^

Kesihatan

Manipulasi perubatan

Penguburan trakea

Ahli anestesiologi sering menggunakan konsep seperti intubasi dan ekstubasi. Istilah pertama - intubasi - sebenarnya bermaksud pengenalan tiub khas di dalam trakea, yang diperlukan untuk memastikan patensi saluran udara pesakit.

Mencuci telinga dari palam sulfur

Keperluan untuk prosedur seperti mencuci telinga timbul apabila kelebihan zat lilin pelindung - cerument (earwax) - tidak dikeluarkan secara semula jadi, tetapi terkumpul di saluran telinga.

Blok presakral

Prosedur anestetik perubatan yang digunakan dalam proktologi dan pembedahan adalah blok presacral. Pertimbangkan petunjuk untuk pelaksanaannya, teknik, komplikasi.

Chamomile douching: bagaimana untuk melakukannya dengan betul?

Chamomile - tumbuhan dengan ciri-ciri ubat-ubatan yang dinyatakan dan pelbagai aplikasi. Pertimbangkan tanda-tanda untuk rumput douching dan kesan terapeutiknya.

Membasuh mata kanak-kanak

Kanak-kanak lebih terdedah kepada traumatisasi dan kerengsaan mata. Prosedur pembersihan adalah kaedah yang paling mudah dan pada masa yang sama berkesan untuk menghapuskan masalah ini.

Pencucian mata: petunjuk, penyediaan, peraturan untuk menjalankan

Kaedah yang berkesan untuk menghapuskan keletihan dan kerengsaan mata adalah membasuh. Pertimbangkan penyelesaian oftalmik yang popular dan peraturan untuk kegunaannya.

Urut prostat: teknik, jenis

Lelaki, yang kesihatannya bergantung bukan sahaja kepada kesejahteraan mereka, tetapi juga kepada keluarga, sangat cemburu terhadap tanggungjawab seksual mereka. Lagipun, masalah di tempat tidur beransur-ansur berubah menjadi konflik yang serius di luar, dan kadang-kadang menyebabkan penyayang yang sebelum ini tidak lagi mahu bersama.

Tusukan rongga pleura

Tenggorokan pleural difahami sebagai prosedur di mana penyembuhan rongga pleura dilakukan untuk mendiagnosis, atau melakukan manipulasi terapeutik yang dapat menyelamatkan nyawa seseorang.

Tumbukan lumbar

Data beliau melengkapkan gambar klinikal dan mengesahkan diagnosis untuk polyneuropathies, multiple sclerosis dan neiroleukemia.

Blok Novocain: tulang belakang lumbar, sendi, saraf, telinga

Untuk menghilangkan rasa sakit akut dan kronik dalam perubatan klinikal, suntikan tempatan dari novocaine (estetik amino untuk anestesia tempatan) - blokade novocaine - digunakan.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.