^

Diet Valley

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Banyak wanita yang dengki dan kagum melihat penyanyi terkenal Larissa Dolina. Bagaimana anda tidak boleh iri hati wanita itu? Dia mempunyai suara cantik, penampilan cantik dan, tentu saja, angka yang tipis. Pengalaman beliau, bagaimana untuk mencapai keputusan tersebut dan kekal sepanjang masa dalam bentuk, penyanyi dengan keseronokan. Dan sudah semua orang tahu bahawa diet Lembah adalah berkesan dan sangat popular. Perkara utama ialah anda akan mempunyai sikap positif dan percaya diri anda.

Diet Valley: intipati dan produk

Diet adalah berdasarkan kepada penggunaan produk kefir, berguna untuk tubuh, yang mengandungi bakteria berguna dan mikroelemen, batang dan ragi. Sebagai sebahagian daripada kefir ia banyak asid amino dan vitamin, dia meningkatkan atau meningkatkan imuniti. Lembah diet intensif memberi peluang kehilangan kira-kira satu minggu kira-kira 7 kilogram.

1 pilihan

Pada hari pertama diet ini, diet harus terdiri daripada tiga gelas kefir dan kentang dibakar di dalam ketuhar dalam seragam (5 keping). Untuk mengedarkan produk adalah mungkin bagaimana ia mudah.

Hari kedua ialah penggunaan produk tenusu. Ini adalah 200 gram krim masam dan 3 cawan kefir.

Hari ketiga, seperti yang kedua, anda perlu makan keju kotej dalam jumlah 200 gram, dan juga minum kefir dalam jumlah 3 gelas sepanjang hari.

Pada hari keempat, anda perlu menyediakan ayam tanpa kulit (500 gram), ia tidak boleh diasinkan, dan 500 ml kefir.

Pada hari kelima hanya sayur-sayuran dan buah-buahan dibenarkan makan. Sebagai contoh, epal - mereka perlu dimakan tidak lebih daripada satu kilogram, prun - 300gram, setengah kilogram wortel dan kefir - 3 cawan.

Diet Valley, sudah tentu, bukan untuk lemah. Pada hari keenam, anda perlu berpuas hati dengan satu kefir, anda perlu meminum 6 gelas sepanjang hari.

Pada hari ketujuh adalah perlu untuk minum hanya satu air mineral, tanpa gas. Anda perlu minum sekurang-kurangnya satu liter. Diet Valley dalam versi ini sangat rumit. Ia mesti disimpan dengan berhati-hati untuk orang yang mempunyai penyakit kronik. Oleh itu, sebelum memutuskan bahawa diet yang paling sesuai adalah Valley diet, anda harus berfikir dengan baik.

Hasil diet sedemikian agak cepat, dan banyak yang menyukainya. Tetapi ada kemungkinan bahawa selepas diet Valley mungkin mengalami masalah kesihatan.

Pilihan 2

Versi selanjutnya dari diet Lembah, yang dipanggil diet kefir sederhana yang intensif. Beliau mengumpulkan sejumlah besar maklum balas positif daripada mereka yang mencubanya. Lembah diet dalam versi ini tidak rumit dan kelebihannya terletak pada hakikat bahawa selepas seminggu diet anda perlu berehat dan makan, bagaimana biasa badan, tetapi sedikit penurunan dalam penggunaan produk tepung dan gula-gula. Pemakanan sedemikian mempunyai kesan yang baik pada tubuh.

Pada hari pertama diet Lembah, anda perlu makan 400 gram kentang panggang, anda tidak boleh mengambil garam, dan 500 mililiter kefir 0% lemak.

Pada hari kedua - keju cottage 0% lemak (400 gram) dan 500 ml kefir 1% lemak.

Hari ketiga - apa-apa buah dalam jumlah 300 gram dan 500 mililiter 1% kefir.

Hari keempat adalah protein: 400 gram ayam yang dimasak tanpa kulit dan 500 mililiter kefir.

Hari kelima - 400 gram buah, epal yang lebih baik, dan 500 mililiter kefir.

Pada hari keenam, anda harus minum air mineral, sebaik-baiknya tanpa gas.

Diet Valley pada hari ketujuh, yang terakhir, mengesyorkan memakan 400 gram buah, epal adalah pilihan terbaik, dan 500 mililiter 1% kefir. Selepas minggu pertama diet, kehilangan 3 hingga 5 kilogram berat adalah mungkin, dan pada minggu kedua - 2 hingga 4 kilogram.

Diet Valley akan berfungsi dengan lebih baik jika makanan itu akan tepat pada waktu sejam. Hidangan harus dimulakan tidak lebih dari 8 di waktu pagi, kemudian pada pukul 10, kemudian pada 12, 14, 16 dan penerimaan terakhir jam 18.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.