^
A
A
A

Klasifikasi jenis psikologi pasangan seksual

 
, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

The man-father. Lelaki tua yang mempunyai keperluan psikologi yang perempuan itu menyembah-Nya, akan menjadi lebih muda, lemah dari segi fizikal, tidak berpengalaman. Nafsu seks beliau mungkin rendah (atau dikurangkan), tetapi seni memikat wanita yang membolehkan beliau untuk keindahan sesetengah wanita, manakala hubungan seks - untuk memuaskan hati mereka kerana persediaan yang baik, penggunaan pelbagai pelukannya dan dipilih dengan tepat, walaupun potensi yang rendah.

Lelaki lelaki. Terdapat dua jenis:

  • jenis (aktif) agresif,
  • pasif (memerlukan seorang wanita yang agresif).

Aktif. Seorang lelaki muda atau lelaki pertengahan umur dengan perkembangan fizikal yang baik, tegas, agak tumpul, kecil membezakan pelukan, tetapi membawa mereka secara intensif. Dalam perbuatan seksual - pendukung jangka panjang pergeseran, kadang-kadang cenderung menyebabkan wanita sakit dan penderitaan moral.

Pasif. Lelaki muda atau pertengahan, menyembah seorang wanita yang menganggap dirinya tidak layak, bersalah, haus untuk hukumannya dan juga penghinaan. Dia lebih suka wanita dengan kecenderungan agresif dalam kehidupan seksual.

Anak lelaki itu. Sentiasa muda, kanak-kanak, lemah lembut, sering kalah, tidak takut memberitahu seorang wanita mengenainya, mahu dia menyesalinya. Dalam membisukan sedikit cutesy, bersifat menentu, pasif, menjangkakan dari jagaan wanita, aktiviti dalam kehidupan seksual.

Seorang wanita adalah seorang ibu. Lebih kerap daripada usia pertengahan (pada umur yang lebih muda mempunyai seksualiti yang tidak dibezakan), tetapi mungkin muda. Dalam sistem pelukan, motif untuk keselamatan, sokongan, dan pendidikan dibiayai. Kadang-kadang ia datang kepada persesuaian dengan alkohol, psikopat, pecundang kronik untuk menyelamatkan mereka, untuk membuat seorang lelaki. Kekurangan kecantikan, kelemahan fizikal, tidak praktikal, tidak berjaya, morbiditi lelaki bukan sahaja tidak menolaknya, tetapi sebaliknya, mereka boleh menjadi faktor yang menarik, membangkitkan semangat.

Wanita Perempuan:   

  • jenis pasif (feminin, penderitaan)
  • aktif (agresif, tuan betina).

Pasif. Selalunya lebih muda daripada lelaki, terdedah kepada ketaatan, pengorbanan diri, lembut, patuh, menerima corak tingkah laku dan taktik seorang lelaki dalam kehidupan seksual, tetapi bertindak balas secara negatif terhadap pasif, kelemahan dan kegagalannya. Idealnya seorang lelaki termasuk kekuatan fizikal, penampilan yang agak standard, tetapi cantik. Pada masa dahulu, saya suka berkahwin.

Aktif. Berusaha untuk memilih pasangan yang aktif, penguasaan atasnya. Cinta mengungkapkan ironi, kritikan, cemuhan. Dalam pelukan aktif; menekankan ketidakupayaan seorang lelaki, boleh memarahi dan membelai secara serentak, dan juga menyebabkan dia kesakitan.

Perempuan-anak perempuan. Biasanya lebih muda daripada lelaki, menyatakan bahawa sejak remaja, mereka menyukai mereka yang lebih tua. Ia membosankan dengan rakan-rakan saya. Mempunyai keperluan yang besar untuk pendahuluan seksual, daripada dalam intensitas perbuatan seksual itu sendiri. Malah tanda-tanda fizikal pada usia tua, contohnya, kedutan, seperti wanita ini.

Membandingkan ciri sosio-psikologi jenis lelaki dan wanita ini, seseorang dapat melihat bahawa, sebagai contoh, lelaki dan anak perempuan mewakili harmoni psikologi dan seksual. Perkara yang sama boleh dikatakan tentang lelaki dan perempuan. Pada masa yang sama, hubungan lelaki-bapa-ibu-wanita, lelaki-lelaki dan wanita-perempuan menunjukkan ketidakharmonisan tertentu dalam keperluan dan harapan seksual (ekspedisi).

Oleh itu, semua langkah-langkah dan pilihan untuk teknik yang dipanggil seksual perlu dianggap bukan sahaja dari segi tindakan mekanikal rangsangan tertentu, tetapi juga dari segi mereka kandungan psikologi, keperluan pematuhan atau bukan peribadi, nilai, sikap dan kedudukan orang itu.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.