^
A
A
A

Petting (bukan simpan kira)

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Zon Erogenik digunakan secara meluas bukan sahaja dalam kehidupan seks biasa, tetapi juga dalam petting. Di bawah petting, adalah kebiasaan untuk memahami segala macam pelukan penyayang, menyebabkan kegembiraan yang tajam, dan kadang-kadang mengetuai kedua-dua pasangan atau salah seorang daripada mereka untuk orgasme. Petting digunakan oleh wanita untuk melindungi diri mereka dari kehamilan yang tidak diingini, dan dalam beberapa kes juga perawan, atas pelbagai alasan yang tidak menginginkan pembuangan.

Dengan darjah pelbagai pelukan, cahaya, cetek dan petting mendalam dibezakan. Untuk petting permukaan yang mudah, anda boleh memasukkan sebarang pelukan, pelukan, pelukan, ciuman, kerengsaan kelenjar mamma. Petting mendalam sudah termasuk hubungan dengan organ-organ seksual.

Menurut GS Vasilchenko, di bawah petting itu adalah sengaja menyebabkan orgasme oleh pengujaan buatan zon erogen dalam keadaan hubungan seksual dua hala, yang tidak termasuk hubungan langsung alat kelamin. Petting cetek hanya mengasyikkan dan tidak selalu membawa orgasme. GS Vasilchenko mengaitkan kedudukan ini bukan untuk petting, tetapi untuk frustrasi (frustratio - penipuan, kegagalan), tetapi selepas semua, petting mendalam juga tidak selalu berakhir dalam orgasme. Walaupun keinginan seorang rakan kongsi untuk mendapatkan orgasme, kes itu juga terhad oleh kekecewaan, tetapi dari semua manipulasi ini tidak berhenti menjadi petting yang mendalam.

Petting kini lazim di negara-negara di mana perkahwinan rasmi sangat bernilai dara anatomi gadis muda, walaupun rosak. Hastakarya teknik kalangan belia Amerika adalah bentuk-bentuk berikut: cetek ciuman, mencium bahasa dalam, kerengsaan dada, mencium dan menghisap puting, rangsangan manual kemaluan perempuan, rangsangan manual kemaluan lelaki, hubungan oral dengan alat kelamin perempuan, hubungan oral dengan kemaluan lelaki, lisan berat sebelah hubungan kelamin (kedua-dua cunnilingus dan minette), yang dikenali sebagai "amour Croise", cinta Perancis, dan "69".

Fase terakhir petting - cengkaman yang dangkal dengan dara tanpa pembiasan - GS Vasilchenko tidak termasuk dari petting, merujuknya kepada apa yang disebut "vestibular coitus."

Dalam kajian para saintis, 77% responden melaporkan bahawa mereka terpaksa berpelukan, 19% daripadanya mendalam, dan menurut DN Zheltakov, terdapat 24.7% daripada poludev tersebut.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.