menyediakan perkhidmatan pemindahan rambut. Pembukaan klinik ini berlaku pada tahun 2003.

Pakar-pakar klinik Inteko bekerja mengikut dua kaedah: jalur dan FUE, juga mengingati kaedah HFE bukanlah campur tangan bukan pembedahan, tetapi sejenis teknik lancar.

Alamat klinik: Moscow, st. 2nd Tverskaya-Yamskaya, 26, telefon: +7 (499) 250-96-56.

Klinik pemindahan rambut khusus "Lysine - no"  adalah pusat popular di Rusia dengan nama yang menjanjikan dan pengalaman selama 15 tahun dalam bidang pemindahan rambut. Pada masa ini, para doktor membantu mendapatkan kepala rambut yang indah untuk ribuan pesakit.

Pakar klinik, yang merupakan ahli ISHRS, bekerja pada dua kaedah yang dipatenkan di seluruh dunia: jalur dan FUE.

Klinik ini terletak di: Moscow, ul. Clara Zetkin, 33, bangunan 25, telefon +7 (495) 585-76-36.

Klinik khusus untuk pemulihan rambut dan pemindahan rambut "Volosy.ru"  adalah sebuah pusat Rusia moden, yang telah aktif sejak 2004, walaupun pengalaman transplantasi rambut lebih tua (sejak tahun 1996). Semua pakar bedah klinik disenaraikan dalam organisasi antarabangsa ISHRS.

Pakar klinik melakukan pemindahan rambut menggunakan kaedah FUE dan FUT, hanya menggunakan rambut pesakit sendiri sebagai biomaterial. Operasi gabungan menggunakan kedua-dua kaedah juga mungkin. Jika ketumpatan rambut tidak dapat dicapai, klinik ini menawarkan kaedah trikopigmenasi tambahan (tatu perubatan). Dengan tekniknya sendiri, doktor melakukan kening dan bulu mata, dan juga menggunakan pelbagai kaedah alternatif untuk merawat botak.

Klinik "Volosy.ru" terletak di: St. Petersburg, Prospekt Prospekt, 69, telefon +7 (921) 886-56-64.

Transplantasi rambut di Ukraine

Senegara kita tidak lebih buruk daripada orang asing, mereka juga mengikuti penampilan mereka dan mahu menjadi cantik. Dan rambut - inilah yang membantu untuk memberikan wajah istimewa kepada wajah manusia, yang bermaksud bahawa pemindahan urat rambut dalam diri kita tidak kurang daripada di negara maju lain.

Mari kita pertimbangkan beberapa klinik di mana senegara kita boleh melalui prosedur transplantasi rambut, tanpa meninggalkan negara.

Klinik pembedahan plastik dan ubat peremajaan Ana-Cosmo  adalah salah satu klinik yang paling berprestij di Ukraine dan negara-negara bekas CIS, yang telah wujud selama lebih daripada 20 tahun. Ia mempunyai tahap akreditasi tinggi Kementerian Kesihatan Ukraine, dan pakar boleh membual sijil dan diploma piawaian antarabangsa.

Transplantasi rambut berada di jabatan pakar bedah plastik terkenal di dunia Akaki Tsilosani. Dia menjalankan operasi dengan kaedah patchwork FUT dan LUAR lancar, jika perlu, menanamkan rambut dari bahagian-bahagian tubuh yang berlainan, memastikan kelangsungan hidup biomaterial 92%.

Klinik ini terletak di Kiev, ul. Belorusskaya, 11b, telefon +38 (044) 483-21-78, +38 (050) 326-62-91.

Klinik Laser Kosmetologi dan Pembedahan Diamond Laser adalah pusat perubatan dengan pengalaman 5 tahun yang seiring dengan masa, mendengar keperluan penduduk Ukraine. Salah satu perkhidmatan yang ditawarkan oleh pusat ini ialah pemindahan rambut, yang pakar pusat menjalankan dengan cara FUE lancar, memindahkan sehingga 4 ribu graf per prosedur. Transplantasi rambut juga dilakukan pada kening dan kepala pada harga yang berpatutan sehingga UAH 50 setiap rasuah.

Alamat klinik: Kiev, ul. Krasnoarmeyskaya, 89, telefon +38 (044) 228-72-45.

Laser Laser Kosmetologi dan Pembedahan Klinik "Gold Laser" adalah satu lagi pusat perubatan peringkat Eropah, yang wujud selama 5 tahun, dan telah membuktikan dirinya dalam bidang transplantasi rambut secara lancar. Harga untuk prosedur pemindahan rambut adalah serupa dengan klinik sebelumnya.

Alamat klinik: Kiev, st. Leo Tolstoy, 8, telefon +38 (044) 338-12-90.

Institut Perubatan Estetik Regeneratif "VIRTUS" adalah pusat perubatan dengan pengalaman 26 tahun, mempunyai cabang di pelbagai bandar di Ukraine. Klinik ini memperkenalkan banyak kaedah yang paling inovatif dalam kosmetologi, dermatologi, trikonologi.

Lebih daripada 10 tahun di institusi latihan pemindahan rambut menggunakan teknik jalur.

Mendapati cawangan Clinic alamat di bandar-bandar yang berbeza (Odessa, Kiev, Kharkov, Dnepr, Nikolaev, Kherson), sila hubungi +38 (044) 332-44-00 di Kyiv atau +38 (044) 700-60-60 di Odessa.

Klinik Mediland untuk Perubatan Laser dan Endoskopi  adalah klinik pesakit luar yang moden dan lengkap di tengah-tengah Ukraine, yang, antara lain, menyediakan rawatan dan perkhidmatan pembedahan rambut plastik.

Klinik ini meluas menggunakan kaedah pemindahan rambut FUE, serta menawarkan pemindahan kening pada harga sederhana.

Klinik ini terletak di: Kiev, ul. Copernicus, d. 12, nombor telefon +38 (044) 355-33-31, +38 (095) 365-00-04.

Pusat Rambut Sihat Ruben Hair adalah sebuah klinik berlesen yang sedang berkembang pesat dengan pengalaman selama 4 tahun dalam bidang rawatan dan pemindahan rambut menggunakan kaedah lancar FUE.

Selain pemindahan rambut pada kepala, doktor pusat melakukan pemindahan rambut pada alis dan janggut, serta pelbagai prosedur fisioterapi yang berkesan untuk rawatan alopecia. Pada akhir prosedur pemindahan, pesakit menerima jaminan bertulis pertumbuhan rambut.

Alamat pusat rawatan: Odessa, ul. Srednefontanskaya, 19b, pejabat.203, telefon +38 (048) 700-76-76. Cawangan di Kiev: st. Turgenevskaya, 76/78, telefon +38 (044) 486-56-58, +38 (067) 463-76-76.

Trikologi Klinik dan Dermatologi "Pusat Kesihatan Rambut"  - sebuah organisasi yang wujud di bawah 20 tahun. Dan sepanjang masa, pakar-pakarnya menangani isu-isu penyembuhan kulit dan rambut, menggunakan standard rawatan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan teknik pengarangan yang unik.

Klinik ini menerima ahli-ahli trik yang berpengalaman yang boleh memberi nasihat mengenai rawatan pelbagai jenis botak.

Alamat klinik: Kiev, ul. Kudryashova, 3, telefon +38 (044) 537-66-10.

Seperti yang anda dapat lihat, jika anda mahu, anda boleh mencari di Ukraine kedua-dua pusat untuk transplantasi rambut dengan pengalaman, dan klinik yang agak baru, bersedia untuk membantu rakan-rakan anda kembali pemuda dan kecantikan bersama-sama dengan rambut yang cantik. Oleh itu, ia tidak semestinya perlu mencari bantuan di sisi palsu.

Transplantasi rambut di Belarus

Walaupun keadaan politik dan ekonomi yang stabil di negara ini, banyak teknologi inovatif tidak tergesa-gesa untuk membuka jalan di sana. Jadi ia berlaku dengan pemindahan rambut. Kebanyakan klinik yang menawarkan perkhidmatan pemindahan rambut mempunyai pengalaman yang sangat sedikit dalam bidang pembedahan plastik ini. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perubahan dalam arah ini.

Pusat Pembedahan Plastik Edaran-Perubatan, yang telah wujud sejak tahun 1997, baru-baru ini menawarkan senegara bukan sahaja pemindahan rambut, tetapi pemindahan dengan kaedah HFE paling moden dengan jaminan kelangsungan hidup rambut.

Alamat klinik: Minsk, ul. Lenina, 9. Telefon +375 (17) 220-21-01.

Pusat Perubatan "Keyakinan", pengalaman kerja selama lebih 13 tahun, mempunyai sekurang-pelupusan seorang pakar bedah plastik yang berkelayakan tinggi dengan 8 tahun pengalaman Mechkovskaya Prokofiev, yang juga pemegang pemindahan rambut untuk kaedah bukan pembedahan HFE.

Alamat pusat: Minsk, ul. Zaslavskaya 23/1, teksi. 17.

Pusat Perubatan Estetik "Hinevich and K", yang telah beroperasi sejak tahun 1992, bersedia untuk menyediakan perkhidmatan untuk konsultasi dan pemindahan rambut dengan jalur dan kaedah, memindahkan rambut panjang dan rambut dari bahagian lain badan.

Alamat pusat: Minsk, ul. Pionerskaya, 45. Telefon +375 (29) 653-39-95.

Pusat Perubatan "Corona", yang bekerja di bidang rawatan rambut dan kulit kepala sejak 2004, menjalankan diagnostik masalah rambut dan prosedur pemindahan rambut menggunakan teknologi FUT sambil mengekalkan kecondongan rambut.

Alamat pusat: Insk, ul. Kommunisticheskaya, 3, telefon +375 (29) 358-12-04.

Pusat Perubatan "Nordin" - sebuah klinik moden di hutan pain, yang mengkhususkan diri dalam pembedahan plastik, termasuk pemindahan rambut dan selubung dan kaedah lancar. Kos operasi purata ditunjukkan dalam lingkungan 42-43 ribu rubel.

Alamat pusat: Minsk, st. Surganova, 47b. Telefon +375 (017) 289-54-56.

Ternyata penduduk Belarus juga tidak perlu pergi ke luar negeri untuk memulihkan rambut di kepala mereka. Menurut ulasan, klinik domestik menghadapi operasi transplantasi rambut tidak lebih buruk daripada tuan asing.

Transplantasi rambut di Jerman

Jerman adalah negara yang dicirikan oleh pedantri dan pendekatan yang teliti terhadap perniagaan, begitu banyak yang percaya bahawa rawatan adalah yang terbaik untuk berlaku di negara ini. Malah, industri perubatan di Jerman sedang mengalami krisis hari ini kerana kekurangan kakitangan yang berkelayakan, jadi jangan terkejut jika ahli bedah plastik yang bekerja di sana ternyata menjadi rakan senegara anda.

Bagi klinik yang melakukan operasi pemindahan rambut, kebanyakan mereka boleh dihubungi hanya melalui perantara yang menawarkan perkhidmatan mereka untuk rawatan di klinik di Eropah. Adalah diketahui bahawa kaedah pemindahan rambut FUE menawarkan klinik inovatif di Hamburg FUE - Hairtransplant, yang mengkhususkan diri dalam pemindahan rambut secara lancar. Alamat klinik: Hamburg, Wendemuthstrabe, 5, telefon +49 (0) 40-22862-115.

Transplantasi rambut juga dilakukan di Klinik Vinsbaden "Mang Medical Way" dan rangkaian " Clinical Aesthetic", yang cawangannya terletak di Munich, Hamburg, Dusseldorf.

Transplantasi rambut di Tajikistan

Para pencipta perubatan Tajikistan memutuskan pada tahun 2010 untuk membuktikan bahawa negara mereka tidak akan terlepas dari teknologi inovatif industri kecantikan dan ada pakar yang berkelayakan di negara ini yang mampu menjalankan operasi pemindahan rambut. Operasi pertama dijalankan pada 13 Mei tahun yang sama oleh pakar bedah terkenal dan ketua jabatan pembedahan microsurgery salah satu pusat perubatan terkemuka di Tajikistan, U. Kurbaev. Pesakit dapat menambah sehingga 3.5 ribu folikel rambut ke kawasan botak kepala.

Lebih lanjut di pusat, operasi lain yang serupa telah dijalankan, tetapi pengedaran rambut plastik yang luas di Tajikistan belum diterima. Kami sedar bahawa hari ini pemindahan rambut FUT dilakukan di Klinik Rambut Tajik dan klinik antarabangsa Ibn Sino (Fotekh Niesi str., 34) di Dushanbe. Mungkin hari ini, cabang-cabang lain di Ibn Sino Centre dibuka di Khujand dan Farhor, di mana pembukaan mereka telah dirancang lebih awal.

Transplantasi rambut di Azebirjana

Untuk mengatakan bahawa pembedahan plastik rambut di Azejbardjan tidak dapat berkembang sama sekali. Perkara lain ialah tidak banyak klinik yang mengamalkan arahan perubatan estetik di negara ini.

Maklumat yang tepat kita dapat mencari hanya dalam terkenal di Azeybardzhane Pusat perubatan estetik «Celamig» (Celamig Plastik Estetik Cerrahi Klinika), yang menyediakan perkhidmatan untuk flap rambut pemindahan kulit. Pusat ini terletak di Baku di jalan. Sulejmana Rahimova, 126/64, telefon + (99412) 480-05-35.

Pada asasnya, penduduk Azeybzhan ditawarkan untuk membuat perjalanan singkat ke negara jiran Georgia, di mana klinik terkenal di Tbilisi terlibat dalam pemindahan rambut:

  • Pusat transplantasi rambut "Talizi" (18 tahun amalan), yang diketuai oleh pakar bedah Akaki Tsilosani, mengamalkan teknik lancar,
  • Hairline Antarabangsa dan Pusat Pemulihan dan Penyelidikan Rambut.

Perjalanan sedemikian seolah-olah tidak sukar untuk Penduduk Azeybajan yang mengambil langkah-langkah yang drastik untuk memerangi alopecia, kerana rejim bebas visa dan penerbangan harian dari Baku ke Tbilisi cukup memuaskan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.