^
A
A
A

Remaja Amerika Syarikat memperoleh $ 130 ribu pada jualan panel putih untuk iPhone 4

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

18 November 2010, 22:04

Penduduk berusia 17 tahun di New York, Fay Lam memperolehi 130 ribu ringgit pada set untuk mengubah warna kes telefon pintar iPhone 4 dari hitam ke putih.

Menurut lelaki muda itu, kit yang dijualnya dibuat di China oleh kilang Foxconn, yang menghasilkan iPhone pada pesanan Apple. Fei berkata bahawa dia telah menjalinkan hubungan dengan Foxconn kira-kira enam bulan lalu melalui salah satu kenalannya, membuat pesanan di kilang dan sejak itu membeli bahagian secara kerap untuk mengubah iPhone 4.

Seperti yang dilaporkan oleh The New York Observer, pembelian satu set lengkap untuk penukaran telefon pintar ke versi putih berharga $ 279 di laman web ini. Membeli secara berasingan bahagian belakang telefon akan menelan kos $ 135, dan panel depan dengan butang - pada $ 169. Penghantaran di mana sahaja di dunia akan menambah kos untuk menelefon $ 20 lagi. Menurut ulasan di laman web ini, semakan semula badan peranti mengambil kurang dari satu jam.

Usahawan muda itu menambah bahawa dia akan membelanjakan wang daripada menjual panel putih untuk belajar sains komputer atau perniagaan di New York University. Undang-undang boleh menghalangnya: menurut remaja, dia baru-baru ini menerima e-mel dari penyiasat persendirian, menuduh dia menjual barangan yang dicuri. Walau bagaimanapun, Faye tidak merancang untuk menutup laman webnya, dan untuk kemungkinan konflik dengan Apple, dia mahu berunding dengan seorang peguam.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.