^

Keluar dari diet Protasov: cadangan

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Bagaimana dengan lancar keluar dari diet Protasov? Lagipun, anda telah mengikuti menu yang sama selama 5 minggu, dan tiba-tiba anda dibenarkan makan apa-apa. Agar tidak mendedahkan badan anda kepada tekanan, anda perlu tahu cara yang betul daripada diet Protasov.

trusted-source[1], [2]

Apa yang kita makan bukan buah-buahan?

Buah-buahan lain. Tetapi jika lebih awal dalam diet anda terdapat 3 epal setiap hari, kini bukannya 2 buah epal yang anda boleh makan buah-buahan lain, tetapi tidak terlalu banyak kalori. Pisang, sebagai contoh, kalori tinggi. Mango atau tarikh - juga. Lihat kandungan kalori untuk jadual kandungan kalori.

Bagaimana untuk menggantikan sayur?

Apabila anda keluar dari diet Protasov, anda boleh menggantikan sebahagian daripada sayur-sayuran dengan porridges yang direbus di atas air. Sangat baik direndam untuk malam dengan air masak oat. Anda boleh makan bubur dengan keju kotej dan salad sayur-sayuran. Bahagian tidak boleh melebihi 250 gram.

Bagaimana untuk menggantikan hidangan tenusu?

Sebaliknya, Protasov, apabila meninggalkan diet, mencadangkan daging daging bengkok tanpa kulit lemak atau daging tanpa lemak lain.

Kurangkan berat badan dengan mudah dan lancar keluar dari diet Protasov, menjadikan makanan ini menjadi asas bagi diri anda. Dan kita akan bercakap tentang resipi untuk diet Kim Protasov dalam penerbitan seterusnya. Dan jangan lupa membaca diet Protasov: menu untuk setiap minggu!

Bagaimana untuk menggantikan produk tenusu?

Jika sebelum ini kita boleh mengambil produk tenusu dengan kandungan lemak yang lebih tinggi, maka selepas diet Protasov pada minggu pertama kita membeli kefir dan yoghurt dengan kandungan lemak 0.5 hingga 1%. Dan untuk tidak melepaskan diri dari lemak sayuran, kami menambah minyak sayur-sayuran kepada diet. Dalam satu hari Protasov membolehkan mereka maksimum 15 gram.

Dari segi sudu, ini akan menghasilkan 3 sudu minyak sayuran.

Jumlah lemak, dimakan dengan makanan, Protasov mengesyorkan sehingga 35 gram sehari. Jadi ambil meja dan baca kandungan lemak makanan yang anda makan.

Ingat bahawa 1 zaitun mengandungi 0.5g lemak, 1 tanol (kacang) - 0.5 g lemak, 1 telur - ini adalah sehingga 6 g lemak.

Prinsipnya ialah: jika anda telah mengurangkan jumlah lemak dalam susu, maka anda mampu banyak (tetapi tidak lebih) dalam makanan lain. Kemudian berat badan anda akan tetap stabil untuk jangka masa yang lama, dan anda tidak akan mendapat berat badan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.