^

Kesihatan

Penyiasatan enzim dan isoenzim

Ujian hepatik semasa kehamilan

Kedua-duanya pada peringkat perancangan kehamilan dan semasa kehamilan seorang anak, wanita itu tetap memberikan satu set ujian makmal untuk menilai keadaan umum badan dan pengesanan tepat pada masanya tentang sebarang perubahan patologi.

Ujian darah untuk ujian hati: apa yang termasuk?

Satu kajian skrining bertujuan untuk menilai keadaan fungsional sistem perkumuhan tulang belakang dan hati adalah ujian untuk ujian hepatik. Diagnosis dilakukan dengan menggunakan sampel darah.

Ujian darah untuk ujian hati pada kanak-kanak

Analisis dipilih berdasarkan umur bayi, pertumbuhan dan ciri hormon, kehadiran anomali kongenital dan penyakit kronik badan.

Ujian darah untuk ujian hati: penyediaan, bagaimana untuk mengambil, apa yang menunjukkan

Hati adalah kelenjar terbesar badan manusia. Ia menduduki bahagian kanan atas rongga perut, terletak di bawah diafragma.

Isozyme 1 laktat dehidrogenase dalam darah

Isoferment dehidrogenase laktat terkandung dalam tisu dalam nisbah yang jelas, iaitu, setiap tisu, termasuk darah, mempunyai spektrum ciri isoenzim dehidrogenase laktat.

Troponin I dalam darah

Troponin I adalah protein struktur troponin kompleks otot dengan berat molekul 26,500 Da. Troponins I, seperti troponin T, jantung dan otot rangka, berbeza dengan ketara dalam urutan asid amino.

Troponin T dalam darah

Kompleks troponin adalah sebahagian daripada sistem otot kontraksi. Ia terdiri daripada tiga protein: troponin T membentuk suatu bon dengan tropomyosin (berat molekul 3700), troponin I (berat molekul 26 500), yang boleh menghalang aktiviti yang ATPase, dan troponin C (berat molekul 18,000), yang mempunyai pertalian yang signifikan bagi Ca2 + .

Myoglobin dalam darah

Myoglobin adalah kromoprotein yang mengandungi gem; adalah rangkaian cahaya myosin dengan berat molekul 17.6 kDa. Ia adalah protein yang mengangkut oksigen dalam otot rangka dan miokardium.

Sebilangan MB daripada creatine kinase dalam serum

Kinase kreatin dalam otot jantung terdiri daripada dua isoenzim: KK-MM (60% daripada jumlah aktiviti) dan KK-MB (40% daripada jumlah aktiviti). KK-MB - dimer, terdiri daripada dua subunit: M (otot) dan B (serebral).

Jumlah creatine kinase dalam darah

Creatine kinase membalikkan fosforilasi kreatin. Yang paling kaya dengan creatine kinase adalah otot rangka, otot jantung, kurang dalam otak, kelenjar tiroid, rahim, paru-paru.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.