^

Penyakit dalam Kehamilan

Bradikardi janin pada kehamilan awal dan lewat

Penentuan obstetrik standard janin bradikardia dipertahankan FHR <110 berdegup seminit untuk sekurang-kurangnya tempoh 10 minit. 

Sembelit semasa kehamilan awal

Apabila menganalisis kes-kes klinikal, mengamalkan pakar ginekologi mencatatkan bahawa dalam kebanyakan wanita, tanda awal mengandung tidak menunda kitaran haid, tetapi sembelit. 

Akibat dan komplikasi rembesan coklat semasa kehamilan

Resolusi yang berjaya kehamilan ektopik dan keletihan melepuh meninggalkan seorang wanita peluang untuk menjadi seorang ibu di masa depan, walaupun ini perlu menunggu sekurang-kurangnya enam bulan untuk tubuh pulih. 

 

Pelepasan coklat semasa kehamilan selepas pelbagai manipulasi

Kemunculan pelepasan coklat semasa kehamilan, yang tidak mengiringi gejala mencurigakan yang lain, tidak perlu dikaitkan dengan proses fisiologi dalam tubuh. 

Pelepasan coklat semasa mengandung pada tempoh yang berlainan

Gejala-gejala pelepasan coklat semasa kehamilan pada masa-masa kebelakangan ini tidak begitu jarang berlaku. Dan jika kita menganggap bahawa dalam kebanyakan kes gejala ini menunjukkan patologi yang lebih atau kurang serius, adalah penting untuk tidak mengabaikan masalah dan pada masanya untuk meminta pertolongan.

Pelepasan coklat semasa kehamilan sebagai tanda penyakit

Banyak penyakit sistem reproduktif wanita dapat diteruskan walaupun sebelum hamil, tetapi di bawah pengaruh penyesuaian hormon dan kelemahan terhadap latar belakang pertahanan tubuh, mereka memperoleh bentuk baru yang aktif. 

Kematangan plasenta: kemudian, pramatang

Adalah perlu untuk memahami bagaimana plasenta matang dalam keadaan normal, dan apakah fungsinya untuk mengetahui apa perubahan patologi dan tanda-tanda mereka.

Rasa graviti semasa kehamilan: mengapa dan di mana ia berlaku?

Perlu diingatkan bahawa perasaan berat semasa kehamilan adalah disebabkan oleh perubahan fisiologi yang tidak dapat dielakkan dan pergeseran dalam metabolisme umum yang berlaku dalam tubuh wanita sepanjang tempoh kehamilan.

Kehilangan rambut pada wanita semasa kehamilan selepas bersalin

Masalah yang dihadapi ramai wanita mengandung adalah keguguran rambut. Alopecia dalam tempoh kehamilan dikaitkan dengan faktor-faktor tersebut

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.