^

Diet untuk penurunan berat badan: bagaimana mengurangkan berat badan dengan pasti?

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 16.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Bagaimana untuk mencari penyelesaian yang betul - diet yang berkesan untuk penurunan berat badan dan mengurangkan berat badan pasti? Hentikan dan lihat di cermin: adakah ini lelaki yang kabur dengan pegangan lemak yang anda mahu lihat di dalamnya?

Mungkin anda suka bentuk badan yang lebih langsing dan menarik?

Mengapa diet biasa hanya membantu sementara waktu?

Hari ini makanan segera, pastri murah, coklat murah dengan minyak kelapa sawit dan isomer trans berbahaya semakin tersedia, yang bermaksud bahawa kita membeli dan memakannya tanpa ragu-ragu. Kami menghabiskan beberapa hari yang menyakitkan cuba kehilangan beberapa pound tambahan. Hurray, ternyata! Tetapi tiba-tiba, tidak lama lagi ternyata bahawa diet kami untuk penurunan berat badan hanya mitos. Keesokan harinya berat kita meninggalkan banyak yang diinginkan.

Kami kecewa, merebut tekanan ... Dan menjadi lebih baik lagi. Dan untuk berhenti untuk memuat di bawah permulaan untuk sebab tertentu tidak pergi. Lagipun, betapa menariknya adalah sekeping kue kalori lemak atau ayam panggang yang baik! Apa yang perlu saya lakukan? Bagaimana untuk beralih kepada diet yang sihat sepanjang masa, bukan untuk masa yang singkat?

Diet untuk penurunan berat badan dengan Maya Gogulan

Bekalan psikologi Maya Gogulan membantu membersihkan badan anda daripada toksin yang kita keluar dari kelimpahan cinta kepada produk berbahaya seperti sosej salai, pai goreng, dan berkalori tinggi, tetapi cip sama sekali tidak berguna. Membaca buku-bukunya, anda boleh memahami prinsip praktikal dan berkesan pemakanan pintar. Ini kerana pendekatan yang munasabah untuk makanan, kita boleh menjadi lebih langsing, lebih sihat dan kelihatan lebih muda.

Kemudian pemakanan kita untuk menurunkan berat badan akan membawa kita manfaat yang cukup ketara, menjadi tidak sementara, tetapi cara hidup yang biasa. Dan walaupun melihat panjang dalam cermin akan membawa kita peningkatan emosi yang nyata, layak dan stabil. Kegembiraan dari diri kita sendiri!

Daripada makan, minum segelas air

Kadang-kadang otak kita menipu kita dan memberi kita isyarat untuk makan. Anda perlu dimaklumkan: cukup untuk minum segelas air, dan ada perehochetsya. Air mesti disucikan atau dicairkan dan tanpa tanda-tanda gas, yang mempunyai sifat menarik selera makan.

Inilah prinsip diet utama dan berat badan yang pertama dan utama: jangan mengelirukan dengan dahaga! Tunggu 20 minit selepas minum air kelembapan. Jika, selepas ini, keinginan untuk makan tidak meninggalkan anda - makanan ringan dengan buah (epal atau pisang). Mereka akan mengisi perut dan menggembirakan jiwa.

Makan buah pada perut kosong

Jangan makan sebelum anda makan buah. Jika tidak, diet untuk penurunan berat badan akan menjadi mitos sahaja. Maya Gogulan mengesyorkan memakan buah-buahan setiap jenis secara berasingan daripada yang lain. Sebagai contoh, anda boleh memadamkan kelaparan anda dengan 2 epal atau oren, tetapi dalam hal ini tidak mencampurkan kedua-duanya.

Prinsip makan yang sihat yang sama berlaku untuk pencampuran sayur-sayuran dan buah-buahan: jangan lakukan ini supaya tubuh tidak bertindak balas terhadap proses penapaian yang aktif dicetuskan. Anda tidak memerlukan toksin tambahan sebagai hasil daripada ini, adakah anda?

Mengunyah tambahan masih tidak menghalang sesiapa pun

Semakin aktif dan lebih rajin anda mengunyah, lebih baik makanan dicerna dalam perut. Ini adalah aksiom yang banyak diabaikan. Dan benar-benar sia-sia! Sekiranya anda mahu diet anda menurunkan berat badan adalah berkesan, tatal untuk makan hidangan kegemaran anda selama sekurang-kurangnya 20 minit. Matikan komputer, TV dan jangan bersembang dengan rakan-rakan. Kemudian anda akan mengambil masa yang cukup untuk mengunyah, dan dengan itu, untuk mengasimilasikan produk. Tubuh pasti akan terima kasih kerana kehilangan berat badan.

Lebih banyak mengenai prinsip diet yang betul dan berkesan untuk penurunan berat badan dibaca dalam penerbitan seterusnya.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.