^

Maklumat

Ilan Bank - ahli rheumatologi terkenal di dunia, yang terlibat dalam diagnosis, pencegahan dan rawatan pelbagai peringkat penyakit sendi dan tisu penghubung, patologi imunologi dan dalaman. Pengalaman amalan berterusan ialah 45 tahun. Pada masa ini, doktor dapat menyembuhkan beribu-ribu pesakit dari pelbagai bahagian dunia. Pengalaman yang kaya dan profesionalisme memainkan peranan yang besar dalam diagnosis yang tepat, pelantikan terapi berkesan. Akibatnya, pesakit berjaya sembuh dan menjalani pemulihan dipercepatkan.

Doktor Bank - lulusan Universiti Tel Aviv, mempunyai diploma dengan kepujian. Beliau mempunyai latihan yang panjang di Amerika Syarikat, berkelayakan dalam bidang penyakit dalaman dan rheumatologi di University of Colombia.

Pada masa ini beliau adalah seorang profesor perubatan, seorang guru, pensyarah di universiti Tel Aviv dan Colombia. Seringkali bertindak sebagai ketua penyelidik. Doktor mendapat kemasyhuran dunia pada tahun 1986, selepas penemuan jenis imunosit baru yang bertanggungjawab untuk mengenal pasti sel mikrob, virus dan tumor. Sehingga kini, penemuan ini digunakan secara aktif oleh ahli dunia dalam rawatan patologi reumatik dan autoimun, penyakit darah dan kulit, pelbagai proses menular.

Profil pada Researchgate 

Pendidikan dan pengalaman kerja

  • Fakulti Perubatan Universiti Tel Aviv, Israel
  • Perkhidmatan 7 tahun sebagai doktor di Angkatan Pertahanan Israel
  • Magang dalam Perubatan Dalaman dan Rheumatologi di Columbia University, New York, Amerika Syarikat
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.