^

Pemakanan semasa kehamilan

Sangat penting untuk menjaga pemakanan yang baik dari wanita hamil.

Pemakanan semasa kehamilan memainkan peranan penting dan sebahagian besarnya menentukan ciri-ciri proses menjalankan kanak-kanak, kerana bagi setiap ibu, sangat penting bahawa bayi dilahirkan dengan sihat dan kuat.

Nutrisi yang betul akan memastikan kesihatannya yang baik, pecah daya hidup, akan memberikan semangat dan kekuatan. Dalam tempoh kritikal ini, ibu hamil harus menerima semua vitamin, mineral, unsur surih dan nutrien yang diperlukan, kerana tubuhnya menjalani perubahan hormon dan stres utama.

Dalam kes ini, pilihan rasional akan menjadi pemakanan yang rasional. Harus diingat bahawa jumlah makanan yang dimakan dan keperluan untuk jenis makanan tertentu akan berubah sepanjang kehamilan sesuai dengan peningkatan kebutuhan janin.

Bolehkah timun segar, masin dan acar diberi makan kepada ibu yang menyusu?

Runcit yang ditetapkan untuk ibu kejururawatan perlu dipilih supaya ia mengisi semula tubuh dengan bahan-bahan yang diperlukan, merangsang laktasi dan mengekalkan pencernaan bayi seperti biasa.

Teh putih dalam kehamilan

Teh putih tergolong dalam jenis elit. Ia mengandungi sebilangan besar bahan yang diperlukan untuk tubuh - vitamin, bioflavonoid, polifenol.

Teh hitam dalam kehamilan

Pemakanan semasa kehamilan tidak mengecualikan penggunaan minuman biasa. Nilai mempunyai faktor lain - seperti utiliti, kualiti dan kuantiti. Hitam, hijau, putih, herba - apa teh untuk dipilih, supaya ia lazat, dan memberi manfaat kepada badan?

Susu dengan madu semasa kehamilan: dari batuk, sakit tekak, dengan selsema

Madu dan susu adalah dua produk unik yang disyorkan untuk hampir semua orang, terutama untuk selesema.

Susu semasa hamil: pada peringkat awal, dari batuk, pedih ulu hati, dengan selsema dan bengkak, tidur

Pemakanan wanita hamil diberi perhatian, kerana mereka adalah makanan khas, supaya tubuh menerima yang paling berguna untuk hidup.

Kopi dengan susu semasa mengandung

Wanita yang bertanggungjawab menjangkakan kanak-kanak bersedia untuk mengubah diet dan tabiat mereka, berdasarkan kriteria hanya penting: adakah ia berguna untuk kanak-kanak dan organisma mereka sendiri?

Bawang putih semasa mengandung pada awal dan lewat: untuk selesema, untuk selesema

Tidak ada senarai produk top-ranking, yang paling berguna untuk tubuh manusia, di mana bawang putih tidak akan disebutkan. Dalam kes ini, dia hampir selalu mengambil baris pertama di dalamnya.

Susu dengan soda semasa kehamilan

Penyelesaian susu dengan soda semasa mengandung kanak-kanak dibenarkan digunakan untuk menghapuskan keadaan yang menyakitkan tertentu - seperti batuk atau pedih ulu hati.

Blueberry semasa mengandung: mungkin atau tidak

Bilberry adalah buah beri bermusim dengan rasa sedikit masam. Pada musim panas, ia disimpan untuk kegunaan masa depan untuk menggunakan buah beri kering, beku, dan diproses pada musim sejuk. Blueberries kaya dengan vitamin, mikro, dan pektin.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.