Ubat-ubatan

Ubat, iaitu ubat-ubatan yang digunakan untuk merawat dan mencegah pelbagai penyakit, mesti digunakan dengan tepat untuk tujuan yang mereka maksudkan - supaya kesan terapi mereka adalah berkesan dan selamat.

Doktor yang melantik anda ubat, pakar yang baik dan anda mempercayai dia sepenuhnya? Hebat. Tetapi pengalaman doktor terbaik tidak dapat menjejaskan reaksi individu setiap organisma pesakit untuk persediaan farmaseutikal dan menginsuranskan terhadap kesan sampingan mereka.

Menurut WHO, antara sebab-sebab kematian penyakit di tempat kelima adalah berbahaya, kadang-kadang tidak serasi dengan kesan sampingan kehidupan ubat-ubatan.

Oleh itu, sebelum mengambil sebarang ubat, anda perlu membaca arahan pada permohonan mereka, yang mengandungi maklumat tentang tujuan dan komponen dadah, mekanisme tindakan mereka, bentuk keluaran, kaedah permohonan dan dos, serta kontra, kesan sampingan yang tidak diingini, keserasian atau ketidakserasian dengan ubat-ubatan lain, dsb.

Sebagai tambahan kepada perihalan ubat-ubatan yang ditempatkan dalam susunan abjad, Panduan ke Ubat-ubatan mengandungi maklumat mengenai nama perdagangan ubat-ubatan generik (salinan) dengan bahan aktif yang sama, tetapi dihasilkan oleh pengeluar yang berbeza.

Untuk maklumat: di Ukraine, penggunaan perubatan ubat dikawal oleh Perkhidmatan Negeri Ukraine untuk Ubat di bawah Kementerian Kesihatan.

Medication guide

2 A B C D E F G H İ J K L M N O P R S T U V W Y Z Б

Portal iLive tidak memberikan nasihat, diagnosis atau rawatan perubatan.
Maklumat yang diterbitkan di portal adalah untuk rujukan sahaja dan tidak boleh digunakan tanpa berunding dengan pakar.
Berhati-hati membaca peraturan dan dasar laman web ini. Anda juga boleh hubungi kami!

Hak Cipta © 2011 - 2020 iLive. Hak cipta terpelihara. /p>