^

Diet Telur selama 4 minggu

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Jika anda mempunyai keinginan yang hebat untuk mengejutkan orang yang anda sayangi dan rakan dengan pengurangan berat badan dan bentuk badan yang indah - diet telur direka khusus untuk anda.

trusted-source[1], [2]

Pengenalan Ringkas kepada Diet Telur

Diet Telur selama 4 minggu

Diet telur direka untuk 4 minggu yang sukar. Tidak mungkin sesiapa yang sanggup kehilangan berat badan maksimum untuk tempoh tersebut akan menahan diet yang tegar itu. Istilah diet dianggap agak panjang, tetapi hasilnya sangat menggembirakan. Kehilangan berat badan sebanyak 20 kilogram - kini menjadi nyata!

Setiap hari, makanan anda akan bermula dari 1 atau 2 telur dan limau gedang. Untuk pilihan hidangan yang sangat besar, tubuh segera diguna, jadi jangan risau tentang rasa lapar.

Kaedah spesifik memasak diet telur tidak ditawarkan. Produk perlu makan sedikit, tetapi anda boleh berjaya menggabungkan dan mencipta karya dari apa yang anda ada di dalam peti sejuk, dari makanan yang ditawarkan.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Jadualkan makanan dalam diet telur

Perkara utama adalah apa yang ditulis dalam graf, maka berat badan akan menurun dengan cepat.

Bermula minggu pertama

Pada hari Isnin, anda berhak untuk memilih apa-apa buah yang akan anda makan semasa makan tengah hari. Perjamuan boleh menjadi daging, masak, atau goreng tanpa menambah minyak.

Selasa. Semasa makan tengah hari, biarkan diri anda makan daging (keluarkan kulit). Makan, segarkan diri anda dengan salad timun, tomato, lada dan wortel, ia akan menambah vitamin dan nada untuk seketika. Selain itu, makan limau gedang atau oren (untuk dipilih), menggigit dengan roti bakar.

Pada hari Rabu, semasa makan tengahari tanpa batasan kuantiti, makan keju rendah lemak, tomato, masak 1 roti bakar. Semasa makan malam, anda boleh makan daging. Masak seperti yang anda mahu.

Jadualkan makanan dalam diet telur

Makan tengah hari Khamis - apa-apa buah (sejenis buah). Makan malam akan menyenangkan untuk mencerahkan dengan daging dan terlebih dahulu disediakan terlebih dahulu daun salad.

Hari Jumaat, anda sudah makan malam, dan sudah tiba masanya untuk makan malam. Dalam kes ini, cuba 2 telur, masak sayur-sayuran yang lazat (zucchini, kacang atau kacang). Untuk makan malam, anda boleh memilih sendiri oren atau limau gedang, menyegarkan diri dengan ikan berlemak dan salad daun.

Makan tengah hari Sabtu - anda boleh makan buah-buahan. Semasa makan malam, makan daging bersama daun salad.

Ahad, makan tengah hari. Sudah tiba masanya untuk memanjakan diri dengan ayam, tomato, oren dan sayur-sayuran yang dimasak. Untuk makan malam, jangan makan apa-apa, kecuali sayur-sayuran rebus.

Diet kedua bermula, sarapan tidak berubah

Isnin. Pada waktu makan tengahari datang giliran daging dan, sebagai aditif, gunakan daun salad. Untuk makan malam, tiada apa-apa selain 2 telur, satu jeruk dan beberapa daun salad biasa yang biasa.

Pada hari Selasa, semasa makan tengah hari, hanya daging dan salad daun. Makan malam terdiri daripada 2 biji telur dan 1 sitrus (mengikut selera anda).

Pagi hari Rabu akan mengejutkan kami dengan timun segar. Sebagai tambahan kepada timun, segarkan diri dengan daging. Sekali lagi kita makan 2 telur dan 1 sitrus.

Khamis. Makan tengah hari. Pada masa ini, makan keju dengan peratusan minimum lemak, anda boleh menggantikan keju kotej (tanpa lemak), 2 biji telur, masak sayur-sayuran. Makan malam adalah terhad kepada beberapa telur, anda tidak boleh makan apa-apa lagi.

Jumaat. Makan tengah hari akan menjadi pelbagai yang hebat untuk diet yang akan menjadi ikan. Untuk makan malam lagi, hanya dua telur.

Pada hari Sabtu, Sabtu, daging muncul, yang perlu dimakan dengan buah tomato dan sitrus. Tetapi untuk makan malam terdapat pelbagai buah-buahan yang agak baik, tidak seperti hari-hari sebelumnya. Makan salad buah, yang boleh termasuk oren, pic, epal, tembikai dan tangerin. Jangan makan terlalu banyak, makan sedikit.

Pada hari Ahad semasa makan tengah hari, kulitkan kulit daging, maka hanya perlu dimakan. Anda dibenarkan untuk makan tomato, sitrus dan sayur-sayuran rebus. Makan malam adalah sama seperti makan malam.

Jadual minggu ketiga diet telur

Sudah dua minggu menjalani diet telur yang sukar, maka tidak akan ada keadaan yang ada untuk makan tengahari dan makan malam. Bina jadual anda sendiri dan gabungkan dari produk yang anda tawarkan. Satu-satunya perkara yang tidak berubah adalah sarapan pagi. Apa yang tetap sama ialah anda tidak boleh makan selepas pukul 18:00.

Pada hari Isnin, pilih buah-buahan yang paling anda sukai, kecuali anggur dan mangga, tarikh, pisang. Tidak mengesyorkan penggunaan buah ara.

Pada hari Selasa, ada peluang untuk mengisi banyak sayur-sayuran rebus dan pelbagai salad (tidak termasuk kentang dari diet, pada hari Selasa tidak dianjurkan).

Rabu akan gembira dengan hakikat bahawa anda berhak untuk memakan semua sayuran, salad dan buah-buahan yang dimasak di atas. Pada hari ini anda mesti makan.

Khamis adalah hari ikan, di samping itu, penggunaan tanpa had sayur-sayuran rebus dimasukkan dalam ransum. Memperkuatkan dengan salad, atau kubis.

Jumaat akan menyenangkan dengan daging ayam dan pelbagai jenis sayuran yang anda inginkan.

Sabtu dan Ahad membuat penyelarasan kepada makanan anda, dan anda boleh makan hanya satu buah untuk dipilih, tetapi dalam kuantiti tanpa had.

Yang terakhir, minggu keempat diet telur

Pada hari Isnin, jelas menggambarkan jumlah makanan yang masuk ke dalam badan. Daging - tidak lebih dari 400 gram, 3 tomato, roti bakar, 4 timun, tuna (dimasak tanpa minyak), 1 tsistrus dan ¼ ayam.

Pada hari Selasa sekali lagi, anda perlu memerhatikan jumlah makanan yang tepat. Daging - 200 gram, roti bakar, 4 timun, pir, tembikai, sitrus atau epal pilihan anda dan 3 tomato.

Rabu. Pada hari Rabu, anda perlu makan 1 sudu cheese keju bebas lemak (atau keju), 1 limau, 2 tomato, satu piring masak, sayur-sayuran yang lazat, roti bakar dan 2 timun.

Pada hari Khamis datang masa ayam, snek dengan roti bakar, 3 tomato, sitrus dan timun segar.

Telur, dalam kuantiti 2 buah kembali kepada anda pada hari Jumaat, dalam menu anda kembali daun salad, yang anda makan dengan 3 tomato dan sitrus.

Pada hari Sabtu, ia akan berguna untuk makan 2 buah dada ayam, tidak lebih daripada 150 gram keju kotej, kandungan lemak yang tidak lebih daripada 5%, tomato, timun, limau gedang.

Ahad adalah satu hari yang penuh dengan perayaan yang dinanti-nantikan dan lama ditunggu-tunggu, apabila anda tahu bahawa usaha dan perjuangan anda dengan pound tambahan telah berakhir. Pada hari Ahad, makan tuna, sebelum menyiapkan air yang dibasuh dengan teliti, kemudian beberapa timun dan tomato, masak sayur-sayuran.

Dan untuk menguasai semua hidangan ini, selesaikan hari terakhir diet telur anda dengan memakan limau gedang atau oren (untuk dipilih).

Diet Telur berfungsi, dan anda berjaya

Anda telah mencapai matlamat, diet telur telah berakhir, kerana berat badan anda, yang anda telah berjuang keras, meninggalkan anda. Dan percayalah, anda patut memuji, mendorong diri anda dengan sesuatu yang menyenangkan.

Kami menasihatkan agar tidak mula aktif memakan makanan yang anda makan sebelum anda memulakan diet telur, maka tubuh akan lebih stabil dan lebih bertolak ansur dengan kesan nutrisi terhad. Kurangkan berat badan dengan mudah! Terima kasih kepada diet telur - 20 kilogram tidak pernah berlaku.

trusted-source[7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.