^

Kesihatan

Pemeriksaan hematologi

Analisis darah dan air kencing pada tahap vitamin D: norma, mengapa mereka berputus asa

Vitamin D adalah sejenis vitamin, termasuk sekumpulan bahan aktif biologi, sintesis yang dilakukan di dalam kulit di bawah pengaruh sinar ultraviolet.

Atipikal мононуклеары

Pertimbangkan ciri-ciri sel atipikal, sebab penampilan mereka, kaedah diagnostik dan analisis untuk sel mononuklear.

Meningkatkan kadar hemoglobin dalam darah

Tahap peningkatan hemoglobin dalam darah dijumpai pada setiap orang ketiga. Mari kita lihat sebab-sebab peningkatan hemoglobin, kaedah normalisasi dan akibat yang mungkin untuk badan.

Ujian darah

Ujian darah adalah kaedah penyelidikan yang paling biasa, tanpa mana-mana diagnostik moden tidak mungkin. Jenis dan kaedah penyelidikan darah yang berbeza membantu perubatan moden untuk mengenal pasti ratusan ribu penyakit dengan cepat dan tepat.

Meningkatkan sel darah putih

Leukosit yang ditinggikan adalah isyarat jelas pencerobohan tubuh manusia oleh unsur-unsur asing, kerana sel-sel ini adalah pelindung utama organ-organ, sistem terhadap pelbagai penyakit dan bertindak balas dengan segera terhadap serangan virus dan bakteria.

Leukosit: normal

Norma leukosit adalah penunjuk kepada kesihatan semua sistem dan organ manusia. Tugas utama mereka adalah untuk menyediakan fungsi perlindungan, untuk melawan jangkitan, virus dan ejen berniat jahat yang lain.

Leukosit dalam darah

Leukosit dalam darah adalah salah satu unsur yang paling penting dalam darah, putih, kerana ia dipanggil, sel-sel darah sebenarnya tidak berwarna. Mereka sangat pelbagai dalam struktur dan mempunyai banyak spesies dan subspesies.

Bilakah leukosit diturunkan?

"Leukosit diturunkan" - frasa ini, sudah tentu, menyebabkan penggera. Apa-apa kelainan dalam analisis komposisi darah boleh memberi isyarat penyakit, kronik atau akut.

Immunophenotyping hemoblastoses

Kemajuan yang ketara dalam kajian hematologi yang berkaitan dalam tahun-tahun kebelakangan dengan penggunaan kaedah imunologi moden dan alat automatik untuk menganalisis dan menyusun sel-sel darah periferi dan sumsum tulang - cytometers aliran.

Asid folik dalam darah

Asid folik merujuk kepada vitamin B-larut air kumpulan B dan merupakan turunan pteridin. Tubuh manusia disediakan dengan asid folat akibat sintesis endogen dari mikroflora usus dan penggunaannya dengan makanan.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.