^
A
A
A

Ejakulasi cepat

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Ejakulasi pantas adalah penyakit yang memberi kesan kepada banyak lelaki. Mari kita pertimbangkan penyebab utama ejakulasi pramatang, kaedah rawatan dan kaedah pencegahan.

Menurut statistik saintifik, kini sepertiga dari semua lelaki di planet ini mengalami ejakulasi pesat. Tetapi statistik bersyarat, kerana ramai yang menyembunyikan patologi ini. Ejakulasi pramatang adalah masalah sebenar untuk lelaki yang sihat, kerana ia mempunyai kesan negatif terhadap hubungan seksual dan hubungan secara umum.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Punca ejakulasi pesat

Penyebab ejakulasi pesat dibahagikan kepada dua kumpulan - psikologi dan fisiologi, iaitu, yang berkaitan dengan masalah dengan kesihatan, fungsi dan struktur organ. Untuk mengetahui masalah ejakulasi pramatang, anda perlu menghubungi seorang pakar, ia boleh menjadi ahli psikologi, ahli urologi atau terapi seks. Doktor akan menjalankan pemeriksaan dan diagnosis badan untuk menentukan punca penyakit. Mari kita lihat punca fisiologi dan psikologi asas ejakulasi pesat.

Penyebab fisiologi ejakulasi pramatang:

 1. Peningkatan sensitiviti penis glans adalah punca yang paling umum berlaku pada lelaki dari semua peringkat umur. Patologi ini boleh diperolehi (phimosis, balanoposthitis) atau kongenital. Ciri-ciri ejakulasi pesat dengan sensitiviti penis glans:

Apabila melakukan hubungan seks dengan kondom, tempoh ejakulasi lebih lama. Tempoh juga meningkat apabila menggunakan pelincir buatan. Oleh itu, adalah disyorkan untuk menggunakan kondom khas dengan anestetik dan pelincir.

 • Sebagai peraturan, ejakulasi tidak berlaku sebelum hubungan seks, dan jika ia berlaku, ia hanya kerana geseran ahli tentang seluar dalam atau dalam proses memakai kondom.

Untuk menentukan secara pasti hubungan ejakulasi pesat dengan kepekaan yang meningkat, disarankan untuk membeli pelincir dengan anestetik (prolongator) dan memohon kepada kepala zakar selama 10-15 minit sebelum hubungan seks. Selain pelinciran, anda boleh menggunakan Lidocaine aerosol, yang dijual di farmasi. Sekiranya penggunaan pelincir meningkatkan tempoh persetubuhan, walaupun selama beberapa minit, maka ejakulasi pra-matang dikaitkan dengan sensitiviti yang meningkat.

Untuk merawat ejakulasi pesat yang disebabkan oleh sensitiviti, gunakan untuk berkhatan, kerana ini adalah kaedah rawatan yang paling berkesan. Semasa berkhatan, keluarkan kulup, yang meningkatkan tempoh hubungan seks 2-3 kali. By the way, berkhatan meningkatkan ejakulasi dalam mana-mana lelaki, walaupun tanpa masalah dengan ejakulasi.

Jika hipersensitiviti disebabkan oleh phimosis atau balanoposthitis, maka sunat adalah satu-satunya penyelesaian kepada masalah ini. Sekiranya seorang lelaki takut untuk berkhatan atau menolak prosedur ini, doktor mengesyorkan menggunakan pelincir dengan anestetik atau aerosol dengan lidocaine.

 1. Vesiculitis kronik - ejakulasi pesat yang disebabkan oleh keradangan vesikel mani. Mereka mengumpul sperma konstituen - sperma. Dinding gelembung menjadi lebih nipis dan menjadi sangat sensitif. Itulah sebabnya rangsangan seksual ringan membawa kepada ejakulasi. Vesiculitis kronik sentiasa berkembang serentak dengan prostatitis, yang merupakan keradangan kelenjar prostat. Rawatan masalah ini harus menyeluruh. Gejala utama vesiculitis, menimbulkan ejakulasi pesat: 
  • Ejakulasi adalah ikal, kadang-kadang perbuatan seksual berpanjangan, tetapi dalam beberapa kes ejakulasi berlaku dengan cepat. Penyakit ini berkembang secara beransur-ansur, sebelum lelaki itu tidak mempunyai masalah dengan ejakulasi.
  • Ejakulasi berlaku walaupun sebelum hubungan seks dari keseronokan. Pada masa yang sama, hubungan seks pertama melaluinya dengan cepat, dan yang berikutnya mengambil masa lebih lama.
  • Mengambil alkohol sebelum seks tidak memperbaiki keadaan, tetapi, sebaliknya, memperburuk proses. Penggunaan kondom, pelincir dengan anestetik tidak menjejaskan ejakulasi.
  • Hubungan seks tidak mendatangkan keseronokan, menyebabkan rasa sensasi yang menyakitkan, dan perasaan orgasme tersebar.
 1. Luka-luka organ-organ dalaman dan gangguan kerja mereka - punca ini boleh didiagnosis hanya selepas satu siri peperiksaan dan penyerahan ujian. Pelanggaran struktur kortikal dan subkortikal (diperolehi dan kongenital) akan menjejaskan sistem pembiakan dan fungsi seksual. Kerosakan kepada saraf tunjang tulang belakang, trauma tulang, penyakit radang sifat urologi dan organ dalaman pelvis, juga menyebabkan ejakulasi cepat.
 2. Pelanggaran sifat hormon - menyebabkan ketidakseimbangan hormon, yang menimbulkan ejakulasi pesat. Patologi timbul daripada kekurangan testosteron, peningkatan pengeluaran prolaktin dan gangguan endokrin.
 3. Keracunan - keracunan kronik dengan alkohol, nikotin dan toksin lain membawa kepada hubungan seksual yang rendah dan fakta bahawa lelaki itu cepat cums. Kadang-kadang ejakulasi pesat berlaku kerana penggunaan antibiotik dan ubat-ubatan.

Penyebab psikologi ejakulasi pesat:

 1. Ketakutan - pengalaman seksual pertama yang tidak berjaya, ketakutan untuk tidak memberi kesenangan kepada pasangan, ditertawakan, ditolak, dan ketakutan lain menyebabkan masalah psikologi yang menjejaskan kehidupan seksual dan tempoh persetubuhan. Hanya seorang ahli psikologi yang boleh menyembuhkan penyakit seperti itu.
 2. Situasi tekanan yang kerap. Lelaki yang benar-benar berdedikasi untuk bekerja, mengalami kekurangan tidur, keadaan tekanan yang berterusan dan kemurungan - mempunyai masalah seksual yang berkaitan dengan ejakulasi awal.
 3. Keterlaluan adalah penyebab utama ejakulasi pesat. Ini berlaku pada lelaki muda yang baru sahaja melakukan hubungan seks. Tetapi kadang-kadang ejakulasi pramatang juga berlaku pada orang dewasa, lelaki berpengalaman. Kerana overexcitement di salah satu jabatan korteks serebrum, peningkatan ketegangan, yang menyebabkan ejakulasi dan orgasme.
 4. Ketiadaan hubungan sulit dengan rakan kongsi. Faktor psikogenik ini menyebabkan ejakulasi awal kerana tidak puas hati dengan kehidupan bersama, takut hubungan romantis dan pengkhianatan. Masalah dengan ejakulasi boleh berlaku pada lelaki yang hanya mengejar tujuan melakukan hubungan seks.
 5. Rangsangan luar - ejakulasi pesat boleh berlaku kerana seks dalam persekitaran yang tidak menyenangkan. Dalam kes ini, lelaki secara tidak sedar mahu dengan cepat menyelesaikan perbuatan seksual dan mempercepatkan ejakulasi. Selalunya ini berlaku pada lelaki muda, dan dalam kes ini sukar untuk menentukan punca sebenar ejakulasi pesat.

Gejala utama ejakulasi pesat yang disebabkan oleh punca psikologi:

 • Kehidupan seks tidak teratur atau pengalaman seksual yang pertama.
 • Kerana ejakulasi pramatang, terdapat masalah dengan pendirian, jadi tidak mungkin untuk melakukan tindakan seksual kedua.
 • Pemikiran mengenai topik abstrak sering membawa kepada kehilangan pendirian. Penggunaan alkohol juga menjejaskan ereksi dan keupayaan untuk melancarkan ejakulasi.

Masalah psikologi yang menyebabkan ejakulasi pesat lulus dengan usia seorang lelaki atau pengalaman seks. Tetapi jika mereka menjadi lebih buruk, maka mereka memerlukan rawatan. Dengan rawatan jenis masalah ini akan membantu ahli terapi psikologi atau seks. Adapun penyebab fisiologi ejakulasi awal, mereka dapat diselesaikan setelah lulus diagnosis dan pemeriksaan. Masalah berlari dengan ejakulasi pesat tidak boleh, kerana ia menjejaskan merosakkan harga diri seorang lelaki, hubungan dengan pasangan dan boleh menyebabkan akibat buruk.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11]

Mengapa ejakulasi cepat?

Mengapa ejakulasi berlaku dengan cepat dan bagaimana untuk menangani masalah ini? Untuk menentukan punca ejakulasi awal, perlu menjalani diagnostik. Menentukan punca sebenar ejakulasi pesat adalah sangat sukar. Untuk melakukan ini, doktor perlu mengadakan indeks untuk menentukan kualiti seks, kerana seringkali masalah dengan ejakulasi awal penyakit menyamar Andrological (penyakit organ-organ kemaluan lelaki, yang berpenyakit menjejaskan sistem pembiakan).

Diagnosis terdiri daripada peperiksaan luaran, pemeriksaan ultrasound organ kemaluan dan pemeriksaan rektum. Dalam sesetengah kes, seorang lelaki perlu lulus beberapa ujian untuk menentukan hormon dan penyakit berjangkit dan radang. Ia adalah perlu untuk menilai bekalan darah ke zakar (pengecualian disfungsi erektil) dan teknik diagnostik lain.

Mari kita lihat jadual diagnostik, yang akan membantu menentukan gejala ejakulasi pramatang (Gejala ejakulasi pramatang skor PESS).

 

Ia tidak sukar

Sedikit sukar

Sangat sukar

Sangat sukar

Sangat sukar

Betapa sukarkah anda melambatkan ejakulasi?

0

1

2

3

4

 

Hampir tidak pernah

Kurang daripada 25% kes

Dalam kira-kira separuh kes tersebut

Dalam lebih daripada 75% kes

Hampir selalu

Adakah anda mempunyai ejakulasi sebelum anda mahu?

0

1

2

3

4

Adakah anda pernah mengalami ejakulasi walaupun selepas rangsangan yang minimum?

0

1

2

3

4

 

Tidak betul

Sedikit

Sangat kuat

Sangat

Hebat

Adakah anda berasa frustrasi kerana fakta bahawa ejakulasi berlaku sebelum anda menginginkannya?

0

1

2

3

4

Bagaimana anda berfikir, bagaimana perasaan anda tidak berpuas hati dengan pasangan anda kerana masalah seksual anda?

0

1

2

3

4

Berapa banyak perbuatan seksual 10 berakhir dengan ejakulasi pra-matang?

1

2

3

4

5

6th

7th

8hb

9hb

10

 

Lebih daripada 5 minit

2-5 minit

Kurang dari 2 minit

Kurang dari satu minit

Sebelum pengenalan

Berapa lamakah hubungan seks anda yang terakhir?

0

1

2

3

4

 

Baik

Biasanya

Tidak betul

Miskin

Sangat buruk

Bagaimana anda akan bertindak balas jika anda terpaksa hidup dengan masalah ini sepanjang hidup anda?

0

1

2

3

4

Apabila lulus ujian, anda perlu menilai keputusan, untuk ini, jumlah jawapannya.

 • <10 mata - ejakulasi pramatang tidak hadir;
 • 10-18 mata - tahap sederhana ejakulasi awal;
 • 18-25 mata - tahap purata ejakulasi pesat;
 • > 25 mata - tahap ejakulasi pramatang teruk.

Hanya selepas diagnosis, lulus satu siri ujian dan pemeriksaan dengan doktor anda boleh mengetahui mengapa ejakulasi berlaku dengan cepat dan menyembuhkannya.

Ejakulasi pesat dalam hubungan seksual

Ejakulasi pantas semasa hubungan seks boleh timbul akibat kehadiran penyakit atau sebab-sebab psikologi. Walau bagaimanapun, masalah ini memberi kesan buruk kepada hubungan antara rakan kongsi, kerana wanita itu tetap tidak berpuas hati kerana hubungan seks yang pesat, dan bagi seorang lelaki, ia adalah tamparan kepada harga diri. Tetapi ejakulasi awal semasa seks tidak boleh selalu dianggap patologi. Ia semua bergantung kepada kekerapan dan tahap masalahnya.

Sebelum ini, dipercayai bahawa hubungan seks, yang berlangsung kurang dari 20 saat, adalah patologi akibat ejakulasi pesat. Tetapi kenyataan ini benar-benar dimusnahkan, kerana tempoh seks dipengaruhi oleh banyak faktor. Bermasalah dan memerlukan perhatian perubatan dianggap sebagai ejakulasi, yang disebabkan oleh rangsangan yang sedikit. Dalam kes ini, ejakulasi terjadi sebelum hubungan seksual.

Pada pandangan pertama, ejakulasi agak primitif, tetapi sebenarnya proses yang sangat rumit. Dalam proses ini, sistem saraf pusat mengambil bahagian, serta mekanisme emosi dan refleks. Selalunya, punca gangguan adalah faktor psikologi. Tiada corak antara umur lelaki dan ejakulasi dini. Masalah ini boleh dihadapi oleh lelaki lelaki dan lelaki matang berusia 20 tahun. Jadi, jika masalah itu berlaku pada usia dini, ia biasanya disebabkan oleh kelebihan dan persepsi hubungan seksual. Tetapi pada lelaki dewasa cepat hubungan seks dan ejakulasi boleh disebabkan oleh prostatitis atau penyakit lain. Walau bagaimanapun, masalah ini memerlukan rawatan perubatan.

Ejakulasi pantas semasa melancap

Ejakulasi pantas semasa melancap, sebagai peraturan, timbul kerana sensitiviti penis glans meningkat. Tetapi melancap boleh menjadi punca ejakulasi awal. Sudah tentu, kenyataan melancap tidak menjejaskan tempoh persetubuhan, tetapi teknik ini sangat penting. Melancap, iaitu kepuasan diri atau melancap adalah seks dengan diri sendiri. Sebagai peraturan, lelaki mula melancap dari usia 12-17 tahun.

Selalunya, kegembiraan dan penggambaran seterusnya timbul kerana melihat lucah atau apa-apa bahan kandungan erotik lain. Dalam kes ini, rangsangan zakar membawa kepada pendirian. Tetapi, dalam beberapa kes, lelaki itu pergi ke tandas dan cuba dengan cepat mengatasi kegembiraan, yang juga membawa kepada ejakulasi. Sekiranya ini berlaku sangat kerap, maka pada tahap bawah sedar, satu kebiasaan dibangunkan bahawa rangsangan dan rangsangan pendek zakar adalah ejakulasi.

Ejakulasi adalah refleks atau tindak balas kepada rangsangan mental, mekanikal atau visual. Sebagai contoh, jika seorang lelaki muda mula melancap pada 13 dan melakukannya 3 kali seminggu, maka selama setahun ia akan berakhir 150-170 kali. Dan, jika orgasme berlaku dengan cepat, maka tubuh dan zakar terbiasa dengannya dan refleks terbentuk, oleh sebab itu, semasa hubungan seks, ejakulasi terjadi dengan cepat. Iaitu, semasa melancap, ejakulasi tidak boleh berlaku lebih awal daripada 10-30 minit.

Ketiadaan melancap dianggap sebagai patologi, iaitu, seorang lelaki dalam apa jua keadaan harus terlibat dalam kepuasan diri. Ini disebabkan hakikat bahawa sebaik sahaja hubungan seks dengan pasangan, badan akan cuba menyingkirkan sperma secepat mungkin. Iaitu, ketiadaan melancap, seperti kelebihannya, menyebabkan ejakulasi pesat. Dalam sesetengah kes, seorang lelaki cums sebelum dia memasukkan zakar ke dalam vagina, kerana badan bertindak balas dan cepat menyingkirkan sperma.

Siapa yang hendak dihubungi?

Apa yang perlu dilakukan dengan ejakulasi cepat?

Apa yang perlu dilakukan dengan ejakulasi pesat dan sama ada mungkin untuk menyembuhkan patologi ini adalah soalan yang paling kerap untuk lelaki yang tidak mengalami masalah ejakulasi awal buat kali pertama. Untuk mengubati masalah ini, perlu mencari sebabnya, iaitu menjalani diagnostik dan beberapa peperiksaan. Penyebab ejakulasi pesat boleh menjadi fisiologi dan psikologi. Mari kita lihat beberapa cadangan yang boleh membantu dengan ejakulasi pesat.

 • Gunakan kondom dengan pelinciran khas, yang memanjangkan tempoh persetubuhan.
 • Belajar memperbaharui dan melambatkan kencing. Latihan yang sama dengan alat sphincter pundi kencing, akan membantu mengelakkan ejakulasi cepat.
 • Sebelum seks, anda boleh melancap. Menurut statistik, perbuatan seksual kedua akan berpanjangan.
 • Buat sunat - prosedur ini akan meningkatkan tempoh hubungan seks 2-3 kali atau lebih.

Cadangan di atas boleh membantu menyelesaikan masalah dengan ejakulasi awal. Tetapi beberapa kaedah dikategorikan larangan untuk digunakan untuk memulihkan fungsi seksual sepenuhnya. Anda tidak boleh mencubit uretra dengan tangan anda, kerana ini menyebabkan sperma kembali ke vesikel mani dan pundi kencing. Hasilnya, bermula kesesakan dalam prostat yang akan membawa kepada Prostat kronik, mengganggu fungsi alat sfinkter dalam prostat dan menyebabkan ejakulasi songsang (melanggar ejakulasi di mana air mani yang dipancarkan ke arah terbalik). Sekiranya tiada cadangan di atas telah membantu, anda perlu mendapatkan bantuan perubatan dari ahli urologi atau ahli seks.

Rawatan ejakulasi pesat

Rawatan ejakulasi pesat bermula dengan diagnosis penyakit. Diagnosis dilakukan untuk menentukan punca patologi. Jika seorang lelaki yang mengalami ejakulasi awal mempunyai pasangan seksual yang tetap, maka dia juga mengambil bahagian dalam pemeriksaan dan diagnosis. Bergantung kepada punca ejakulasi pramatang, doktor memilih pilihan rawatan. Ia boleh:

 • Terapi ubat.
 • Pembetulan mikrosurgikal ejakulasi.
 • Rawatan fisioterapi.

Ejakulasi pesakit sekunder dihayati dengan kaedah konservatif. Berhubung dengan ejakulasi awal gejala sekunder, ia dihapuskan dalam rawatan penyebab sebenar penyakit ini. Sekiranya masalah dengan hubungan seks adalah disebabkan uretritis atau prostatitis, maka semasa rawatan tempoh kenaikan seks. Tetapi kursus rawatan boleh dilantik hanya selepas pemeriksaan oleh seorang pakar yang terlibat dalam diagnosis dan rawatan kegagalan seksual lelaki. Kaedah utama rawatan:

 1. Mengendalikan terapi psikologi, tingkah laku dan seksual untuk membentuk pengiktirafan yang jelas mengenai permulaan orgasme dan mengawal tempoh ejakulasi.
 2. Rawatan penyakit radang dan berjangkit yang menyebabkan ejakulasi awal.
 3. Kaedah konservatif rawatan hipersensitiviti menggunakan kondom dengan pelincir dan salap anestetik. Dadah digunakan pada kepala zakar dan kawasan kekang, 10-20 minit sebelum hubungan seksual.
 4. Untuk sebab-sebab psikologi untuk ejakulasi pesat, kaedah rawatan farmakoterapeutik digunakan. Untuk melakukan ini, gunakan antidepresan, anxiolytics dan cara lain untuk meningkatkan tempoh persetubuhan.
 5. Penggunaan akupunktur, kaedah fisioterapi dan refleksologi.
 6. Penggunaan kaedah rawatan pembedahan. Pesakit adalah kulit khatan yang disunat, frenulum plastik dan penularan kepala zakar oleh mikrosurgeri.
 7. Rawatan pembedahan dengan persilangan separa saraf, yang memastikan sensitiviti zakar. Operasi ini perlu dilakukan oleh pakar yang berkelayakan, kerana terdapat risiko kehilangan sensitiviti penis dan penurunan orgasme.

Pemulihan alternatif untuk ejakulasi pesat

Cara alternatif untuk ejakulasi pesat boleh menyembuhkan masalah ejakulasi awal. Keanehan ubat alternatif adalah mereka boleh digunakan di rumah. Mari kita lihat beberapa resipi alternatif yang akan membantu dalam merawat hubungan seksual yang cepat.

 • Sediakan merebus ubi buah dogrose, akar dari ubat angelica, lily dari daun dua dan herba rogol. Ambil herba di bahagian yang sama, tuangkan air mendidih dan menegaskan 15-30 minit. Ambil 1/4 cawan dua kali sehari selama 1-2 bulan dengan rehat seminggu.
 • Campurkan herba limau gedang yang biasa, motherwort, yarrow dan peppermint dalam perkadaran yang sama. Tuangkan herba dengan air mendidih dan tegaskan selama 10-20 minit. Adalah disyorkan untuk mengambil kuih 1/2 cawan sebelum makan. Kursus rawatan mengambil masa 2 hingga 4 bulan.
 • Ambil bahagian yang sama dengan buah dogrose, rumput motherwort, calendula dan daun jam tiga daun. Untuk kemudahan penggunaan, rumput boleh dijadikan tanah dan disiram dalam beg khas atau penapis. Sup perlu diminum dalam 1/4 cawan selama 3-4 bulan.

Jika ejakulasi pesat disebabkan oleh gangguan psikologi, maka disarankan untuk mengambil kursus pencegahan untuk ahli terapi seks atau ahli psikologi untuk rawatan mereka. Ia tidak berlebihan untuk mempunyai sesi latihan auto harian, yang mesti dilakukan pada waktu pagi dan petang, menumpukan pada masalah penyakit ini. Sebagai peraturan, masalah dengan ejakulasi pesat untuk sebab-sebab psikologi, disertai oleh gangguan tidur, mudah marah. Untuk merawat ejakulasi awal, tumbuh-tumbuhan dengan sifat menenangkan digunakan. Mari kita lihat beberapa ubat alternatif untuk ejakulasi pesat.

 • Tuang air mendidih satu sudu hop hop dan satu motherwort sudu. Sekat herba selama enam jam, dan kemudian ketegangan. Minum sup direkomendasikan tiga kali sehari untuk 1/2 cawan sepanjang bulan.
 • Sebarkan satu sudu vinca dengan air sejuk dan teruskan mandi wap selama 30-40 minit. Selepas itu, sup hendaklah ditapis dan diambil 10 titik pada waktu pagi dan petang, selama lima hari. Kemudian anda perlu mengambil rehat tiga hari dan ulangi kursus rawatan.
 • 25 g akar lovage tuangkan air mendidih dan reneh selama 30 minit. Sebaik sahaja kuah menyejuk, ketegangan dan ambil 1/3 cawan tiga kali sehari.
 • 10 g akar kuku tuangkan segelas air mendidih dan simpan di dalam air selama 30-40 minit. Broth mengambil satu sudu enam kali dalam mengetuk, sebelum setiap hidangan.

Perhatikan bahawa ubat alternatif untuk rawatan ejakulasi pesat perlu diambil dalam tempoh setahun, untuk kesan terapeutik yang berterusan.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Persediaan untuk ejakulasi pesat

Persiapan untuk ejakulasi pesat digunakan sebagai ubat untuk ejakulasi awal. Mari kita pertimbangkan ubat yang paling berkesan yang ditetapkan kepada pesakit untuk rawatan ejakulasi awal.

 • Dapoksetin

Ia adalah perencat bertindak pendek terpilih. Ubat ini digunakan untuk merawat ejakulasi pesat pada lelaki berumur 18 tahun. Ubat ini memanjangkan hubungan seks antara 3-5 kali. Tindakan dadah adalah berdasarkan menghalang reseptor otak dan penyerapan serotonin. Ubat ini mula bertindak 15-30 minit selepas pentadbiran, dan tempoh kesannya pada badan dari 2 hingga 3 jam. Kesan optimum daripada penggunaan ubat ini berlaku dalam masa 30 minit hingga 2 jam.

Tanda-tanda utama penggunaan ubat adalah rawatan ejakulasi pesat. Dapoxetine dikontraindikasikan untuk pesakit dengan tindak balas alergi terhadap laktosa, dengan penyakit hati dan sistem kardiovaskular. Ubat tidak dibenarkan dengan ubat yang digunakan untuk merawat kemurungan dan beberapa antibiotik. Butiran interaksi Dapoxetine dengan ubat-ubatan lain boleh didapati dalam arahan dadah atau berunding dengan doktor anda. Bagi kesan sampingan, ubat boleh menyebabkan mual.

Dapoxetine boleh didapati dalam bentuk tablet, disyorkan untuk mengambil ubat itu sekali sehari dan hanya selepas berunding dengan doktor. Sebelum mengambil ubat, disyorkan untuk memeriksa tekanan darah. Sekiranya indeks rendah, maka ia dilarang mengambil Dapoxetine.

 • Erectile

Ubat yang digunakan untuk merawat disfungsi erektil dan ejakulasi pesat. Keanehan dari ubat ini adalah bahawa ia mengembalikan keupayaan badan untuk hubungan seksual yang berpanjangan dan meningkatkan ereksi. Ubat ini disyorkan untuk mengambil 50 mg, satu jam sebelum hubungan seksual. Sekiranya dos tidak diikuti, erektil menyebabkan beberapa tindak balas yang buruk. Kerana dadah, mungkin ada sakit kepala, pening, cirit-birit, mual, sakit otot dan sendi. Untuk merawat kesan sampingan, anda mesti berhenti mengambil ubat itu dan dapatkan bantuan perubatan.

Ubat ini dikontraindikasikan untuk orang yang mengalami sensitiviti meningkat kepada komponen ubat. Apabila gejala overdosis berlaku, yang serupa dengan kesan sampingan, terapi gejala dilakukan. Dengan penjagaan khas, ubat ini ditetapkan untuk pesakit yang mempunyai penyakit kardiovaskular, kecacatan zakar dan leukemia. Mengambil dadah hanya boleh ditetapkan oleh doktor dengan pemilihan dos individu.

 • Konegra

Ubat untuk rawatan ejakulasi pesat dan disfungsi erektil. Menurut prinsip tindakannya, ubat ini serupa dengan yang di atas. Konegra diambil sejam sebelum perbuatan seksual, setiap 50 mg. Memandangkan toleransi individu dadah, dos boleh ditingkatkan menjadi 100 mg atau dikurangkan kepada 25 mg. Dadah hampir tidak menyebabkan reaksi buruk, kecuali sakit kepala, pening, gangguan visual dan kesesakan hidung.

Ubat ini dikontraindikasikan untuk pesakit dengan intoleransi individu terhadap bahan aktif dadah. Konegra dilarang untuk pesakit di bawah umur 18 tahun. Sekiranya tidak mematuhi dos, ubat untuk rawatan ejakulasi pesat, menyebabkan gejala berlebihan. Apabila berlebihan, perlu melakukan terapi gejala.

Menyembuhkan untuk ejakulasi pesat

Ubat untuk ejakulasi pesat adalah alat yang berkesan dalam memerangi ejakulasi awal, iaitu, hubungan seksual yang singkat. Menurut statistik, setiap lelaki sekurang-kurangnya sekali dalam hidupnya, tetapi menghadapi masalah ejakulasi pesat. Masalah ini menyebabkan bukan sahaja kegagalan dalam kehidupan seksual, tetapi juga mempengaruhi hubungan antara rakan kongsi dan harga diri lelaki. Untuk membantu dalam merawat ubat ejakulasi pesat dan beberapa teknik terapeutik boleh. Mari kita lihat dengan lebih dekat apa ubat untuk ejakulasi pesat.

 • Sealeks

Penyembuhan untuk ejakulasi pesat secara tumbuhan. Sealex adalah bahan tambahan aktif secara biologi. Komposisi ubat termasuk akar ginseng, yang meningkatkan libido, ekstrak bawang putih untuk menguatkan imunitas dan ekstrak teh hijau untuk kelangsungan hidup dan toning tubuh. Ubat ini bukan sahaja membantu memanjangkan hubungan seks, tetapi juga memperbaiki ereksi, iaitu, ia mempunyai kesan ganda pada badan lelaki.

 • Lidocaine

Anestetik kesan topikal, yang berkesan dengan peningkatan sensitiviti penis glans. Prinsip dadah adalah bahawa ia menurunkan ambang kepekaan dan mencegah ejakulasi dini. Lidocaine digunakan pada kepala zakar sebelum bersetubuh, dan ini mengurangkan kepekaannya untuk disentuh. Tempoh tindakan anestetik ialah 40-50 minit. Untuk rawatan ejakulasi pesat, ubat ini dikeluarkan dalam bentuk aerosol, yang mudah disembur ke organ kemaluan.

 • Viagra, Levitra dan Cialis

Dadah yang meningkatkan potensi dan memanjangkan seks. Ubat menyediakan lelaki beberapa tindakan seksual panjang yang panjang. Walaupun akta pertama akan cepat, yang berikutnya akan menjadi lama, iaitu, ejakulasi terdahulu akan dicegah.

Ia tidak disyorkan untuk membeli ubat-ubatan sendiri untuk rawatan ejakulasi pesat. Oleh itu, sebelum membeli, anda perlu berunding dengan doktor dan mengetahui semua kelebihan dan kekurangan dadah. Di samping itu, sesetengah ubat mempunyai kesan buruk terhadap tubuh manusia, menyebabkan reaksi buruk dan hanya dikeluarkan untuk tujuan perubatan.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24]

Bagaimana untuk mengelakkan ejakulasi cepat?

Bagaimana untuk mengelakkan ejakulasi pesat dan memanjangkan hubungan seksual? Pertama sekali, anda perlu menentukan punca ejakulasi pesat, dan untuk ini anda perlu mendapatkan bantuan perubatan. Doktor akan menjalankan diagnostik dan pemeriksaan untuk menentukan penyebab hubungan seksual yang pendek dan akan menetapkan rawatan yang berkesan. Tetapi selain mengambil ubat, pencegahan gangguan jenis ini sangat penting.

 • Memimpin gaya hidup sihat dan mengelakkan tekanan - ini adalah peraturan pertama untuk mencegah ejakulasi awal.
 • Makan makanan semula jadi dan makanan yang kaya dengan zink dan magnesium.
 • Bersenam, bersenam dan bersenam secara berkala. Ini membolehkan untuk memperbaiki fungsi semua sistem dan organ badan, dan juga membantu untuk menghapuskan ketegangan saraf, yang merupakan salah satu sebab untuk ejakulasi pesat.

Pematuhan semua kaedah pencegahan yang diterangkan di atas memberikan ramalan rawatan yang menggalakkan. Sila ambil perhatian bahawa adalah perlu untuk mencegah pancutan cepat hanya selepas episod pertama. Kerana dalam sesetengah kes, mood psikologi sebelum persetubuhan (keterlaluan, tekanan, mabuk alkohol, ketakutan, dan sebagainya) menyumbang kepada disfungsi erektil dan ejakulasi pesat.

Untuk pencegahan, hanya kaedah psikologi yang digunakan, iaitu, tiada ubat. Pencegahan dilakukan oleh ahli terapi seks atau ahli psikologi. Dalam beberapa kes, kaedah melancap disyorkan untuk rawatan ejakulasi pesat. Sangat penting ialah interaksi perubatan. Oleh itu, tempoh ejakulasi boleh terjejas oleh penyakit yang dijangkit sebelum ini atau ubat-ubatan yang diambil.

Ejakulasi pantas adalah masalah bagi mana-mana lelaki pada usia apa pun. Ejakulasi awal dianggap sebagai penyakit yang dirawat oleh ahli psikologi, ahli terapi seks dan ahli urologi. Sehingga kini, perubatan moden telah mempelajari untuk merawat persetubuhan dengan cepat, baik secara perubatan, dan melalui kaedah psikologi dan fisioterapeutik. Terlepas dari punca masalah, ejakulasi pesat harus dirawat, kerana penyakit itu sendiri tidak hilang, tetapi sebaliknya, ia berkembang dan mengambil bentuk patologis.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.