^

Dasar-dasar Makan Sihat

Produk tekanan darah

Ia tidak mungkin untuk menggantikan ubat sepenuhnya dengan produk yang menurunkan tekanan darah, tetapi anda boleh menggunakan sifatnya seperti keupayaan untuk melebarkan saluran darah

Croup dengan pankreatitis

Hidangan bijirin muncul dalam diet pesakit dengan pankreatitis antara yang pertama: dari hari kedua atau ketiga selepas penyingkiran serangan akut.

Makanan laut untuk pankreatitis

Jika kita bercakap tentang makanan laut dengan pankreatitis, anda tidak boleh mengatakan dalam satu perkataan. Hidangan laut adalah berbeza, begitu juga dengan cara ia diproses dan dimakan. Apa yang mungkin dan apa yang tidak bergantung terutamanya pada ini.

Tepung dengan pankreatitis

Tepung dengan pankreatitis termasuk dalam senarai kedua-dua hidangan yang dibenarkan dan dilarang. Senarai yang dibenarkan termasuk roti putih, kering atau baking semalam, keropok, biskut tanpa lemak. Anda tidak boleh menggunakan apa-apa jenis roti rai yang baru dibakar, kaya, puff, gula-gula berlemak, penkek, kek keju.

Produk untuk pankreatitis: apa yang boleh dan apa yang tidak?

Keradangan pankreas atau pankreatitis adalah penyakit yang disertai dengan pemburukan berkala yang mencetuskan pemakanan yang tidak sesuai untuk diagnosis sedemikian. Fungsi organ ini adalah untuk menghasilkan enzim yang diperlukan untuk pemprosesan makanan dalam duodenum.

Epal untuk diabetes jenis 1 dan jenis 2

Orang yang sihat tidak pernah ragu sama ada untuk makan epal atau tidak. Biasa dari zaman kanak-kanak, buah-buahan tumbuh di setiap taman, dijual di setiap pasaran, oleh itu ia dianggap sesuatu yang biasa dan jelas - seperti udara, cahaya matahari atau hujan.

Bit untuk gastrik

Secara paradoks, produk yang sama boleh memberi manfaat dan berbahaya kepada kesihatan, bergantung pada diagnosis, cara penyediaan dan kaedah penggunaan. Contoh yang baik bagi pernyataan ini ialah bit untuk gastrik.

Sarapan pagi dengan gastrik: resipi sihat

Sama pentingnya ialah sarapan pagi untuk gastrik, salah satu penyakit yang paling biasa dalam sistem pencernaan manusia.

Chicory untuk gastrik

Kebanyakan apa yang kita tahu tentang chicory ialah ia adalah alternatif yang sihat untuk kopi. Tetapi tumbuhan ini ditambah bukan sahaja kepada minuman, tetapi juga kepada pelbagai hidangan. Adakah ia sentiasa membantu? Sebagai contoh, adakah chicory berbahaya untuk gastrik?

Hidangan untuk pankreatitis: apa yang boleh dan apa yang tidak?

Diet standard yang ditetapkan untuk pesakit dengan pankreatitis adalah jadual rawatan No. 5, berdasarkan perlindungan haba dan mekanikal saluran pencernaan. Pemakanan harus seimbang, dengan kandungan lemak dan karbohidrat yang rendah dengan latar belakang peratusan protein yang tinggi.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.