^

Kesihatan

Endoskopi (endoskopi)

Sigmoskopi

Sigmoidoscopy, sigmoidoscopy atau rectosigmoscopy adalah kaedah instrumental untuk memeriksa bahagian akhir bahagian utama usus besar, kolon sigmoid (kolon sigmoideum), yang masuk terus ke rektum.

Faringoskopi

Prosedur standard untuk memeriksa faring - faringoskopi - dilakukan oleh ahli otolaringologi untuk menentukan keadaannya dan mendiagnosis penyakit.

Operasi laparoskopi tiub fallopian

Paip rahim merupakan elemen penting dalam sistem pembiakan wanita, tanpa fungsi melahirkan anak yang mustahil.

Gastroskopi perut tanpa menelan probe

Ramai pesakit yang mempunyai masalah pencernaan tidak tergesa-gesa untuk berunding dengan doktor hanya kerana "menjangkakan" ketidakselesaan daripada kaedah diagnostik seperti gastroskopi.

Gastroskopi perut: sensasi yang menunjukkan hasil

Oleh gastroscopy bermakna prosedur di mana kerang dan rongga esofagus dan perut diperiksa. Kawasan duodenum juga terjejas. Dalam sesetengah kes, gastroskopi membolehkan anda memvisualisasikan imej dan memaparkannya pada skrin.

Gastroskopi: sama ada berbahaya, berbahaya, alternatif

Gastroscopy adalah prosedur diagnostik biasa yang digunakan dalam gastroenterology untuk mendiagnosis penyakit saluran pencernaan atas.

Apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan sebelum gastroskopi?

Gastroskopi diberikan dalam kes-kes apabila pesakit berasa tidak selesa di dalam perut. Aduan boleh menjadi sakit, muntah, loya, ketidakselesaan di rantau epigastric, kembung, kembung perut.

Gastroskopi perut dan kolonoskopi di bawah anestesia

Gastroscopy adalah salah satu kaedah penyelidikan organ-organ dalam saluran gastrointestinal, yang terdiri dalam pemeriksaan endoskopik perut, esofagus atau duodenum.

Penyediaan gastroskopi perut: apa yang boleh dan tidak boleh dimakan, diet

Gastroskopi adalah salah satu jenis penyelidikan endoskopik, di mana mukosa dan usus gastrik dikaji dengan bantuan peralatan khas. Alat utama yang digunakan untuk gastroskopi ialah fibrogastroscope.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.