^

Diet buckwheat: beberapa cara mudah untuk mempelbagaikan menu

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Diet buckwheat adalah salah satu diet mono yang paling berkesan, berguna dan cepat yang membolehkan anda menurunkan berat badan. Tetapi banyak orang meninggalkan maklum balas tentang dirinya sebagai diet yang membosankan dan monoton untuk kehilangan berat badan. Kami menawarkan beberapa resipi yang menarik untuk diet soba. Dengan bantuan mereka, anda boleh mempelbagaikan diet anda.

Diet buckwheat: soba dan sayur-sayuran

Esensi: Kami tidak hanya makan rai soba panas, tetapi tambahkan sayuran untuk rasa dan bau yang lebih baik

Ciri-ciri diet soba dengan sayur-sayuran

Perkara utama adalah untuk bertahan dalam 2 hari pertama, dan kemudian anda pasti akan psikologi selesa untuk mengurangkan berat badan. Sayur-sayuran dalam kombinasi dengan soba - sumber yang sangat berguna dan berkhasiat serat. Gabungan dalam menu ini tentu akan membantu anda mengaktifkan aktiviti saluran gastrousus. Buckwheat adalah penyerap yang sangat baik dan membantu mengeluarkan racun dari badan.

Tempoh pemakanan

10-12 hari

Keputusan

Kurangkan berat badan dari 2 hingga 5 kg

trusted-source[1]

Resipi untuk soba mono-diet dengan sayur-sayuran

Pada hari ke-1, diet soba soba

200 g soba dipenuhi dengan air mendidih, tutup dengan tudung dan pergi untuk malam. Di pagi hari kita membahagikan bahagian ke 4 bahagian dan makan salah seorang dari mereka. Kami minum teh hijau tanpa gula. Selebihnya 3 bahagian soba dipakan pada siang hari. Mineral tanpa gas juga dibenarkan.

Diet ke-3, ke-4 diet soba - dengan sayur-sayuran rebus

Kami memasak soba dengan cara yang sama, menuang air mendidih dan menutup tudung selama 12 jam. Di pagi hari kami menambah sayur-sayuran yang dimasak untuk bubur soba (tetapi bukan kentang!) Ia boleh menjadi tomato, wortel atau bawang. Anda juga boleh menghiasi hidangan dengan herba.

Dan ia adalah lazat, dan ia baik untuk mengurangkan berat badan dengan menu ini. Kami membahagikan semuanya ke 4 bahagian dan memakannya pada siang hari.

Diet ke-5, ke-6 diet soba - dengan sayur-sayuran segar

Kami memasak soba dengan cara yang sama seperti pada hari pertama. Tetapi sekarang kita juga bergantung pada sayur-sayuran segar untuk setiap penerimaan soba. Sebagai contoh, timun atau tomato. Adalah wajar tanpa garam, yang mempunyai sifat kelembapan dalam badan.

Sayur-sayuran boleh dimakan sehingga 200 g setiap resepsi - ini cukup untuk menggabungkan dengan soba untuk mendapatkan rasa kenyang yang hebat dan pada masa yang sama menurunkan berat badan.

Hari ke-7 diet soba dengan sayur-sayuran

Sekarang kita mampu bukan sahaja soba yang disediakan dengan cara sebelumnya, tetapi juga sayur-sayuran (mentah atau direbus), dan juga minyak sayuran. Atau minyak zaitun. Tetapi untuk berat badan adalah penting untuk tidak membendung minyak - ia dibenarkan untuk menambah tidak lebih daripada 2 sudu sehari.

Dari minuman, kita kini boleh menikmati kopi dan susu dengan keseronokan. Tetapi tanpa gula.

Slim gembira

Itu sahaja. Anda mempunyai peluang untuk hanya 7 daripadanya untuk meletakkan badan anda dan berat badan terima kasih kepada produk yang hebat seperti soba. Tetapi bagaimana jika 7 hari terlalu banyak untuk anda, dan anda hanya perlu menurunkan berat badan dalam sehari atau dua? Untuk tujuan ini kami menawarkan resipi berikut untuk diet soba.

Ekspres diet untuk soba

Esensi: terima kasih kepada penggunaan soba sahaja, anda akan memastikan penarikan cecair berlebihan dari badan, dan dengan itu - penurunan berat badan.

Cara memasak soba

Bilas dan keringkan soba tersebut. Gelasnya tidak sempurna tuangkan air mendidih (1-2 gelas) dan biarkan semalaman di bawah tudung. Makan sepanjang hari. Jangan garam dan jangan merawat soba, tiada rempah, secara amnya. Mereka mempunyai harta untuk mengekalkan cecair di dalam badan, yang bermaksud bahawa berat badan juga akan tetap di tempat.

Anda boleh minum air mineral tanpa gas atau teh hijau tanpa gula, tetapi tidak lebih daripada satu setengah liter sehari.

Tempoh

2-e swoop

Hasil diet mengekalkan soba

Sehingga 1-2 kg sehari - hanya sehingga 4 kg. Hasilnya akan sekurang-kurangnya cepat, tetapi ia tidak akan bertahan lama. Jika anda, tentu saja, dengan matlamat kehilangan berat badan tidak pergi ke diet lain, sihat yang sama.

Kurangkan berat badan dengan keseronokan!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.