^

Kesihatan

Kehamilan, melahirkan anak dan puerperium

Paku selepas pembedahan caesar: tanda dan pencegahan

Kehamilan dan kelahiran seorang kanak-kanak adalah masa yang paling indah dan bahagia dalam kehidupan seorang wanita. Tetapi tidak semuanya tidak berawan. Seseorang mungkin mempunyai masalah dengan bearing janin ...

Tempoh yang berlimpah dengan bekuan selepas penghantaran

Pemulihan kitaran bulanan selepas bersalin menunjukkan bahawa tubuh wanita kembali normal selepas tempoh masa mengandung, kelahiran dan pemakanan yang panjang. Walau bagaimanapun, proses pemulihan ini tidak selalu berjalan lancar dan diramalkan.

Lactostasis

Untuk memahami penyebab lactostasis, perlu memahami bagaimana susunan payudara, apakah fungsi utamanya dalam laktogenesis.

Tidak Membangun Kehamilan: Punca dan Tanda

Keadaan ini, akibat pertumbuhan janin dan kematian intrauterin, dipanggil kehamilan beku atau tidak berkembang.

Meningkatkan hemoglobin semasa hamil: kenapa melakukan sesuatu?

Masalah ini tidak seperti hemoglobin yang kerap, tetapi ia tidak kurang penting dan juga memerlukan perhatian doktor. Perkembangan gejala boleh menjadi laten, jadi anda perlu mengetahui tanda-tanda dan gejala pertama patologi ini.

Galactocele

Bersama hipogalactia, mastitis dan genangan susu, galactocele adalah salah satu tempat utama dalam kejadian wanita dalam tempoh laktasi.

Psikosis selepas bersalin

Psikosis postnatal adalah keadaan di mana seorang wanita diseksa oleh sindrom manik untuk melakukan sesuatu dengan dirinya sendiri atau dengan seorang anak. Ia disebabkan oleh komplikasi yang timbul selepas bersalin.

Kehamilan ovari

Patologi yang dipertimbangkan dalam artikel ini merujuk kepada salah satu jenis persenyawaan ektopik oosit.

Atony rahim

Kekurangan otot rahim yang meningkat, yang dalam kebanyakan kes adalah penyebab pendarahan yang berpanjangan yang mengiringi wanita selepas melahirkan anak, mempunyai istilah perubatannya sendiri - atony rahim.

Kemurungan selepas bersalin

Kelahiran seorang kanak-kanak yang lama ditunggu-tunggu oleh penampilan yang seolah-olah tidak serasi dengan keadaan gembira ini, fenomena seperti kemurungan postpartum

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.