^

Kesihatan

Penyakit sistem genitouriner

Apakah granul Fordyce?

Kelenjar sebum kulit yang kelihatan - dalam bentuk nodul kecil (papula) pelbagai penyetempatan - pertama kali diterangkan pada tahun 1861 oleh ahli anatomi Switzerland Albert Kelliker, tetapi mereka menerima nama granul Fordyce dengan nama doktor lain, ahli dermatologi Amerika John. Fordyce, yang melaporkannya 45 tahun kemudian …

Melecur, kekejangan dan keputihan pada lelaki

Pertimbangkan penyakit yang paling biasa pada lelaki, yang dicirikan oleh pembakaran, kekejangan dan pelepasan putih.

Pelepasan putih dari uretra pada lelaki

Salah satu punca kemungkinan pelepasan keputihan dari uretra pada lelaki ialah uretritis. 

Keputihan dalam air kencing pada lelaki

Sekiranya pelepasan putih muncul dalam air kencing, maka ini adalah salah satu tanda proses patologi. Kemasukan keputihan mungkin berlendir atau menyerupai kepingan. 

Pelepasan putih dari uretra pada lelaki

Rembesan rahsia putih berlaku kerana tindakan pelbagai faktor dan punca. Pertimbangkan jenis utama pelepasan urogenital pada lelaki, kaedah rawatan mereka.

Rawatan pelepasan putih dari uretra pada lelaki

Sebelum meneruskan untuk menghapuskan punca kemunculan pelepasan putih pada lelaki, adalah perlu untuk menjalani diagnosis yang komprehensif. Selepas doktor mengenal pasti nosologi dan menetapkan jenis patogen, pelan terapi disediakan.

Angiomyolipoma buah pinggang kiri dan kanan

Di antara tumor jinak, terdapat neoplasma spesifik seperti angiomyolipoma, yang dapat dikesan secara tidak sengaja semasa pencitraan organ perut.

Keretakan pada kulup pada lelaki dan kanak-kanak

Retakan pada kulup muncul di bahagian dalam lapisan kulit. Keduanya kecil, tidak mencolok, tidak menyebabkan sensasi menyakitkan, dan besar, yang tidak dapat diabaikan.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.