^
A
A
A

Untuk tidur bersama atau secara berasingan?

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Selepas beberapa waktu bersekedudukan, pasangan itu mula merasakan kesejukan dalam hubungan itu. Mewujudkan satu bentuk perkahwinan yang tidak wujud, anda boleh memanaskan perasaan anda sedikit. Mimpi di tempat tidur yang berbeza dalam beberapa kes bahkan dapat menyelamatkan pasangan suami isteri.

Hampir setiap pasangan keempat tidur secara berasingan. Pakar Amerika dalam bidang tidur datang ke kesimpulan sedemikian. Memandangkan hakikat bahawa kajian telah dianggap hanya kes-kes di mana satu pasangan tidak selesa untuk tidur di sebelah yang lain (berdengkur, bercakap dalam tidur, tidur yang tidak lena), dan orang yang tidur di bilik yang berbeza kerana keadaan yang berbeza dalam kehidupan (waktu bekerja, sejuk atau panas di dalam bilik, dan lain-lain), tidak diambilkira, maka kita dapat menyimpulkan bahawa bilangan sebenar kes tersebut lebih tinggi.

Untuk tidur berasingan adalah untuk mempromosikan perkahwinan yang kuat. Jadi menunjukkan satu kaji selidik, yang dijalankan di salah satu akhbar Amerika yang popular. Mereka bertanya doktor, imam, pasangan biasa. Sebabnya - keperluan untuk tubuh manusia dalam 7-9 jam tidur yang sihat dan tenang. Impian di sebelah orang lain berkurang kira-kira satu jam. Oleh itu, setelah dikhaskan untuk tidur 8 jam, pada waktu pagi kita berasa mengantuk dan jengkel, kerana kami berjaya tidur hanya tujuh. Oleh itu, pertengkaran, perasaan buruk, tingkah laku saraf.

Romantikisme adalah satu lagi sebab mengapa pasangan memilih katil yang berbeza. Sepanjang minggu bekerja, mereka tidur secara berasingan, dan pada hujung minggu mereka bosan dengan makan malam bersama, dengan lancar masuk ke katil bersama. Menghapuskan memburukkan keinginan, dan ramai yang percaya bahawa seks itu lebih emosional. Tetapi jika pilihan sedemikian tidak sesuai dengan salah satu pasangan, maka lebih baik untuk meninggalkan eksperimen seperti ini.

Para menteri gereja yang dengannya mereka dapat berbicara tentang perkara ini kepada wartawan akhbar itu tidak menganggap kes-kes seperti yang dipersoalkan. Pada pendapat mereka, perkara utama adalah untuk memelihara perpaduan rohani dalam keluarga, dan hubungan seksual merupakan bahagian yang tidak terpisahkan dari kelahiran.

Namun, ada bahaya dari menghabiskan malam di bawah selimut yang berbeza. Ia berada dalam jarak psikologi antara satu sama lain. Sekali di tempat tidur, pasangan itu boleh merasa dekat dengan orang yang tidak dikenali, mengalami ketidakselesaan, kebiasaan yang luar biasa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.