^

Kesihatan

Diagnosis ultrasound (ultrasound)

Ultrasound transabdominal organ pelvis

Ultrasound adalah kaedah diagnostik yang membolehkan penggunaan ultrasound yang dipantulkan pada frekuensi tertentu untuk menggambarkan organ dalaman yang terletak, termasuk dalam rongga pelvis: pundi kencing dan rektum, rahim dengan pelengkap dan ovarinya.

Ultrasound Transvaginal: persediaan, seperti yang dilakukan

Pemeriksaan ultrabunyi dianggap sebagai salah satu kaedah yang paling bermaklumat dan selamat untuk mengkaji organ-organ dalaman seseorang.

Cervicitometry transvaginal serviks: bagaimana ia dijalankan dan berapa kerap dilakukan

Cervicometry bermaksud prosedur yang direka untuk menentukan panjang serviks. Untuk tujuan ini, peranti ultrasound khas digunakan.

Pembentukan hyperechoic: dengan kemasukan anechogenous, bayang akustik, tidak merbahaya, avascular

Mana-mana kawasan tisu dengan peningkatan ketumpatan untuk gelombang ultrasound adalah pembentukan hyperechoic. Pertimbangkan penyebab fenomena, jenis, kaedah diagnosis dan rawatan.

Ultrasound skrotum dan testis

Ultrasonik organ scrotum bermula pada posisi pesakit di belakang dengan sensor ultrasonik dengan frekuensi sekurang-kurangnya 7 MHz. Jika perlu untuk memvisualisasikan pembesaran urat plexus lobar, kajian ini juga dilakukan dalam kedudukan berdiri pesakit.

Ultrasound serviks

Ultrasound serviks - satu kaedah yang merupakan salah satu kaedah yang paling maklumat yang membolehkan anda untuk mengenal pasti punca penyakit, pencacatan genital bukan sahaja wanita, tetapi juga organ-organ pelvik.

Ultrasound Doppler saluran kelenjar prostat

Dopplerography ultrasonik dari kelenjar prostat adalah alat yang berkesan untuk penilaian tidak invasif aliran darah dalam prostat. Untuk menilai aliran darah dalam kelenjar prostat, sebagai peraturan, kelajuan warna dan tenaga Doppler.

Ultrasound transraktal (TRUS)

Ultrasound transraktal (TRUS) kini dianggap kaedah utama untuk mengiktiraf penyakit prostat.

Elastometri (fibroscanning) hati

Kaedah elastometri hati memungkinkan untuk menilai kehadiran fibrosis dengan menghasilkan denyutan getaran dan, berdasarkan keputusan analisis komputer, untuk menilai perubahan sifat-sifat elastik dan kadar perkembangan fibrosis.

Ultrasound dalam urologi

Ultrasound adalah salah satu kaedah diagnostik yang paling boleh didapati dalam bidang perubatan. Dalam urologi, ultrasound digunakan untuk mengesan perubahan struktur dan fungsi dalam organ urogenital.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.