^

Kefir diet Larissa Dolina

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Apabila Larissa Dolina kehilangan dietnya yang super, semua wanita di negara itu mengikutinya dengan penuh bersemangat. Dan juga lelaki, tentu saja - hanya dengan pasti dengan tujuan yang berbeza. Diet Larissa Dolina adalah sistem penurunan berat badan yang berkesan, yang kami ingin memperkenalkan anda.

Diet Valley - intipati

Perhatikan makanan 6 kali sehari pada masa yang ditetapkan. Cecair tidak boleh meminum lebih daripada setengah liter sehari (kecuali untuk hari ke-6 diet). Gula dan garam dalam diet Valley - tabu.

Tempoh: 7 hari

Hasilnya adalah dari 3 hingga 8 kilogram per minggu

trusted-source[1]

Ciri-ciri diet Larissa Dolina

Untuk pemakanan adalah berkesan, dan anda mengurangkan berat badan dengan mudah, jangan ubah makanan dalam diet. Kefir mesti mabuk selepas hidangan lain, maka mereka akan lebih baik dicerna dan diserap.

Apabila anda meninggalkan diet Valley, ingat bahawa makan makanan ringan tanpa lemak dan lemak perlu sekurang-kurangnya seminggu, supaya tidak membebankan badan dengan makanan yang berat.

trusted-source[2]

Menu untuk diet Lembah

  • Hari pertama diet

400 gram kentang yang dibakar dalam ketuhar

0.5 liter yogurt dengan kandungan lemak tidak lebih daripada 1%

  • Hari ke-2 diet

400 g keju kotej dengan kandungan lemak 0%

0.5 liter yogurt dengan kandungan lemak tidak lebih daripada 1%

  • Hari 3 diet

400 g buah segar

0.5 liter yogurt dengan kandungan lemak tidak lebih daripada 1%

  • Hari ke-4 diet

400 g daging ayam rebus (payudara)

0.5 liter yogurt dengan kandungan lemak tidak lebih daripada 1%

  • Hari ke-5 diet

400 g buah segar

0.5 liter yogurt dengan kandungan lemak tidak lebih daripada 1%

  • Hari ke-6 diet

Satu setengah liter air mineral tanpa gas 0.5 liter kefir dengan kandungan lemak tidak lebih daripada 1%

  • Hari ke-7 diet

400 g buah segar

0.5 liter yogurt dengan kandungan lemak tidak lebih daripada 1%

Diet Larissa Dolina - kekurangan

Menurut ulasan, diet Lembah sangat baik untuk kehilangan berat badan, tetapi sukar untuk menampungnya. Ini adalah salah satu kelemahan penting.

Satu lagi kelemahan pemakanan, menurut kehilangan berat badan - penolakan garam. Produk ini begitu tegas memasuki kehidupan kita bahawa sangat sukar bagi kebanyakan orang (terutama wanita) untuk mengecualikannya daripada diet.

Lembah diet mempunyai kelemahan lain - makanan pada waktu itu. Anda tidak boleh mematahkan jadual ini. Tetapi tidak semua orang boleh makan dengan ketat pada selang masa yang tetap, jika mereka sedang bekerja, dan tidak di rumah. Oleh itu, diet Valley mungkin tidak boleh diterima oleh mereka yang bekerja di pejabat.

Kefir diet Valley - sistem makanan, yang boleh dibawa hanya selepas berunding dengan pemakanan (seperti, sesungguhnya, dan apa-apa makanan lain). Mereka yang mempunyai penyakit saluran gastrousus, harus memahami dengan baik bahawa semasa pemakanan tersebut, permasalahan boleh bermula. Oleh itu, jika doktor mengesyorkan untuk meninggalkan diet kefir, anda perlu berbuat demikian.

Ulasan mengenai Lembah diet kefir

  • Oksana

Ia agak sukar bagi saya untuk mengekalkan diri saya pada diet seperti itu, kerana ia mengambil masa 6 hari untuk duduk di kefir - anda perlu mempunyai banyak kemahuan. Hidangan yang sama dari hari ke hari - sukar bagi mereka yang telah mencuba tidak banyak diet.

Walaupun saya harus mengakui bahawa hasilnya tidak mengecewakan diet - saya kehilangan 4.5 kg.

  • Tatiana

Sukar bagi saya untuk mengecualikan garam dari diet semasa diet Larisa Dolina. Saya digunakan untuk rempah ini. Dan jika hidangan kedua tanpa garam masih boleh dimakan, maka sup dan borscht - mustahil.

Hari keempat diet sangat sukar bagi saya, kerana dada ayam rebus disyorkan di sana, yang tidak boleh dibasuh dengan apa-apa. Rasa dahaga semakin teruk selepas makan daging.

Walau bagaimanapun, hasilnya berbaloi - Saya berjaya kehilangan 6 kg dalam masa seminggu.

  • Valentina

Saya mengalami kesukaran dalam diet Lembah dan dengan keyakinan saya boleh mengatakan: Saya kehilangan berat badan dengan baik, hanya seminggu menjatuhkan 5 kilogram berat badan yang berlebihan. Sekarang saya kelihatan lebih langsing dan tidak menyesali kesulitan yang disebabkan oleh diet.

Kurangkan berat badan dengan mudah dengan nasihat dan diet kami Larisa Dolina!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.