^

Kesihatan

Penyakit kawasan dubur dan dubur

Memecah saraf occipital

Mereka yang menderita sakit kepala yang berulang, yang dilokalisasi di kawasan occipital, harus sedar bahawa gejala ini sering ditunjukkan dengan mencubit saraf oksipital.

Punca kotoran dalam dubur pada lelaki dan wanita

Pelepasan dari dubur adalah masalah biasa yang menyusahkan ramai orang. Tetapi kerana keintiman masalah, rasa malu, ramai orang tidak pergi ke doktor, tetapi cuba untuk merawat masalah itu sendiri.

Sphincteritis

Dalam artikel ini kita akan bercakap mengenai sphincteritis rektum, kerana penyakit ini boleh menyebabkan akibat yang teruk.

Diagnosis instrumental dan makmal kanser kolorektal

Ubat semasa boleh didapati dengan banyak kaedah untuk diagnosis jelas penyakit usus ganas.

Gatal-gatal anus

Gatal-gatal di dubur adalah aduan yang paling biasa ketika menghubungi seorang proctologist, sebab yang sukar didiagnosis. Mari kita pertimbangkan penyebab utama gatal-gatal dubur, jenisnya, kaedah rawatan dan kaedah pencegahan.

Fistula rektum

Fistula rektum adalah fistula (terusan, tiub dalam bahasa Latin) - fistula yang membentuk antara permukaan tisu dan zon keradangan. Fistula kelihatan seperti petikan, tersembunyi oleh tisu rektum, di dalamnya mungkin terdapat kandungan purulen.

Penyakit rektum

Penyakit rektum dicirikan oleh gejala biasa, berkembang dengan perkembangan proses patologi di dalamnya dan kanal dubur. Dalam amalan, penyakit pakar bedah rektum adalah biasa, tetapi penyakit ini boleh disebabkan bukan sahaja oleh pathologies rektum, yang terlibat dan pakar bedah Proktologi, tetapi juga Onkologi, urologi dan penyakit sakit puan.

Atresia pembukaan dubur

Atresia dubur adalah dubur yang tidak berlebihan. Selalunya terdapat juga fistula dari kantung rektum yang buta yang membuka ke perineum atau ke dalam uretra anak lelaki dan ke dalam vagina atau vestibule vagina atau jarang pundi kencing pada perempuan.

Sindrom Levator ani

Sindrom otot yang menimbulkan anus adalah kesakitan episodik di rektum, yang disebabkan oleh kekejangan otot yang menimbulkan anus.

Badan luar rektum

Badan-badan luar rektum, kadang-kadang luar biasa dan / atau berkaitan dengan permainan seksual, boleh disuntik ke rektum secara sengaja, tetapi sering menjadi sukar untuk dikeluarkan. Sesetengah badan asing menembusi dinding rektum, yang lain berhijrah ke atas sphincter dubur.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.