^

Diet Ducane - apakah intipati dan keberkesanannya?

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Diet Ducane bukan hanya mengehadkan diri untuk pemakanan selama beberapa hari. Ini adalah kerja yang rajin dan susah payah untuk diri sendiri, akibatnya anda mengurangkan berat badan anda sendiri untuk jangka masa yang panjang, dengan hasil yang panjang dan stabil. Bagaimana untuk mencapai matlamat ini dan apakah intipati diet Ducane?

Jenis diet - rendah karbohidrat

Pengurangan berat badan - 3-5 kg selama 7 hari

Tempoh - dari 2-3 bulan hingga 1 tahun. Sebaiknya, jika anda mengambil sistem pemakanan sihat ini sebagai kekal.

Beberapa perkataan tentang penulis diet Pierre Ducane

Pierre Duccan dikenali di seluruh dunia sebagai pengarang dan pemaju lebih daripada 19 buah buku mengenai pemakanan sihat. Salah satu buku yang paling popular adalah "Saya tidak tahu bagaimana menurunkan berat badan" rumah penerbitan pada tahun 2011. Selepas penjual buku ini dijual, permintaan untuk diet Ducane adalah sangat menggembirakan. Ulasan tentang diet Ducane adalah yang paling positif.

Buku itu sendiri, walaupun dalam tempoh yang sangat singkat selepas pembebasan itu, telah diterjemahkan ke dalam lebih daripada 10 bahasa dan sangat memerlukan di seluruh dunia. Sudah tentu! Lagipun, pakar pemakanan berkumpul dan menyampaikan lebih daripada 30 tahun pengalamannya dalam seni penurunan berat badan yang sihat dan sihat.

Pierre Dukan: kenapa ada berat badan yang semakin meningkat sementara yang lain tidak?

Pierre Ducan percaya bahawa setiap daripada kita masih dalam rahim ibu menerima set tertentu sel-sel lemak yang disebut. Mereka dipanggil apidocytes. Orang macam mana - tipis atau tidak - bergantung kepada sel-sel ini.

Dukan mengatakan bahawa sel-sel yang lebih banyak lemak yang kami alami oleh Alam Semula kami, semakin besar kemungkinan bahawa angka langsing hanya akan bermimpi. Dan sebaliknya: pemilik sebilangan kecil sel lemak hampir tidak berisiko menjadi lebih baik. Tidak kira betapa kerasnya kita cuba, kata ahli pemakanan yang popular, jumlah sel lemak yang diberikan kepada kita secara semula jadi tidak dapat dikurangkan. Tetapi anda boleh mengawal berat badan anda. Itu hanya orang yang mudah terserang obesiti, jauh lebih sukar dilakukan daripada mereka yang mempunyai sel-sel lemak yang sedikit.

Di samping itu, Pierre Duacan berhujah bahawa seseorang yang tidak mengawal pemakanannya dan berlebihan berlebihan, risiko meningkatkan jumlah sel lemaknya. Kerana mereka mempunyai ciri untuk dikongsi. Itulah sebabnya dia datang dengan sistem penurunan berat badan, yang mana anda boleh panjang dan gembira mengekalkan berat badan anda dalam keadaan normal. Apakah intipati diet untuk Dyukan?

Intipati diet untuk Dyukan

Diet Ducant, di mana kita boleh mengawal aktiviti sel lemak kita, terdiri daripada beberapa fasa. Memohon diet ini untuk langkah penurunan berat badan secara berturut-turut, perlu diingati bahawa ia harus: secara sistematik dipertimbangkan dengan pemahaman yang tepat bahawa sistem makanan ini bukan untuk sementara waktu, tetapi untuk kehidupan.

Diet Ducant terdiri daripada empat fasa. Setiap daripada mereka mesti diikuti dengan ketat, dan kemudian kehilangan berat badan akan stabil. Anda akan berhenti mendapat berat badan yang berlebihan, malah sebaliknya, anda secara intensif akan membuang kilo tambahan anda sehingga anda mendapat berat badan ideal anda.

  • Tahap pertama diet Dukan dipanggil Serangan dan berlangsung hingga 1 minggu. Hasilnya adalah minus 2-6 kilo.
  • Fase kedua diet adalah Cruise. Bertahan 3-10 bulan. Hasilnya adalah tolak 2-10 kg.
  • Tahap ketiga diet untuk Dyukan - Pengancing. Anda kehilangan 1 kg dalam masa 10 hari.
  • Dan fasa keempat diet untuk Dyukan - Penstabilan. Anda tegas menyatukan apa yang telah dicapai dan tidak mendapat satu kilo tambahan.

Untuk maklumat lanjut mengenai fasa diet untuk Ducant - dalam penerbitan kami: Ducane Diet: 4 langkah berkesan

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.