^

Kesihatan

Kajian klinikal

Peningkatan sel darah merah dalam air kencing pada wanita

Eritrosit yang meningkat dalam air kencing wanita adalah tanda diagnostik penting yang dapat menunjukkan pelbagai keadaan patologi, peningkatan tekanan pada organ dan sistem dalaman, proses penyesuaian yang terganggu, dan banyak lagi.

Analisis Rahsia Prostat

Ujian makmal cecair badan yang disembur oleh kelenjar prostat - analisis rembesan prostat - adalah prosedur diagnostik yang tidak invasif (tidak menyakitkan dan selamat). Analisis ini membolehkan anda menilai keadaan kelenjar, serta menentukan penyakit pada peringkat awal.

Ujian cystitis: apa yang perlu saya ambil?

Anda tidak boleh bermain dengan kesihatan anda, terutama sekali kerana tidak sukar untuk mendiagnosis cystitis. Dengan aduan yang sedia ada, pesakit boleh beralih kepada ahli terapinya, dan dia akan membuat diagnosis awal berdasarkan sejarah perubatan dan ujian makmal dan menentukan doktor yang akan dikunjungi: pesakit, pakar urologi, ahli nefrologi, pakar sakit puan, ahli botani, dll.

Hasil daripada smear pada flora: leukosit, eritrosit, epitel, lendir

Prostat ginekologi atau urologi adalah kajian bukan sahaja mikroflora yang hidup di dalam tubuh kita, tetapi juga komponen lain dalam persekitaran dalaman, yang juga boleh membawa maklumat penting untuk diagnosis.

Flora bakteria dan bukan bakteria dalam smear

Flora kokal di dalam smear, yang wakilnya berbentuk sfera, boleh diwakili dalam semua kekayaan spesisnya. Biasanya, cocci bersama-sama dengan mikroorganisma oportunistik dan neutral yang lain dalam vagina hadir dalam jumlah keseluruhan tidak melebihi 5%.

Apakah yang berlaku pada flora?

Hasil pemeriksaan mikrobiologi atau sitologi dapat diserahkan kepada pesakit atau dikirim ke dokter yang menetapkan analisis (ahli ginekologi, ahli urologi, dll.). Untuk merekodkan bukti yang disediakan bentuk khas bakteriologi atau pemeriksaan sitologi.

Erythrocytes dalam air kencing: gejala, kesan, diagnosis

Aduan kesakitan biasanya mengiringi urolithiasis, sistitis, krisis asid urik. Dalam kes lain, kesakitan mungkin tidak. Bahaya paling besar dalam kes ini adalah proses tumor dalam pundi kencing dan ginjal.

Punca sel darah merah tinggi dalam air kencing

Hasil ujian makmal sering menimbulkan banyak soalan untuk pesakit. Ini terutamanya berlaku apabila unsur-unsur darah muncul dalam cecair, di mana mereka biasanya tidak boleh - sebagai contoh, jika sel darah merah dijumpai dalam air kencing.

Streptococcus dalam perut pada wanita, dengan kehamilan, lelaki dan kanak-kanak

Streptococci adalah mikroorganisma gram-negatif, yang merupakan agen penyebab penyakit berjangkit-infeksi dan radang. 

Analisis terikan pada flora: bagaimana untuk menyediakan, apa yang menunjukkan?

Di antara banyak kajian makmal, ada suatu smear pada mikroflora - analisis yang menentukan kehadiran bakteria di tempat pengumpulan, dan juga mengenal pasti mereka.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.