^

Masalah dan gangguan intim

Seksualiti memainkan peranan penting dalam kehidupan seseorang dan pandangan dunia. Sebagai sumber kesinambungan genus, seksualiti secara semulajadi merupakan fungsi yang paling penting dalam jiwa manusia. Bagi setiap orang, identiti seksual adalah komponen utama pengenalan diri, ia mencerminkan perlembagaan somatik, sumber pembangunan kita, mempengaruhi kehidupan emosi, pemenuhan peranan sosial dan juga kewujudan ekonomi. Fungsi seksual kami atau kekurangannya boleh memberi impak besar kepada kesejahteraan mental, hubungan peribadi dan hubungan. Ketidakupayaan seseorang untuk menunjukkan aktiviti seksual dalam bentuk norma seksual yang diterima untuk seksnya boleh membawa kepada perasaan yang serius dan trauma mental.

Ephebophilia

Ephebophilia adalah penyakit mental, sejenis pedophilia. Diberikan dalam tarikan seksual lelaki atau wanita dewasa kepada anak remaja. 

Frigidity

Pertimbangkan jenis gangguan ini, punca, kaedah diagnosis, rawatan dan pencegahan.

Anorgasmia

Gangguan ini memberi kesan kepada majoriti penduduk wanita. Bagi lelaki, ini sangat jarang berlaku bagi mereka.

Ejakulasi cepat

Ini adalah penyakit yang memberi kesan kepada banyak lelaki. Mari kita pertimbangkan penyebab utama ejakulasi pramatang, kaedah rawatan dan kaedah pencegahan.

Rawatan frigiditi

Mari kita lihat cara yang paling popular dan berkesan untuk mengubati keresahan dengan ubat alternatif, ubat-ubatan dan kaedah lain.

Takut seks

Ketakutan seks (genophobia atau koitophobia) adalah keadaan yang sama sekali tidak berkaitan, dan, akibatnya, ia menyakitkan bagi seseorang, walaupun dapat difahami dari sudut psikologi dan perubatan.

Gangguan seksual pada wanita

Ramai wanita memulakan atau bersetuju untuk melakukan hubungan seksual, kerana mereka mahu kedekatan emosi atau ingin meningkatkan kesihatan mereka, mengesahkan daya tarikan mereka atau memuaskan pasangan mereka.

10 halangan untuk orgasme wanita

Jika semasa wanita seks tidak mencapai orgasme, mereka, sebagai peraturan, menuduh pencinta itu. Walau bagaimanapun, orgasme boleh "pergi" kerana sebab-sebab lain.

Proses rangsangan seksual dan pelanggarannya

Seksologi moden (sains kehidupan seksual), terutamanya, menonjolkan masalah seperti berikut: ciri-ciri seksualiti lelaki dan perempuan dalam aspek dan psikofisiologi

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.