^

Kesihatan

Kepakaran perubatan

Podiatrist itu

Podiatry - bidang perubatan yang berkaitan dengan diagnosis dan rawatan gangguan kaki dan buku lali, memberi tumpuan kepada kajian kaki yang lebih rendah: mengkaji tisu dan organ-organ dari mana ia terdiri.

Kombustiolog

Pembakaran haba dan bahan kimia adalah akibat kecederaan yang timbul akibat faktor luaran, tetapi bukan hanya kulit seseorang yang mengalami luka bakar.

Ahli terapi

Menjawab persoalan yang ahli terapi?, Perlu merujuk kepada kamus atau ensiklopedia perubatan, yang memberikan suara kepada hakikat bahawa perkataan itu datang dari therapeia perkataan Yunani (penjagaan, penjagaan kanak-kanak, penyembuhan) atau therapeutes (menjaga sakit, doktor).

Transplantologist

Transplantologist adalah wakil medis median yang muda. Nenek moyang adalah seorang doktor sains pemindahan VP Demihov, yang adalah yang pertama di dunia yang diadakan pemindahan penderma jantung pada anjing, ia adalah pada tahun 1951

Trihologist

Trichologist tahu tentang segala-galanya bahawa helai dan kulit kepala kita perlu melihat seratus peratus.

Pemakanan

Ahli sains pemakanan mengkaji apa yang kita makan dan bagaimana kita makan. Doktor khusus ini mengetahui segala sesuatu tentang makanan, produk makanan, interaksi dan impak mereka terhadap tubuh, kepentingan mereka untuk kesihatan kita.

Ahli kulit kosmetik

Seorang pakar kulit dermatologi adalah doktor yang menyembuhkan penyakit kulit dan mempunyai kesan yang kompleks pada tubuh, melancarkan mekanisme pembaikan epidermisnya sendiri.

Ahli toksik

Pertolongan cemas khusus dalam kes keracunan akut disediakan oleh doktor toksikologi, pakar yang terlibat dalam penghapusan kesan toksik pada badan bahan tertentu.

Dermatologi kanak-kanak

Selalunya bagi ibu bapa adalah misteri yang dermatologi kanak-kanak itu. Di kepala ada persatuan dengan ahli dermatologi, sebuah kampanye yang disembunyikan dengan hati-hati dan sering dianggap sesuatu yang memalukan dan tidak menyenangkan.

Dermatologi

Hari ini dalam bidang dermatologi bekerja profesional seperti doktor kulit, doktor kulit, kecantikan dan dermatologi trikologi.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.