^
A
A
A

Para saintis telah memberitahu bagaimana untuk meningkatkan tempoh ereksi

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 22.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

27 September 2012, 09:00

Para saintis telah lama menyedari faktor biokimia yang menyebabkan pendirian zakar, tetapi setakat ini mereka tetap menjadi misteri bagi faktor-faktor yang menyokongnya.

Pasukan saintis dari Universiti Johns Hopkins mendapati bahawa fantasi erotik dan kerengsaan zon erogen menyebabkan ereksi, tetapi menyediakan nitric oxide I, yang dikeluarkan dari ujung saraf zakar. Bahan ini meningkatkan aliran darah ke alat kelamin dan menyebabkan pembengkakan tisu. Walau bagaimanapun, tempoh pendirian ini hanya berlangsung beberapa saat. Penemuan ini dibuat oleh saintis sepuluh tahun yang lalu.

Kemudian, pakar-pakar telah mempersoalkan bagaimana fungsi ereksi dikekalkan dan bagaimana untuk meningkatkan tempohnya.

Apabila seorang yang dikunjungi oleh fantasi seksual atau dia melihat seorang gadis cantik, otak menghantar isyarat kepada kelenjar dalam pengeluaran testosteron, tetapi yang melakukan darah, mengaktifkan proses kimia yang mengawal mekanisme biologi yang, jika mereka lebih mudah untuk mengenal pasti, yang dipanggil injap.

Dengan bantuan pembukaan injap ini, organ lelaki dipenuhi dengan darah dan ereksi diperolehi. Kualiti pendirian bergantung kepada operasi injap ini - ia menyediakan apa yang diperoleh pada akhir semua proses biologi - sama ada sabers atau bulu kapas lembut.

"Kami sudah tahu bahawa oksida nitrat I, yang dihasilkan dalam ujung saraf, menyebabkan ereksi dengan melegakan otot yang membolehkan darah mengisi zakar," kata penulis bersama Dr. Arthur Brunette.

Peserta dalam eksperimen saintis adalah tikus dan tikus. Pakar itu berjaya menegaskan bahawa penyelesaian misteri ini terletak pada tindakan nitrik oksida I, yang mengeluarkan saluran darah.

"Dalam penyelidikan, kami telah menubuhkan bahawa mekanisme fisiologi ereksi dapat dibandingkan dengan kerja kereta. Pemandu tidak boleh menghidupkan api dan pergi. Untuk pergerakan, ia perlu memerah pedal gas dan tahan, "kata Dr. Brunette.

Apabila seorang lelaki merasakan gelombang pertama keseronokan, ujung saraf organ genital menyebabkan gerakan aktif saluran darah, yang seterusnya memulakan pembebasan oksida nitrik I. Sambungan ini terus menyokong pendiriannya.

"Apabila darah mengalir ke organ pembiakan, rizab nitric oxide I, yang berada di dinding salur darah, menjadi tindakan aktif dan terdapat pelepasan yang lebih besar," kata Dr. Brunette.

Proses ini didasarkan pada peningkatan aliran darah, di bawah tekanan yang mana sel-sel endothelial dinding kapal menjernihkan lebih banyak nitrogen oksida I.

Perhatikan bahawa kelemahan seksual boleh menjadi petanda masalah jantung.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.