^

Kesihatan

Error message

  • Warning: implode(): Invalid arguments passed in _menu_translate() (line 798 of /var/www/ilive/data/www/ilive.com.ua/includes/menu.inc).
  • Warning: implode(): Invalid arguments passed in _menu_translate() (line 799 of /var/www/ilive/data/www/ilive.com.ua/includes/menu.inc).

Rawatan penyakit

Rawatan semasa dan yang baru muncul untuk pesakit COVID-19

Penyebaran pandemi jangkitan COVID-19 telah mempengaruhi aktiviti sistem penjagaan kesihatan global. Banyak pakar terpaksa menangguhkan beberapa penelitian yang sedang berlangsung untuk mengembangkan dan menguji ubat baru untuk rawatan pasien koronavirus.

Rawatan staphylococcus tanpa antibiotik

Kita harus segera menyatakan bahawa ia bukan mengenai semua antibiotik yang diketahui, tetapi mengenai farmaseutikal. Tidak mustahil untuk merawat jangkitan bakteria tanpa agen antimikroba.

Apa yang perlu dilakukan dalam kes-kes cystitis akut?

Salah satu kaedah yang berkesan untuk merawat cystitis akut adalah terapi etiotropik. Ini adalah rawatan antimikrob dan antibakteria dengan ubat khas yang menghilangkan punca keradangan - bakteria. Dalam kombinasi dengan kaedah lain, etiotropium mempromosikan pemulihan yang cepat.

Apa yang perlu dilakukan dan bagaimana untuk merawat ovari multifollicular?

Sindrom ini dirawat oleh ahli sakit puan-endokrinologi dan beberapa pakar yang berkaitan. Tugas doktor adalah untuk menghapuskan ketidakseimbangan hormon dan mencegah gangguan pada masa akan datang, serta untuk memulihkan kebolehan pembiakan pesakit.

Rawatan hipermobiliti

Untuk mencapai hasil yang positif dan mampan, adalah disyorkan untuk menjalankan rawatan yang rumit. Selalunya ia diwakili oleh pelbagai ubat-ubatan, serta prosedur fisioterapi.

Pancang di dalam paru-paru: apa yang perlu dilakukan, bagaimana untuk merawat?

Terapi oksigen digunakan untuk melegakan sesak nafas dan tanda-tanda kegagalan pernafasan. Pada banyak prosedur shvarts plasmapheresis dan hemosorption ditunjukkan.

Rawatan neuropati iskemia

Neuropati iskemia adalah sejenis patologi khusus sistem saraf, apabila semuanya menentukan masa. Pelanggaran peredaran darah dengan cepat mencetuskan sel-sel saraf, yang praktikalnya tidak dipulihkan.

Rawatan yang berkesan terhadap erysipelas

Api luka, atau api luka - jangkitan anthroponotic disebabkan oleh hemolitik kumpulan streptococcus A. Penyakit ini boleh diubati cukup keras, sering menjadi kronik - terutamanya dalam kes-kes di mana pesakit tidak pergi ke doktor dengan segera selepas gejala pertama.

Rawatan capsulitis dengan ubat dan alternatif

Kaedah rawatan keradangan beg sinovial dan kapsul sendi bergantung kepada peringkat penyakit. Ini mengambil kira hakikat bahawa patologi itu terdedah kepada resolusi diri. Rawatan berlaku dalam keadaan pesakit luar.

Sindrom pemulihan orang: apa yang perlu dilakukan, bagaimana untuk menyembuhkan pil

Keadaan yang berkembang sebagai sindrom bebas di latar belakang tekanan akut atau berpanjangan, timbul tiba-tiba dan menjatuhkan seseorang, sekurang-kurangnya, menjadi kekeliruan. Apa yang perlu dilakukan dengan pengasingan?

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.