^
A
A
A

Industri pelancongan perubatan meramalkan perolehan $ 100 bilion

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

08 January 2011, 20:07

Menjelang tahun 2012, perolehan industri pelancongan perubatan global akan mencapai $ 100 bilion. Ramalan ini dibuat oleh pakar-pakar syarikat perundingan Frost dan Sullivan, melaporkan The Times of India. Menurut penyelidik perniagaan, pada tahun 2010 perolehan pelancongan perubatan berjumlah 78.5 bilion dolar. Lebih tiga juta orang menerima rawatan di luar negara. Industri pelancongan perubatan kini berkembang sebanyak 20-30 peratus setiap tahun, dan, menurut ramalan para penyelidik, trend ini akan berterusan pada tahun-tahun akan datang. Pusat perkhidmatan perubatan terbesar bagi warga asing selama bertahun-tahun masih di Eropah dan, khususnya, Jerman, yang dianggap sebagai pilihan terbaik bagi pesakit di seluruh dunia, termasuk Amerika Syarikat, Britain dan Timur Tengah. Diikuti oleh Thailand, India dan Malaysia. Menurut pakar, kira-kira 20 peratus pelancong perubatan adalah penduduk Timur Tengah. Hanya warga Emiriah Arab Bersatu yang membelanjakan kira-kira $ 2 bilion setahun untuk rawatan perubatan di luar negara. Seperti berikut dari laporan syarikat perunding antarabangsa untuk pengurusan strategik McKinsey dan Syarikat untuk tahun 2008, 40 peratus pesakit pergi ke luar negara untuk rawatan perubatan untuk mendapatkan bantuan berteknologi tinggi. 32 peratus menjangkakan kualiti perkhidmatan perubatan yang lebih tinggi daripada di negara mereka, 15 peratus berminat dengan rawatan segera, dan hanya sembilan peratus yang dirawat di luar negara kerana simpanan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.