^

Kesihatan

Sindrom

Arachnodactyly

Salah satu patologi tisu penghubung keturunan yang jarang berlaku adalah arachnodactyly - kecacatan jari, disertai dengan pemanjangan tulang tubular, kelengkungan rangka, gangguan sistem kardiovaskular dan organ visual.

Displasia ektodermal

Penyakit yang agak jarang berlaku - displasia ektodermal - adalah gangguan genetik, disertai dengan gangguan fungsi dan struktur unsur-unsur yang berasal dari lapisan luar kulit. 

Sindrom Tholos-Hunt

Sindrom fisura orbit yang unggul, ophthalmoplegia patologi - semua ini tidak lebih daripada sindrom Tholos Hunt, yang merupakan lesi struktur pada fisura orbit yang unggul. 

Sindrom Svayer

Penyakit ini boleh mempunyai beberapa nama: ia sering dipanggil gonad dysgenesis wanita, atau hanya disenesis gonad. 

Sindrom Möbius pada kanak-kanak

Anomali kongenital yang disebabkan oleh struktur abnormal saraf kranial adalah sindrom Moebius. Pertimbangkan penyebab, simptom, kaedah diagnosis dan pembetulannya.

Sindrom Hemophagocytic pada kanak-kanak: primer, sekunder

Penyakit jarang dan rumit - sindrom hemofagositik, dipanggil limfogenetikosis hemofagositik. 

Sindrom Dejerine

Di bawah sindrom Dejerine bermaksud penyakit yang jarang berlaku. Ia berdasarkan kecenderungan genetik. Sindrom Dejerine juga dikenali sebagai neuropati hipertropik. 

Kehilangan berat badan yang cepat

Berat kelebihan adalah masalah sepertiga penduduk dunia. Orang ramai cuba menghilangkan pound tambahan dalam pelbagai cara, cuba membawa tubuh mereka ke bahagian ideal.

Sindrom lelaki terkunci

Tidak kira bagaimana orang yang berbeza memanggil penyakit ini pada masa yang berlainan, bolehkah kata-kata menyampaikan tragedi keadaan ketika jiwa yang hidup dan minda yang sihat untuk waktu yang lama tetap terkunci di dalam tubuh yang hampir tidak dapat dipulihkan?

Sindrom nyeri Myofascial: tulang belakang muka, serviks, toraks, lumbar

Sesiapa yang sekurang-kurangnya sekali berhadapan dengan anjing laut Beberapa di dalam otot, membawa kesakitan yang tidak tertanggung apabila anda menekan pada mereka, sudah tentu, tahu apa sindrom myofascial, dan tidak ada nasihat untuk menghadapi apa-apa dalam hidup anda.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.