^
A
A
A

Keintiman meningkatkan orang itu

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Para saintis sekali lagi membuktikan bahawa seks adalah baik untuk kesihatan. Para penyelidik mencatatkan bahawa keputusan yang menggalakkan akan sangat ketara jika anda bercinta sekurang-kurangnya sekali seminggu. Para saintis telah menemui sejumlah besar sifat terapeutik seksual, dari memanjangkan hayat dan berakhir dengan kesan analgesik. Kajian tidak menunjukkan sama ada kesan kesihatan seks adalah akibat daripada perbuatan seksual itu sendiri atau mengenai emosi yang dialami oleh seseorang semasa keintiman.

Walau bagaimanapun, seks mempunyai kesan yang paling baik terhadap keadaan fizikal seseorang. Terutamanya ia membimbangkan wanita. Mengapa kita melakukan seks? Persoalan ini tidak mungkin menanya diri mereka lelaki dan wanita semasa detik-detik paling manis dalam hidup mereka. Tetapi ahli-ahli sains, yang sentiasa ingin sampai ke bahagian bawah cerita, sangat risau tentang masalah ini. Fungsi pembiakan dalam alam sangat penting. Inilah naluri asas dan cara penyebaran, dan juga sedikit untuk menjamin kehidupan abadi di Bumi. Terdapat teori yang menurut naluri ini direka untuk menyelamatkan manusia dari mutasi berbahaya. Setiap organisma baru akan lebih tahan terhadap perubahan semula jadi dan pemilihan semulajadi. Pakar Amerika memutuskan untuk mencari pengesahan atau penolakan teori ini. Malah, semuanya tidak begitu optimis. Sekarang saintis cuba menguji hipotesis yang dikemukakan 20 tahun yang lalu. Mengikutnya, seks, atau sebaliknya, naluri asas dan keinginan untuk penyusunan adalah semacam membuang kemanusiaan. Hasil daripada pertukaran gen dan pencampuran mereka, organisma baru kelihatan kurang terdedah kepada mutasi berbahaya daripada nenek moyang mereka. Dengan masa, hanya organisma yang kuat akan kekal dalam alam yang akan membawa kepada kemakmuran, dan kemanusiaan menjadi sempurna. Dengan kata lain, seks menjadikan tubuh manusia hampir sempurna. Versi ini dipanggil hipotesis deterministik mutasi, tetapi ia menyebabkan banyak klise dan censures. Untuk mendapatkan jawapan kepada semua soalan, para saintis dari University of Houston mencipta organisma digital yang dihasilkan semula dengan cara yang sama seperti organisma sebenar yang dilahirkan. Ternyata organisma baru menentang perubahan dan mutasi. Para saintis telah memanggil keupayaan kebolehan genetik ini. Secara beransur-ansur kebolehpercayaan genetik ini diteruskan kepada orang itu.

Walau bagaimanapun, apabila organisma digital tidak tertakluk kepada satu, tetapi beberapa mutasi sekaligus, mereka mati, jadi untuk bercakap, tidak dapat menahan tekanan yang kuat. Pada pendapat pakar, dalam kehidupan ia sering berlaku seperti itu. Organisme lemah hidup satu atau dua mutasi, tetapi tidak lebih. Mereka tidak dapat menyesuaikan diri dengan perubahan semula jadi dan binasa. Tetapi saintis menyimpulkan bahawa dalam perjalanan evolusi, organisma belajar menentang mutasi dan perubahan, dan setiap kali mereka menjadi lebih kuat dan kuat, dan lemah hilang. Oleh itu, seks bukan sahaja memberi orang ramai keseronokan dan cara penyusunan, tetapi juga memperbaiki orang itu, menjadikannya lebih tahan terhadap semua kesukaran.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.