^

Kesihatan

Fisioterapi

Mandian hidrogen sulfida: petunjuk, faedah dan bahaya

Mandi hidrogen sulfida juga dipanggil mandi sulfida: dalam komposisi air perubatan terdapat komponen penyembuhan asas, yang merupakan bahan gas hidrogen sulfida.

Sanatorium dengan mandian hidrogen sulfida

Tidak semua negara di dunia boleh dirawat dengan hidrogen sulfida. Nasib baik, di ruang pasca-Soviet terdapat beberapa institusi perubatan yang pakar dalam balneotherapy.

Kompleks latihan, terapi senaman untuk bronkitis kronik dan obstruktif

Latihan untuk bronkitis adalah satu kaedah rawatan tambahan, mereka direka untuk mempercepatkan rawatan, mengenakan keseronokan, memulihkan tubuh selepas penyakit. Adakah pernafasan udara benar-benar menyumbang kepada ini, dan bagaimana?

Bank-bank di belakang untuk rawatan orang dewasa bronkitis dan kanak-kanak

Orang-orang generasi tua dalam alat ubat mereka mempunyai bank yang, ketika batuk, radang paru-paru diletakkan di belakang mereka. Mereka benar-benar serupa dalam bentuk kepada bank, tetapi mempunyai bahagian bulat. Kapasiti mereka ialah 30-70 ml.

Cara melakukan urut dengan bronkitis: saliran, bergetar, boleh, tempat

Ini mungkin disebabkan oleh prinsip asas urutan terapeutik: meningkatkan peredaran darah, peredaran cecair limfa, metabolisme dan tisu tropis.

Latihan fisioterapi untuk penyakit saluran gastrousus pada kanak-kanak

Latihan fizikal menjejaskan pencernaan melalui sistem saraf pusat melalui refleks motor-visceral. Latihan fizikal khas meningkatkan peredaran darah di organ-organ rongga perut, membantu mengurangkan genangan dan memulihkan fungsi motor normal.

Fisioterapi untuk penyakit usus pada kanak-kanak

Fisioterapi untuk penyakit usus pada kanak-kanak ditetapkan bergantung kepada jenis gangguan. Dalam sindrom usus yang sakit hati dengan sembelit, dengan sembelit berfungsi, cadangan berikut telah dibangunkan.

Electropuncture

Electropuncture - kesan pada mata secara biologi aktif oleh arus tertentu frekuensi rendah, yang telah dinyatakan melambangkan, analgesik, hyposensitizing, kesan antiangina.

Terapi kurang tidur

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kemungkinan menggunakan kekurangan (kekurangan tidur) untuk merawat keadaan depresi semakin dibincangkan. Kebanyakan penyelidik mengesyorkan menggunakan kaedah ini kedua-duanya pada peringkat awal serangan depresi endogen, dan dalam kes-kes kemurungan tahan terapeutik.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.