^

Kepentingan khusus

Penyakit-penyakit baru lahir disebabkan pelbagai sebab dan mempunyai banyak gejala yang berbeza. Pertama, penyakit ini boleh menjadi kongenital, dan patologi seperti itu tidak satu lusin. Kedua, seorang kanak-kanak boleh mendapat jangkitan yang dimiliki ibunya, semasa mengandung atau melahirkan anak. Akhirnya, saluran gastrointestinal dan saluran pernafasan kanak-kanak dari minit kehidupan pertama mula dikepala oleh mikroorganisma alam sekitar, antaranya mungkin patogenik ...

Penyakit yang paling kerap dilahirkan adalah berkaitan dengan kulit, pencernaan dan mabuk umum apabila jangkitan bakteria atau virus masuk ke dalam badan. Jadilah berjaga-jaga, dan jangan malas untuk menambah pengetahuan anda untuk memahami apa penyakit yang dilahirkan bayi baru lahir dari kegembiraan penampilan bayi dalam keluarga anda.

Botol air panas untuk bayi yang baru lahir dari kolik: garam, gel, kanak-kanak

Colic mungkin merupakan masalah pertama yang ibu melahirkan anak yang baru lahir. Kemunculan kolik pada anak disertai dengan menangis, kecemasan motor, gangguan tidur, peningkatan pelepasan gas dari usus.

Babotik untuk bayi baru lahir

Perubatan dan pasaran ubat-ubatan semakin meningkat setiap hari, dan terdapat banyak cara kolik. Adalah perlu untuk mempertimbangkan kelebihan dan mekanisme tindakan Bobotik untuk memahami bila untuk memohon.

Bifidumbacterin untuk bayi baru lahir

Bifidumbacterin untuk bayi yang baru lahir boleh menjadi salah satu ubat pilihan untuk banyak masalah. Ubat ini adalah probiotik, yang digunakan dengan sangat luas sehingga kini.

Kenapa anak menggigit payudara dan apa yang perlu dilakukan?

Bayi menggigit payudara - ini adalah alasan biasa untuk menarik perhatian doktor, yang menyebabkan ramai ibu berfikir tentang menghentikan penyusuan susu ibu. 

Cecair, cecair bening di dalam bayi kuning, hijau

Pediatrik sentiasa memberi perhatian kepada sebarang perubahan dalam bentuk najis pada bayi sebagai penunjuk asas keadaan sistem pencernaan, mengenai fungsi yang betul yang bergantung kepada perkembangan anak. 

Neuralgia pada bayi: tanda, rawatan

Neuralgia pada bayi baru lahir adalah keradangan saraf, yang membawa kepada banyak sensasi yang tidak menyenangkan, termasuk sindrom kesakitan yang teruk. Penyebab neuralgia pada kanak-kanak boleh banyak, dan rawatan secara langsung bergantung kepada etiologi. Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui tentang manifestasi kemungkinan neuralgia dalam kanak-kanak, untuk memberi perhatian dan mendiagnosis patologi tepat pada masanya.

Hypertonus dari otot kaki dan tangan bayi: sebab-sebab apabila ia berlalu, bagaimana untuk menentukan apa yang perlu dilakukan?

Adalah sangat penting untuk menilai nada otot bayi yang baru lahir bersempena dengan gejala-gejala lain supaya lebih tepat bercakap mengenai kehadiran masalah tertentu.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.