^

Kesihatan

Penyakit sistem genitouriner

Keputihan pada lelaki

Tidak semua rembesan pada lelaki menunjukkan patologi dan perkembangan penyakit serius, terdapat juga rembesan fisiologi dari zakar, biasanya telus. 

Rawatan cystitis dengan darah

Berjumpa dengan doktor adalah penting, baik dalam cystitis akut dan kronik dengan darah. Walaupun pesakit baru sahaja menyelesaikan kursus terapi, dan gejala telah kembali semula, rawatan perubatan harus segera dicari.

Cystitis dengan darah: sebab, gejala, diagnosis

Keradangan pundi kencing dicirikan oleh keinginan yang kerap dan menyakitkan untuk membuang air kecil. Kadangkala anda boleh memerhatikan sistitis dengan darah yang muncul pada penghujung tindakan buang air kecil, atau hanya terdapat dalam cecair kencing, mengotorkannya dalam warna kemerahan atau merah jambu.

Pertolongan cemas untuk cystitis pada wanita dan lelaki

Cystitis adalah keadaan yang agak menyakitkan yang dikaitkan dengan lesi akut atau kronik pada saluran kencing. Pertolongan cemas untuk cystitis hampir selalu disediakan, kerana pesakit bimbang tentang sakit teruk yang tajam, sakit, keadaan bertambah teruk dengan mendadak.

Apakah granul Fordyce?

Kelenjar sebum kulit yang kelihatan - dalam bentuk nodul kecil (papula) pelbagai penyetempatan - pertama kali diterangkan pada tahun 1861 oleh ahli anatomi Switzerland Albert Kelliker, tetapi mereka menerima nama granul Fordyce dengan nama doktor lain, ahli dermatologi Amerika John. Fordyce, yang melaporkannya 45 tahun kemudian …

Melecur, kekejangan dan keputihan pada lelaki

Pertimbangkan penyakit yang paling biasa pada lelaki, yang dicirikan oleh pembakaran, kekejangan dan pelepasan putih.

Pelepasan putih dari uretra pada lelaki

Salah satu punca kemungkinan pelepasan keputihan dari uretra pada lelaki ialah uretritis. 

Keputihan dalam air kencing pada lelaki

Sekiranya pelepasan putih muncul dalam air kencing, maka ini adalah salah satu tanda proses patologi. Kemasukan keputihan mungkin berlendir atau menyerupai kepingan. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.