^

Diet buckwheat: resipi yang mudah dan lazat

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Buckwheat mono - diet adalah cara yang baik untuk menenuhkan badan dengan bahan yang berguna, mengeluarkan cecair yang berlebihan daripadanya dan, tentu saja, menurunkan berat badan. Tetapi, kerana tidak semua orang suka makan soba semusuh selama seminggu, kami memilih untuk anda jenis pemakanan mono soba yang ringan dan lazat untuk penurunan berat badan.

Buckwheat mono-diet: soba dan buah-buahan kering

Intipati diet

Kami memasak bukan hanya soba, tetapi menambah buah kering untuknya. Pilihan ini amat baik pada musim luruh lewat dengan kekurangan vitamin semulajadi dan matahari.

Bagaimana untuk memasak soba?

  • Apricot kering - 4 fetus
  • Prunes kering - 4 keping
  • Jeruk (kering) - 2 keping

Semua buah-buahan dipotong ke segi empat dan berpecah pada separuh. Bahagian pertama dipenuhi dengan segelas air mendidih dan biarkan sampai sejuk sepenuhnya. Ini akan menjadi rebusan berguna kami dengan vitamin, yang kami akan minum soba yang tidak enak dalam sehari.

Diet buckwheat: resipi yang mudah dan lazat

Bahagian kedua bertujuan untuk membuat bubur soba. Kami hanya boleh menambah buah ini untuk soba, sebelum ini direndam dengan air mendidih semalaman. Dan kini ia akan menjadi diet mono soba yang sangat lazat !

Tempoh pemakanan soba

7-12 hari

trusted-source[1]

Keputusan

Dari 2 hingga 5 kg seminggu

Buckwheat mono-diet: soba plus kefir

Intipati diet

Membuat penyeksaan dengan mengurangkan berat badan adalah lebih lazat dengan menambah gandum soba yang lazat dan berguna yogurt. Dan manfaat soba yang sama dengan yogurt ialah bakteria masam yang terkandung dalam minuman ini akan membantu anda menyerap lebih baik bahan-bahan yang bermanfaat dalam komposisi soba. Di samping itu, campuran semacam itu akan menyokong imuniti dan membantu memulihkan mikroflora usus.

Bagaimana untuk memasak soba?

Kami menyebarkan kuali tanpa sebarang tanda minyak di bahagian bawah. Kami melemparkan ke sana dibasuh, soba kering dan menambah kepadanya 0.5 liter air, yang sebelum ini melemparkan sedikit garam garam.

Api mestilah kecil. Perlindungan gandum dan biarkan ia hangus dalam haba 20-25 minit. Stitch buckwheat tidak diperlukan.

Apabila croup membengkak dan menyejukkan, bahagikan bahagian ini kepada 3 bahagian yang sama. Seorang yang berani makan dan minum kefir rendah lemak. Dan anda mahu - anda boleh menambah kefir terus ke bubur. Ia akan menjadi lebih sedap.

Anda mempunyai 2 lagi soba yang tersisa. Oleh itu, dengan mereka, anda boleh melakukan perkara yang sama sepanjang hari. Anda boleh minum untuk penurunan berat badan dan menyokong diet soba sehingga 1 liter kefir setiap hari. Hanya pastikan bahawa kandungan lemaknya tidak melebihi 1.5%.

Tempoh pemakanan soba

10-14 hari

trusted-source[2], [3], [4]

Keputusan

Dari 3 hingga 5 kg seminggu

Ulasan diet untuk penurunan berat badan: yang mana anda tidak perlu risau dengan mudah, yakin dan cepat!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.