^
A
A
A

Hubungan serius telah berlaku secara dalam talian

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Gadis-gadis yang mempunyai akses kepada Rangkaian dari rumah, mempunyai kelebihan yang baik untuk kesimpulan cepat hubungan romantik jangka panjang. Kesimpulan ini dibuat oleh ahli psikologi dari Universiti Stanford. Satu pasukan pakar yang diketuai oleh Profesor Michael Rosenfeld mengkaji 4002 lelaki dan wanita dewasa, yang 3009 telah berkahwin atau mempunyai perkongsian yang serius. Pada masa yang sama, separuh peserta menggunakan laman temu janji di tempat kerja, dan yang lain melalui akses ke dunia maya dari rumah.

Dalam perjalanan kerja, menjadi jelas bahawa Internet menjadi arena sosial utama, khususnya menjadi semakin penting sebagai tempat di mana pasangan tidak hanya bertemu, tetapi membuat hubungan yang tahan lama. Kajian ini juga mendapati bahawa ruang maya telah menjadi penting dalam mencari bakal rakan kongsi dalam kumpulan orang-orang yang dalam keadaan tertentu adalah sukar untuk mencari rakan-rakan, lelaki dan wanita, seperti gay, lesbian, dan penduduk heteroseksual pertengahan umur.

Menurut pemerhatian, 82.2% sukarelawan yang ditemuinya yang mempunyai akses ke Internet di rumah dengan cepat mendapati pasangan jiwa mereka, rakan romantis atau pasangan seksual, berbanding 62.8% yang menggunakan rangkaian di pejabat. Komunikasi dalam talian bukan sekadar cara yang baru dan lebih berkesan untuk terus berhubung dengan kedudukan sosial yang sedia ada, tetapi juga pengantara yang berkesan untuk membantu mewujudkan kehidupan peribadi dalam kehidupan sebenar, tambah penulis bersama Dr Ruvim Thomas dari University of New York.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.