^

Menu diet Xenia Borodina

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Mari kita mulakan dari diet dengan nama: "diet Borodina" dan mundur dari prefaces.

Jadual diet Borodina - kerja berkesan pada diri anda

Menu diet Xenia Borodina

Sarapan pagi

Di waktu pagi, sebelum anda memulakan sarapan pagi, minum air gram, maka tubuh anda akan menghabiskan tenaga untuk memanaskannya. Oleh itu, sejumlah kalori dibakar, ini penting. Kemudian makan sebilangan roti dan beberapa timun.

Makan tengah hari

Apabila anda memulakan makan malam, anda mempunyai lebih banyak pilihan produk. Apa yang menjadi lebih beragam. Jadikan diri anda salad hijau atau salad timun,. Jika ada suasana hati, sediakan diri anda sup sayur-sayuran.

Dalam sup boleh sayur-sayuran, kecuali kentang. Kentang adalah sayuran paling tinggi kalori (103 kcal dalam 100 gram kentang). Beberapa kali seminggu anda boleh merebus ayam dan memakannya dengan salad.

Makan malam

Makan malam tidak begitu berbeza dari sarapan pagi. Terhadap 2 atau 3 timun dan salad. Jangan beban badan pada waktu malam, ia tidak berguna.

Ciri-ciri diet Borodino

Pada siang hari, minum sekurang-kurangnya 2 liter air dan makan sekurang-kurangnya 5 timun, tetapi jangan makan terlalu banyak. Ia perlu mematuhi diet tidak lama - hanya dua minggu. Ksyusha Borodina dengan diet ini berjaya menurunkan berat badan sebanyak 12 kilogram.

Semua data tentang diet ini ada di Internet, kerana diet Borodino telah mencapai populariti yang sangat besar. Dan kami akan senang jika anda mengalahkan diri dan menguatkan, tarik badan dan semangat anda, menggunakan nasihat kami.

Kurangkan berat badan pada timun dengan vitamin

Mengamati diet Xenia Borodina, pastikan anda minum banyak air, bermula dengan dua liter. Kami nasihatkan selain mengambil vitamin, tetapi tidak dalam makanan tambahan, tetapi dinasihatkan untuk membeli vitamin di farmasi.

Untuk mempelbagaikan kaedah kehilangan berat badan - lakukan enemas setiap hari.

Cucumber dari rumah hijau atau langsung dari taman?

Cucumber dari rumah hijau kurang berguna daripada dari tempat tidur, dan mengandungi dalam komposisi mereka kurang nutrisi yang berguna, kurang kalori dan kurang kalium, yang disebabkan oleh kesan diuretik.

Cucumber dari taman mengandungi lebih banyak serat, dan rumah hijau kebanyakannya berair. Ya, dan timun tanah lebih lazat, tetapi kami suka gula-gula, terutama semasa diet. Pilih yang paling anda sukai, dan anda membuat pilihan yang tepat.

Hanya satu pengecualian. Kami menasihatkan supaya tidak makan buah timun yang pertama, mereka paling tepu dengan bahan kimia dan nitrat.

Diet Borodina: dengar diri anda dan badan anda

Pemakanan Xenia Borodina tidak boleh bertahan lebih daripada dua minggu. Jika tidak, tubuh hanya akan terbiasa dengan kalori yang rendah dan berhenti membakar lemak. Jika anda suka diet ini, mulailahnya lagi selepas dua minggu.

Langkah ketat - keputusan yang pasti

Apabila anda telah selesai diet, jangan makan lemak, haram dan manis atau sekurang-kurangnya meminimumkan penggunaan makanan tersebut. Berhenti meminum alkohol sama sekali (jika digunakan sebelum), hingga kering wain. Kami juga menasihatkan anda untuk tidak makan apa-apa selepas 7 malam, ini boleh menyebabkan pecahnya metabolisme.

Pemakanan Borodina, tanpa sebarang keraguan, boleh dikaitkan dengan langkah-langkah ketat penurunan berat badan. Kaedah ini paling sesuai untuk penurunan berat badan segera dengan tarikh tertentu. Tetapi jika anda rasa, maka ini pilihan anda - teruskan! Semuanya berubah hanya untuk lebih baik!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.