^

Latihan untuk paha pelangsingan

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 16.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Latihan untuk mengurangkan berat pinggang boleh dalam masa yang singkat untuk membawa kaki dengan teratur. Lagipun, tidak setiap gadis boleh membanggakan kesempurnaan bahagian badan ini.

Latihan berkesan dapat menunjukkan hasil yang baik selepas seminggu latihan biasa. Jadi anda hanya perlu cuba.

Latihan penurunan berat badan yang berkesan untuk pinggul

Jadi, latihan penurunan berat badan yang berkesan untuk peha perlu dilakukan setiap hari supaya hasilnya benar-benar ketara. Di kedudukan berdiri, anda perlu tarik kaki kanan ke hadapan dan bengkokkannya di lutut. Pada masa yang sama, kaki kiri rapat dengan kaki, kaki belakang, tangan di pinggang. Dalam kedudukan ini, perlu untuk mencangkung kira-kira 10 kali. Dan semua ini dilakukan perlahan-lahan. Selepas itu, kaki berubah dan latihan berulang. Adalah penting untuk melakukan ini dengan betul dan jangan cuba melakukannya dengan cepat.

Senaman seterusnya memerlukan cara yang baik, yang boleh disandarkan. Dalam kes ini, kerusi adalah sempurna. Ia adalah perlu untuk mendapatkan lutut anda dan merebut kerusi. Selepas itu, kaki kanan ditarik balik ke sisi dan kembali ke kedudukan asalnya. Prosedur ini diulang 10 kali. Kemudian kaki perlu diubah dan ulangi prosedur.

Latihan seterusnya adalah meletakkannya di atas lantai. Kaki dan siku harus bengkok dan dengan itu bersandar di atas lantai. Intipati latihan ini adalah untuk meletakkan kaki di belakang anda. Ia perlu mengulangi prosedur ini sebanyak 10 kali setiap kaki. Jika anda melakukan senaman ini untuk mengurangkan berat pinggul setiap hari, maka hasil pertama akan muncul dalam masa yang agak singkat.

trusted-source[1]

Latihan untuk meluruskan pinggul dalaman

Apakah latihan untuk mengurangkan berat badan paha dalaman yang paling berkesan? Oleh itu, yang pertama dilakukan dalam posisi berdiri. Ia adalah perlu untuk menyebarkan kaki dengan tumit mereka satu sama lain pada jarak yang agak besar. Semua ini dilakukan sedemikian rupa sehingga satu baris diperolehi, manakala tangan berada di tali pinggang. Berada dalam kedudukan ini, anda perlu melakukan sit-up. Dan mereka mesti dilakukan sedemikian rupa sehingga lutut tidak melampaui garis jari. Tindakan ini diulang 20 kali dalam 3 set.

Untuk melakukan latihan lain, anda perlu menurunkannya ke lantai dan berbaring di sisinya. Dalam kes ini, belakang dan kaki tetap rata. Dalam kedudukan ini, anda perlu mengangkat kaki anda, perlahan-lahan, tanpa membongkoknya. Latihan ini mengulang 20 kali dalam 3 set untuk setiap kaki. Seterusnya, anda perlu berbaring di sisi lain dan ulangi perkara yang sama.

Nah, akhirnya, salah satu latihan yang paling berkesan adalah menyelesaikan keseluruhan kompleks besar ini. Ia adalah perlu untuk berbaring di belakang anda, kaki bersama-sama, pinggang anda ditekan ke lantai. Dalam kedudukan ini, perlahan-lahan menaikkan kaki anda ke sudut 90 darjah. Selepas itu mereka perlu dicairkan ke jarak maksimum. Hanya patut dipertimbangkan bahawa kaus kaki harus ditujukan kepada diri mereka sendiri. Intipati latihan ini adalah untuk meningkatkan kaki dan membawanya bersama. Ulangi latihan ini untuk mengurangkan berat pinggul selama 25 kali dalam 3 set.

Latihan kompleks untuk pinggul penurunan berat badan

Untuk mencapai keputusan tertentu, anda perlu melakukan satu set latihan untuk penurunan berat badan pinggul. Sebagai peraturan, ia termasuk beberapa latihan asas, berkat yang mungkin untuk mendapatkan kaki impian anda dalam masa yang singkat.

  • Latihan pertama

Anda perlu mengambil posisi permulaan, meletakkan kaki kanan anda ke depan, letakkan tangan anda di pinggang anda. Sekarang squats perlahan dilakukan. Adalah dinasihatkan supaya berlama-lama selama 3-5 saat semasa tindakan ini. Mereka duduk, memegangnya sedikit dan kembali ke kedudukan asal mereka. Untuk setiap kaki, 10-15 tempat duduk dilakukan dalam satu pendekatan. Sememangnya, dari masa ke masa, beban meningkat dengan ketara dan bilangan pendekatan ditambah.

  • Latihan kedua

Anda perlu berbaring di belakang, tangan ke tempat di sepanjang badan. Dalam kedudukan ini, anda perlu mengangkat kaki secara bergantian dan perlahan-lahan menurunkannya. Anda boleh melakukan latihan ini untuk setiap kaki secara berasingan, semuanya dibenarkan untuk melakukan satu demi satu. Bilangan uplifts adalah 20-25. Pertama, satu pendekatan cukup, maka beban perlahan dan lancar meningkat.

  • Latihan akhir ketiga

Ia perlu untuk berbaring di lantai, tangan ke tempat di sepanjang badan dan dari kedudukan ini serentak menaikkan dua kaki, sehingga mereka membentuk sudut 90 darjah. Terdapat dua variasi untuk latihan ini. Sama ada kaki meningkat dan kekal dalam keadaan ini selama 5-10 saat, atau mereka turun dan kembali ke keadaan "digantung". " Adalah penting untuk melakukan ini 25-30 kali dalam satu pendekatan. Latihan sedemikian untuk penurunan berat badan lebih berkesan.

Latihan untuk paha pelangsingan yang cepat

Adakah anda tahu senaman yang paling berkesan dan mudah untuk mengurangkan berat badan pada pinggul? Malah, anda boleh melakukan apa-apa latihan yang hanya diketahui. Ini mungkin juga kaki mahi remeh, yang boleh membawa hasil yang tidak baik.

  • Kaki Makhi

Ia adalah perlu untuk menjadi dalam kedudukan permulaan, tangan untuk meninggalkan di tali pinggang. Kaki dilaksanakan kedua-dua ke hadapan dan ke sisi. Bagaimana untuk dilakukan, hanya orang yang memutuskan. Sememangnya, lebih berkesan adalah mahi di tangan. Perkara utama bukanlah untuk membuat gerakan terlalu mendadak. Adalah dinasihatkan untuk melakukan latihan untuk setiap kaki 25-30 kali.

  • Kesan

Semasa berada di kedudukan awal, anda perlu melakukan serangan, untuk setiap kaki pula. Untuk kecekapan yang lebih tinggi, adalah berbaloi untuk tinggal di negeri ini dan mengira selama 5-10 saat, selepas itu ia kembali ke kedudukan asalnya. Adalah wajar untuk mengulangi latihan ini 20-25 kali dalam satu pendekatan, dengan masa kenaikan beban.

  • 90 darjah

Anda perlu berbaring di belakang dan menaikkan dua kaki pada masa yang sama. Dalam kedudukan ini, disarankan untuk kekal selama 5-10 saat, kemudian kembali ke asal. Pada masa yang sama, kaki perlu disimpan selama lebih kurang satu minit atau lebih. Tetapi semua ini dicapai dengan latihan berterusan. Latihan untuk paha pelangsingan adalah berkesan hanya jika mereka kerap dilakukan.

Latihan penurunan berat badan terbaik untuk pinggul

Beberapa orang berfikir tentang hakikat bahawa latihan penurunan berat badan terbaik untuk pinggul sangat mudah. Jadi, walaupun jongkok datang untuk membantu. Perkara utama adalah untuk memenuhi mereka dengan betul.

  • Squats

Adalah penting untuk melakukan senaman ini dengan betul. Semasa jongkong, tumit tidak boleh keluar dari lantai. Ia perlu untuk "duduk" dengan mendalam. Dalam kes ini, bilangan squats secara praktikal tidak penting. Adalah penting untuk beban alternatif dan cat mereka pada waktu siang. Jadi untuk permulaan, ini boleh menjadi 50 sit-up, kemudian 100, sekali lagi 50 dan 100. Selepas itu, angka itu akan meningkat 100 dan 150, maka segala-galanya berulang dari 50 hingga 150 dan seterusnya secara bertahap.

  • Basikal

Latihan yang paling sederhana, tetapi berkesan. Ia adalah perlu untuk berbaring di belakang anda, mengangkat kaki dan membengkokkan pada lutut. Apa yang perlu dilakukan kemudian dapat difahami dari nama itu sendiri, anda perlu memutar pedal "fiksyen". Ia mudah. Anda boleh melakukan senaman seperti yang anda mahu, sehingga anda bosan, tetapi jangan keterlaluan.

  • Kaki kaki dengan kaki

Kami berbaring di kedudukan permulaan di sebelah dan menyegarkan kaki. Hanya jangan buat gerakan mendadak di sini. Selepas itu, tukar ke sisi yang lain dan ulangi prosedur. Latihan sedemikian untuk paha pelangsing tidak hanya mudah, tetapi juga berkesan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.