^

Latihan untuk pembesaran payudara

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Latihan untuk pembesaran payudara sangat popular di kalangan wanita yang ingin mengencangkan payudara mereka, memperbaiki bentuk dan menguatkan sistem otot. Mari lihat apa latihan untuk pembesaran payudara, dan juga bagaimana berkesan mereka.

Semua latihan untuk pembesaran payudara menguatkan otot-otot dada dan mengatasi otot payudara. Ia adalah pada keadaan otot dada bahawa penampilan, ketegasan dan bentuk payudara juga bergantung. Latihan tidak meningkatkan kelenjar susu, hanya pembedahan plastik yang mampu ini, tetapi latihan akan membantu meningkatkan jumlah otot-otot dada, memulihkan nada dan penampilan hebat.

Perhatikan bahawa otot yang berkaitan dengan otot-otot dada cukup kuat dan besar. Ini menunjukkan bahawa untuk pembangunan dan pemompaan mereka memerlukan kerja dan usaha yang banyak, serta kelas tetap. Sekiranya anda bersenam secara kerap dan kerap, dada anda akan bertambah, dan otot anda akan semakin kuat. Selepas satu set latihan yang betul, otot-otot dada menyakitkan sedikit, dan ini menunjukkan bahawa mereka bertambah. Berhubung dengan kekerapan latihan untuk pembesaran payudara, kelas harus sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

trusted-source[1]

Latihan berkesan untuk pembesaran payudara

Latihan berkesan untuk pembesaran payudara adalah kompleks latihan, yang bertujuan untuk mengepam, iaitu meningkatkan keadaan otot dada. Semua kelas disarankan untuk bermula dengan pemanasan. Squats cemerlang, tangan berayun, melompat di tempat dan melompat tali, berjalan, cerun dan bahkan tarian berirama yang besar.

Mari kita lihat satu set latihan berkesan yang akan membantu pembesaran payudara:

 1. Duduk di atas lantai atau kerusi, supaya anda dapat bersandar pada dinding atau belakang kerusi. Sertai tapak tangan di dada. Cuba tolak yang lain dengan satu tangan. Perhatikan bahawa dalam latihan ini, anda perlu mengetatkan otot-otot dada, dan bukannya otot-otot bahu, tangan atau telapak tangan.
 2. Berdiri menghadap dinding, sawit di dinding di dada. Pindahkan semua berat ke telapak tangan dan otot dada, cuba tolak tembok.
 3. Dan kini cuba melakukan push-up dari dinding. Melangkah keluar dari dinding untuk 1-1,5 langkah, berehat tangan anda dan mulailah tolak. Perhatikan bahawa badan mesti rata, seperti bar, dan tangan anda pada lebar bahu anda.
 4. Ambil dumbbells dan berbaring di belakang anda. Untuk kemudahan latihan, lebih baik untuk berbaring di bangku simpanan. Naikkan tangan anda, tetapi jangan merobek bilah bahu anda, dapatkan tangan di belakang kepala anda. Latihan ini mesti dilakukan dengan perlahan-lahan, untuk memaksimumkan otot-otot dada.
 5. Push-up dari lantai - ini adalah yang paling popular, tetapi pada masa yang sama, satu latihan yang berkesan. Anda boleh memerah dari lutut anda atau dalam lath standard. Sila ambil perhatian bahawa semasa push-up, yang terbaik adalah untuk menjaga tangan anda pada tahap bahu, tidak lebar dan palms ke hadapan.

Semua latihan di atas perlu dilakukan dalam 3-5 set 10-30 ulangan. Mulakan latihan dengan 1-2 set 10-12 kali dan secara beransur-ansur meningkatkan beban untuk perkembangan otot-otot dada.

Latihan untuk meningkatkan otot dada

Latihan untuk meningkatkan otot-otot dada adalah kompleks gerakan gimnastik yang membantu menguatkan otot pectoralis yang besar. Seperti mana-mana latihan, latihan untuk dada bermula dengan pemanasan, yang menghangatkan otot dan menyediakan mereka untuk kerja lebih lanjut. Beban harus beransur-ansur, supaya selepas latihan pertama, keinginan untuk berlatih lebih jauh tidak hilang. Mari kita lihat latihan yang paling popular dan berkesan.

Salah satu latihan yang berkesan yang akan membantu meningkatkan otot-otot dada adalah menekan. Latihan ini paling baik dilakukan di gym, jadi ada peralatan khas. Tetapi jika anda tidak mempunyai peluang untuk pergi ke simulator, maka akhbar bangku boleh dilakukan di rumah, hanya untuk ini anda akan memerlukan dumbbells, dan terbaik dari semua bar. Mengambil kedudukan yang selesa di atas lantai atau bangku. Perlahan mengangkat dumbbells, menegangkan otot-otot dada. Latihan senaman yang kerap akan membolehkan pemompaan otot dada maksimum dan meningkatkan jumlahnya.

trusted-source[2], [3], [4]

Latihan untuk meningkatkan jumlah payudara

Latihan untuk meningkatkan jumlah dada adalah agak mudah dan berkesan, mereka boleh dilakukan di rumah. Latihan ini bertujuan untuk bekerja dan memperkuat otot-otot dada, meningkatkan dan menarik. Mari kita lihat latihan yang paling popular.

Latihan untuk pembesaran payudara

 1. Push-up adalah latihan yang sangat baik yang paling mudah dilakukan di rumah. Yang paling berkesan adalah push-up dari lantai. Agar latihan itu benar-benar berkesan, ia mesti dilakukan sekurang-kurangnya dalam tiga pendekatan 20 kali, tetapi untuk permulaan, ia boleh dilakukan 10-15 push-up. Jika anda menekan keras di bar anda merasa sukar, maka anda boleh berlutut. Dalam kedudukan ini, akhbar tidak berfungsi dengan baik, tetapi otot-otot dada akan terlibat 100%.
 2. Letakkan tangan anda di dinding dan cuba menolaknya. Tukar posisi tangan, tangan pertama di atas kepala anda, kemudian pada paras dada dan di bahagian perut. Maksimumkan otot pectoralis.
 3. Latihan berikutnya mesti dilakukan berbaring. Lay di lantai atau di bangku, tangan tersebar, kaki bersama-sama. Kadang-kadang, angkat bilah bahu dan letakkan tangan anda di atas kapas di hadapan anda, dengan mengorbankan dua, pergi ke posisi permulaan. Apabila anda mengambil tangan anda, cuba meregangkan otot-otot dada. Latihan ini disyorkan untuk melakukan secara purata dan pantas.

trusted-source[5], [6]

Latihan untuk pembesaran payudara Smirnova

Latihan untuk pembesaran payudara Smirnov adalah kompleks aerogimastik, yang berdasarkan pada bodyflex. Maksudnya, semua latihan adalah kompleks pernafasan dan gimnasium, yang bertujuan mengetatkan dada, meningkatkan jumlah otot dada dan toning. Latihan untuk pembesaran payudara agak mudah, tetapi pada masa yang sama berkesan. Anda boleh berlatih di rumah, memberikan latihan 20-40 minit sehari.

Mari kita lihat peraturan asas yang perlu dipatuhi dengan melaksanakan latihan dalam program aeroguistry yang dibangunkan oleh Smirnov untuk pembesaran payudara.

 • Postur - yang cantik, walaupun postur adalah ikrar dada yang ketat dan otot dada yang dikembangkan. Sekiranya anda ingin kelihatan cantik, perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah postur. Sentiasa jaga belakang lurus.
 • Penjagaan yang betul - sebagai tambahan kepada kompleks gimnastik, sangat penting ialah menjaga payudara yang betul. Sentiasa ambil mandi kontras, dengan berhati-hati membilas payudara.
 • Pendekatan bersepadu - jika anda benar-benar ingin mencapai hasil dan meningkatkan payudara anda, maka anda perlu meminjam secara tetap, tanpa kehilangan senaman. Pilih tahap beban secara individu, jika anda belum melakukannya sebelum ini, kemudian mulakan dengan beberapa pengulangan, sentiasa meningkatkan bilangan pendekatan dan pencapaian.

Latihan kompleks untuk pembesaran payudara

Latihan kompleks untuk pembesaran payudara boleh dibuat secara mandiri, memfokuskan pada tahap kecergasan fizikal mereka dan hasil yang diinginkan. Kami menawarkan anda satu set anggaran latihan, pelaksanaan yang kerap membantu meningkatkan payudara.

 1. Ambil kedudukan yang selesa, tetapi supaya sandarannya tidak rata. Tangan harus dibengkokkan pada siku dan mengepalkan penumbuk mereka, supaya mereka berada di depan mata. Naikkan tangan anda ke atas (siku bengkok, tangan tegas ditekan satu sama lain) dan perlahan-lahan menurunkan. Cuba untuk meningkatkan siku anda setinggi mungkin, tetapi jangan turunkannya di bawah paras dada. Sila ambil perhatian bahawa semasa latihan ini, sangat penting bahawa lengan dan siku tidak bersurai, tetapi tegas ditekan satu sama lain.
 2. Berdiri berhampiran dinding dan berehat dengan tangan anda. Dari kedudukan ini, anda boleh melakukan push-up, hanya untuk ini anda perlu melangkah mundur satu atau dua langkah. Mendorong dinding dengan telapak tangan juga berkesan. Semasa latihan ini, sangat penting untuk menumpukan keseluruhan beban pada otot dada.
 3. Push-up - ini adalah pilihan ideal untuk mengekalkan nada semua otot, dan lebih-lebih lagi otot-otot dada. Di samping itu, push-up biasa akan membantu mengetatkan kulit tangan anda dan membuat perut anda elastis dan ketat.
 4. Nilai tidak kecil semasa latihan, atau lebih tepat selepas pelaksanaan mereka telah membentang. Setiap kali anda selesai melakukan, pastikan anda melakukan sedikit regangan. Duduk di atas lutut anda, bengkokkan punggung anda dan tarik tangan anda dengan betul, kepala anda harus menyentuh lantai. Melakukan pemanasan sangat penting untuk mengatasi otot-otot dada.

Latihan untuk pembesaran payudara dapat menguatkan otot-otot dada, meningkatkan volume dan mengencangkan dada. Peraturan latihan utama adalah latihan biasa dan peningkatan beban kerja beransur-ansur. Jika anda menetapkan matlamat untuk meningkatkan payudara anda dengan senaman, maka beberapa bulan senaman yang intensif akan menjustifikasikan harapan anda dan anda akan menjadi pemilik dada cerdas dan ketat.

trusted-source[7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.