^

Kehamilan dan ubat-ubatan

Dalam kebanyakan kes, konsep kehamilan dan ubat tidak serasi. Hampir semua ubat-ubatan - dengan sangat sedikit pengecualian - mempunyai kontraindikasi untuk digunakan semasa mengandung dan menyusu. Selalunya, arahan kepada ubat-ubatan mengatakan bahawa mengambilnya semasa kehamilan adalah semata-mata untuk preskripsi doktor. Kadang-kadang kata-kata itu mengandungi cadangan kepada doktor: berhati-hati menimbang faedah yang dijangkakan untuk ibu dan potensi risiko kepada janin.

Sirap semasa kehamilan: apa yang boleh dan apa yang tidak?

Selalunya, soalan - sirap apa yang boleh digunakan semasa kehamilan - berkenaan dengan ubat batuk. Secara amnya diterima bahawa, kerana kebanyakan sirap ini mengandungi ekstrak herba perubatan

Immunoglobulin semasa mengandung

Semasa kehamilan, pengenalan imunoglobulin akan membantu memelihara janin dan mencegah gangguan proses kehamilan.

Rinofluimucil semasa kehamilan

Ubat-ubatan semasa kehamilan - walaupun untuk rawatan selesema - harus diresepkan oleh doktor yang hadir, dan, seperti yang dirumuskan dalam arahan, menilai nisbah faedah yang diharapkan untuk wanita hamil dan kemungkinan risiko bagi bayi yang belum lahir.

Asid succinic semasa mengandung: boleh saya minum, bagaimana untuk mengambil?

Asid succinic adalah kristal putih, rasa pahit dalam rasa. Ia didapati terutamanya dalam pengeluaran tanaman, sebagai menggalakkan pertumbuhan tumbuhan, meningkatkan produktiviti mereka.

Iodin semasa kehamilan

Seorang wanita hamil memerlukan peningkatan kadar yodium, kerana janin sehingga kelahiran mengambil unsur ini dari tubuh ibu. Dan wanita itu sendiri disebabkan peningkatan aktiviti hormon memerlukan lebih banyak jumlah.

Betadine semasa hamil dalam 1, 2 dan 3 trimester

Penyediaan tempatan yang berkesan berdasarkan iodin dengan pelbagai aktiviti antiseptik Betadine dengan tepat kerana bahan aktifnya bukanlah alat yang paling digemari untuk wanita hamil.

Paracetamol dalam penyusuan: dos

Paracetamol adalah ubat yang sangat popular yang digunakan untuk merawat bukan sahaja orang dewasa tetapi juga kanak-kanak dan boleh didapati di dada ubat hampir setiap keluarga. Jarang, rawatan selesema tanpa ia.

Sorbifer durules semasa kehamilan: bagaimana untuk mengambil?

Dengan penyertaan besi, semua proses yang paling penting dalam kehidupan manusia berlaku: sintesis DNA, enzim, protein, reaksi redoks tisu dan sistem peredaran darah, pernafasan, metabolisme tenaga.

Dexamethasone semasa mengandung: apa yang ditetapkan?

Kehamilan adalah tempoh apabila anda perlu sangat selektif tentang mengambil ubat. Lagipun, walaupun ubat yang paling "tidak berbahaya" boleh menyebabkan kemudaratan yang tidak boleh diperbaiki kepada janin yang sedang membangun, serta menjejaskan keseluruhan proses kehamilan.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.