^

Make-up dan warna pakaian untuk kulit pucat

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Susu untuk kulit pucat tidak begitu sukar. Industri moden telah membentangkan sejumlah besar warna dan warna yang akan memperlihatkan kulit pucat dalam cahaya yang menang.

Sudah tentu, solek cerah akan kelihatan tidak masuk akal pada kulit alabaster. Jangan gunakan warna biru dan biru, coklat dan merah jambu yang terang. Ia perlu memberi keutamaan kepada warna-warna pucat - berpasir ringan, merah jambu lembut, kelabu muda, warna kuning muda dan warna coklat. Dalam lingkungan ini anda boleh menggunakan warna sejuk dan hangat. Bayang-bayang mutiara harus digunakan dengan berhati-hati: mereka dapat meringankan sudut dalam mata sedikit atau meletakkan bayang-bayang gading di bawah kening untuk menjadikan mata secara visual lebih besar.

Jika anda menggunakan podvodku untuk membimbing anak panah yang jelas di atas dan di bawah mata, ia akan kelihatan hebat pada kulit pucat muka. Anda boleh membuat tangan kurus nipis, dan lurus, dan zadekorirovat mata dengan cara kucing.

Dalam kombinasi dengan warna kulit porselin, maskara hitam kelihatan hebat. Jangan gunakan plum, warna biru dan biru karkas, kerana warna-warna ini akan memberi kulit alabaster kelihatan pudar.

Krim untuk kulit pucat

Terdapat peluang untuk menekankan nada kulit porselin, menggunakan cara kosmetik hiasan moden, sebagai contoh, asas.

Krim tonal untuk kulit pucat diwakili oleh jenama berikut: Chanel, Dior, Clinique. Untuk kulit pucat, tidak perlu memilih warna cara tonal dengan asas kuning dan bronzers. Terdapat silap mata yang akan membantu membuat kulit itu walaupun. Adalah perlu untuk campuran dalam bahagian 3: 2 krim krim dan pelembab dan memohon kepada muka.

trusted-source[1]

Pewangi kulit pucat

Warna yang terang berwarna merah jambu dilarang untuk pemilik kulit alabaster. Keutamaan harus diberikan kepada warna merah jambu lembut atau kekuningan.

Penggunaan blush boleh mengubah rupa wanita. Pertama sekali, pemerah pipi harus dipakai pada tulang pipi dan naungan. Kemudian sebilangan kecil pemerah pipi dikenakan pada kelopak mata atas. Sesetengah artis solekan mengesyorkan menggunakan hanya merah pada bahagian atas tulang pipi, jauh dari lipatan nasolabial. Sambutan sedemikian akan memberi orang kelihatan lebih muda dan segar.

Gincu untuk kulit pucat

Kulit pucat memerlukan penyegaran dan penampilan yang sihat. Menggunakan gincu adalah cara yang ideal untuk mencapai ini.

Possessors of porselin kulit sesuai untuk warna lembut lipsticks dan glosses, yaitu, pic, merah jambu dan pasir. Terima kasih kepada mereka, bibir akan menjadi warna menggoda, dan kulit akan menjadi berseri dan segar.

Serbuk untuk kulit pucat

Untuk memilih serbuk untuk kulit pucat adalah tidak selesa. Anda boleh mengesyorkan produk pengeluar berikut, yang sesuai untuk kulit porselin:

 1. Lumine, nada "0".
 2. Marie Kay, warna "gading 1".
 3. Max Factor № 01, 20, 85.
 4. Bourgeois Biodetox, terdapat beberapa warna yang sesuai.
 5. L`Oreal Alliance Perfect, ton R1.
 6. Vivienne Sabot, serbuk pelembab yang paling ringan.
 7. Chambord, warna cahaya.
 8. Di belakang Dora, antibakteria.
 9. Titik sutera Pupa, No. 1.
 10. Triumph, naungan cahaya.

Warna rambut untuk kulit pucat

Pemilik kulit pucat sering menderita kekurangan mereka - pucat kulit kulit wajah dan badan yang berlebihan nampaknya merupakan manifestasi kesakitan. Tetapi, dengan pendekatan yang kreatif, anda boleh mengubah apa-apa kelemahan menjadi maruah. Ini adalah pilihan warna rambut yang berjaya di hadapan kulit pucat.

Kombinasi yang paling berjaya adalah warna rambut gelap dan kulit porselen pucat. Dan brunettes dengan mata coklat, dikurniakan kulit yang sangat ringan, sangat popular di kalangan lelaki. Oleh itu, pemilik kulit pucat boleh mengimbangi kekurangan ini dan menekankan "kismis" mereka dengan menukar warna rambut dengan bantuan warna. Pertama kali prosedur ini perlu dilakukan dengan bantuan pendandan rambut berpengalaman yang menasihatkan anda untuk memilih nada cat yang betul, serta pengilangnya. Perlu diingatkan bahawa "orang putih" wanita cenderung mempunyai kulit yang sangat sensitif yang boleh bertindak balas ruam alahan pada apa-apa cara yang agresif kosmetik dan bahan kimia rumah tangga.

Selalunya warna semula jadi rambut pada wanita yang sihat dengan kulit pucat adalah merah. Walaupun terdapat juga blondes (blondes) dengan mata biru, yang sifatnya telah memberikan kulit yang ringan dan sensitif. Jika seks yang adil tidak menganggap perlu untuk menukar warna rambutnya, maka mereka perlu mencerahkan lebihan pucat dengan bantuan make-up dan warna pakaian yang sesuai.

Warna pakaian untuk kulit pucat

Sangat ramai orang dengan kulit yang adil menghadapi masalah memilih pakaian. Sebagai contoh, pelbagai jenis warna boleh mengaburkan ciri-ciri wajah pemilik kulit porselin dan menjadikannya kelihatan seperti hantu. Oleh itu, pereka pakaian telah membangunkan peraturan-peraturan tertentu, yang harus diikuti, jika diinginkan, untuk mencipta penampilan yang menarik.

 1. Pertama sekali, adalah perlu menggunakan warna gelap di dalam pakaian - biru tua, pelbagai warna biru, zamrud.
 2. Cerah, warna pakaian tulen bagi pemilik kulit pucat, contohnya, merah, kuning, hijau, juga akan kelihatan baik.
 3. Peminat pakaian hitam harus memakai aksesoris yang terang, contohnya, nada merah.
 4. Jangan gunakan pakaian putih, krim, oren, krim dan terracotta. Warna-warna sedemikian akan menjadikan kulit cahaya secara terang-terangan lebih pucat.
 5. Warna pastel pakaian juga tidak sesuai untuk pemilik kulit porselin. Tetapi jika, walau bagaimanapun, warna-warna cerah bukan kegemaran, maka ia perlu untuk menggunakan warna-warna pastel warna sejuk, contohnya, untuk pirus.

Warna baju renang untuk kulit pucat

Warna baju renang untuk kulit pucat harus menekankan maruah pemiliknya, dan bukan sebaliknya. Oleh itu, yang paling disukai adalah baju renang warna neon yang meningkatkan kecerahan sinar matahari dan menjadikan pemilik kulit pucat lebih menarik.

Bagi wanita yang "pucat berwajah", pakaian renang biru dan biru adalah yang paling sesuai. Segala sesuatu yang menyerupai warna gelombang laut sesuai untuk kulit yang sangat ringan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.