^

Kesihatan

Penyakit kanak-kanak (pediatrik)

Mengapakah kanak-kanak mengalami demam selepas vaksinasi dan perlukah ia dirawat?

Suhu pada kanak-kanak selepas vaksinasi untuk kebanyakan ibu menjadi kejutan yang tidak menyenangkan, yang, bersama-sama dengan laporan jarang komplikasi berbahaya dan kematian kanak-kanak, menyebabkan sikap negatif terhadap vaksinasi secara umum. 

Batuk dan demam pada kanak-kanak

Batuk dan demam pada kanak-kanak mungkin merupakan tanda pertama batuk kokol, kerana ia adalah ciri tempoh catarrhal.

Bakteria dalam air kencing kanak-kanak

Salah satu petunjuk kehadiran jangkitan atau proses patologi dalam badan ialah bakteria dalam air kencing. Pertimbangkan punca fenomena ini, jenis, kaedah rawatan.

Rawatan kulit gatal pada kanak-kanak

Untuk menghapuskan gatal-gatal pada kanak-kanak, adalah penting untuk menentukan asalnya terlebih dahulu. Jika ini tidak dilakukan, maka hampir mustahil untuk menyingkirkan malang itu, kerana gejala itu akan berlaku sejurus selepas selesai penggunaan ubat tertentu.

Rawatan suara serak pada kanak-kanak

Kaedah rawatan untuk gangguan suara adalah individu untuk setiap pesakit dan bergantung pada apa yang menyebabkan keadaan patologi.

Trigonocephaly

Anomali kongenital dalam bentuk kecacatan tengkorak, di mana kepala bayi mempunyai bentuk yang tidak teratur, dan tengkorak kelihatan segi tiga, ditakrifkan sebagai trigonocephaly.

Sirap untuk serak pada kanak-kanak

Dengan suara serak pada kanak-kanak, yang disebabkan oleh laringitis, batuk atau selsema lain, dua jenis sirap digunakan

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.