^

Dasar editorial ILID

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.11.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Misi kami adalah untuk memberi anda maklumat kesihatan yang paling objektif, dipercayai dan tepat. Matlamat harian kami adalah untuk memastikan bahawa iLive adalah sumber kesihatan dan perubatan anda yang praktikal dan relevan.

Kami berusaha untuk memberikan maklumat tentang pelbagai isu kesihatan, bukannya menyaring jenis maklumat tertentu yang mungkin atau mungkin tidak berlaku untuk kesihatan seseorang individu tertentu, dan kami bergantung kepada anda, pembaca kami, dalam memilih maklumat yang paling sesuai untuk anda. Walau bagaimanapun, maklumat editorial asal yang kami berikan tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan profesional. Sentiasa dapatkan nasihat doktor anda atau profesional perubatan berkelayakan lain dengan mana-mana soalan yang anda mungkin ada mengenai keadaan kesihatan anda. Jangan sekali-kali mengabaikan nasihat perubatan profesional dan jangan melambatkan lawatan anda kepada doktor, apa sahaja yang anda baca di laman web iLive!

Bahagian berikut memperinci dasar dan prosedur kandungan kami.

Pemilihan editorial daripada kandungan iLive

ILive mencipta kandungan pengarang dengan penekanan, sebagai peraturan, pada kriteria berikut:

  • Relevan - kaitan dan kelengkapan jawapan kepada soalan-soalan yang mungkin anda miliki dalam proses menjaga kesihatan dan kesihatan keluarga anda. Topik termasuk liputan berita kesihatan; dadah dan makanan, ulasan dan amaran; nasihat kesihatan; dan ulasan pakar mengenai rawatan penyakit dan pemeliharaan kesihatan.
  • Kepentingan klinikal - hasil penyelidikan perubatan terbaru, yang diterbitkan dalam penerbitan perubatan yang dikaji semula.
  • Trend - Maklumat bermusim seperti keselamatan musim panas, musim alahan, selesema biasa, dan selesema. 

Kandungan kami boleh dipercayai.

Walaupun dunia dalam talian dipenuhi dengan maklumat ketinggalan zaman dan tidak tepat, iLive membuat segala usaha untuk menjadi sumber maklumat perubatan yang berwibawa dan boleh dipercayai.

Bahan berita dan bahan tematik kami berdasarkan pilihan editor kami mengenai peristiwa kesihatan yang paling penting dan relevan yang berlaku hari ini. Artikel berita kami bukan sekadar ringkasan penyelidikan atau peristiwa. Mereka sering mengandungi wawancara dengan pakar bebas yang menganalisis peristiwa dan memberitahu pembaca mengenai kepentingan mereka di dunia moden.

Kepercayaan akhbar. Tanggungjawab editorial iLive terletak pada jelas dan jelas bagi pembaca pemisahan berita, maklumat, rujukan dan maklumat editorial lain dari pengiklanan.

Kandungan berkualiti. Dalam aktivitinya, iLive mematuhi prinsip ketat kesaksamaan, ketepatan, objektif, dan dasar editorial bebas yang bertanggungjawab. ILive sentiasa memantau kualiti kandungannya.

Dasar editorial untuk pekerja iLive

ILive adalah penyedia perkhidmatan maklumat perubatan terkemuka kepada pengguna, doktor dan profesional perubatan lain. Kandungan editorial yang dibuat oleh iLive bebas daripada pengaruh pengiklan dan sumber lain.

Sesiapa yang bekerja dalam edisi iLive mesti mendedahkan sepenuhnya sebarang kemungkinan konflik kepentingan dengan mana-mana penaja atau pembekal.

ILive membezakan kerja editorial dan pekerja yang bertanggungjawab untuk bekerja dengan pengiklan kami. Tiada siapa yang akan bekerja di kedua-dua negeri, tiada kakitangan editorial akan melakukan apa-apa demi kepentingan pengiklan.

Editor ILive bertanggungjawab untuk menyediakan maklumat yang objektif, tepat, dan seimbang mengenai peristiwa dan masalah. Menyemak penulis perlu memilih topik atau komen dengan berhati-hati daripada pakar yang berkelayakan.

Penulis iLive berusaha untuk menyediakan liputan lengkap dan objektif topik bahan yang memenuhi standard profesional yang tinggi.

Mewujudkan kandungan asal

Bahan-bahan yang kami buat dan berita yang kita kenali dicipta oleh pakar perubatan kami. Mereka mengandungi maklumat yang paling terkini dari sumber yang boleh dipercayai, termasuk penerbitan perubatan yang paling berwibawa, pengumuman pihak berkuasa kesihatan negeri dan analisis trend baru-baru ini dalam bidang kesihatan.

Setiap artikel asal, sebelum diterbitkan, diperiksa oleh editor perubatan kami - pakar bersertifikat. Selepas artikel ini diterbitkan di laman web ini.

Pelesenan dan kandungan pihak ketiga

Apabila iLive melesenkan kandungan kesihatan dan kesejahteraan pihak ketiga untuk diterbitkan di laman web kami, editor bertanggungjawab dan pakar perubatan iLive menyemak dasar editorial dan prosedur sumber pihak ketiga untuk mematuhi Dasar Editorial iLive.

Memperbaiki

ILive membuat pembetulan atau tambahan kepada kandungan asal apabila difikirkan perlu. Kami mengambil tindakan segera untuk mengedit kesilapan kecil, seperti ketidaktepatan ejaan, tatabahasa atau gaya. Oleh kerana perubahan gaya dan perubahan yang sama tidak mengubah makna kandungan, perubahan tersebut dibuat ke laman web kami tanpa menyebutnya.

Jika kami mendapati ralat yang penting kepada kandungan, kami akan mengemas kini kandungan dan perhatikan pembetulan pada halaman tersebut. Ini hanya terpakai kepada kandungan iLive asal, termasuk, tetapi tidak terhad kepada, berita, artikel ciri, atau bahan rujukan perubatan asal. Sebarang pembetulan kepada kandungan berlesen atau pihak ketiga adalah tanggungjawab penerbitnya.

Jika anda fikir anda telah menemui kesilapan dalam mana-mana bahan, sila beritahu kami dengan menghantar e-mel kepada pasukan sokongan pelanggan kami menggunakan pautan "Ralat Laporan" di bahagian footer di laman web kami.

Pengiklanan

Seperti yang diterangkan secara terperinci dalam Dasar Pengiklanan kami, iLive menempatkan iklan di laman web iLive dari pengiklan, yang mungkin termasuk spanduk pihak ketiga, ikon, iklan kontekstual, dan kandungan yang dibuat atau disediakan oleh pengiklan (secara kolektif disebut sebagai "Iklan", "Iklan" atau "Dari pengiklan kami "). Sesetengah iklan yang mungkin muncul sebagai perenggan teks, imej kecil, ikon, atau jenis teks atau imej lain yang disebut "iklan asli" dan muncul bersama kandungan editorial. Iklan ini dilabelkan sebagai "Kandungan Penaja," "Dari Penaja Kami," atau "Daripada (Penaja Kami)." Terlepas dari bentuk pengiklanan, Pengiklan bertanggung jawab atas ketepatan dan objektivitas Pengiklanannya, sesuai dengan Dasar Pengiklanan kami. Pengiklanan tidak ditapis oleh iLive dan tidak dikawal oleh Dasar Editorial ini.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.