^

Anak sekolah

Kanak-kanak sekolah berumur 7 hingga 17 tahun, kedua-dua doktor dan guru dibahagikan kepada tiga kategori umur: umur junior, tengah dan sekolah menengah. Setiap daripada mereka mempunyai ciri-ciri sendiri, yang mesti diketahui oleh ibu bapa.

Apakah anak-anak sekolah yang paling biasa? Proses fisiologi apa berlaku dalam masa pubertas? Apakah masalah yang timbul ketika anak-anak sekolah makan dengan buruk, bergerak sedikit dan mengabaikan peraturan kebersihan diri? Bagaimana untuk mengaitkan ciri-ciri psikologi kanak-kanak sekolah dan masalah kesihatan fizikal dan psiko-emosi?

Makanan yang sihat untuk kanak-kanak sekolah dari 6 hingga 17 tahun

Ketahui mengenai set produk seharian dan jumlah hidangan untuk kanak-kanak dan remaja umur sekolah.

Bagaimana untuk mengajar menulis anak?

Cara mengajar kanak-kanak menulis adalah masalah ibu bapa muda. Kanak-kanak belajar membaca lebih cepat daripada menulis, dan tidak ada apa-apa yang perlu dilakukan mengenainya. Jadi, bagaimanakah anda boleh mengajar seorang kanak-kanak menulis, dan cekap dan indah?

Tanda tekanan pada kanak-kanak

Kebanyakan kita cenderung melihat kembali pada masa kanak-kanak, seperti dalam masa yang paling mudah dalam hidup kita, terutamanya berbanding dengan ketegangan dewasa. Tetapi ini tidak membuat tekanan anak anda sendiri kurang nyata. Kita cenderung untuk melupakan bahawa anak-anak kita boleh mendapat banyak tekanan, dan ada banyak alasan untuknya. Tetapi kadang-kadang kita tidak faham perkara ini.

Hari pertama kanak-kanak di sekolah: 9 tip berguna untuk ibu bapa

Hari-hari pertama kanak-kanak di sekolah itu tidak hanya menarik perhatiannya, tetapi juga untuk ibu bapa.

Seorang kanak-kanak dalam gred 1: bagaimana untuk membantunya menyesuaikan diri?

Seorang kanak-kanak di kelas pertama boleh mula sakit dengan cepat. Ini bermakna ia menyesuaikan diri dengan keadaan yang luar biasa: peningkatan tekanan, kolektif kanak-kanak baru, guru, rejim baru hari ini. Oleh itu, graduan pertama harus diperlakukan dengan sangat hati-hati, tetapi tegas - selepas semua, dia perlu membantu memasuki irama kehidupan baru untuknya.

Bagaimana untuk mengajar kanak-kanak bahagia?

Untuk mengajar kanak-kanak bahagia, anda perlu mengalami perasaan ini sendiri. Sehingga 7 tahun kanak-kanak itu secara emosi melekat pada ibu sebanyak 90%, sehingga umur 14 tahun dia terus merasakan hubungan ini sebanyak 40%. Namun begitu, kanak-kanak cuba menyalin sensasi dan tingkah laku ibu bapa. Oleh itu, anda perlu mempelajari beberapa kebenaran mudah mengenai cara untuk menjadi bahagia.

Bagaimana dengan betul memberi makan anak sekolah?

Kejayaan dalam kajian pelajar bergantung pada apa yang anak makan. Tetapi ramai ibu bapa terlalu sibuk untuk menyediakan anak mereka dengan pemakanan yang rasional, kaya dengan nutrien. Mereka sama-sama menyusukan anaknya, memberikannya hanya sayur-sayuran dan buah-buahan, atau overfed, cuba meletakkan sepadan anak lelaki atau anak perempuan dengan lebih banyak daging. Bagaimana dengan betul memberi makan anak sekolah?

Murid: bagaimana tidur untuk tidur?

Selalunya kanak-kanak boleh belajar lebih teruk dan berasa lebih teruk ketika elementer ... Tidak mendapat cukup tidur. Walaupun anda meletakkan pelajar anda tidur pada pukul 22.00, dia masih tidak dapat tidur dengan baik. Alasan untuk tidur buruk murid sekolah boleh berbeza - bantal yang diletakkan dengan salah, bilik yang tidak cukup pengudaraan, pangsapuri terlalu panas atau terlalu sejuk ...

Bagaimana untuk mengurangkan tekanan pada bulan pertama sekolah?

Permulaan tahun sekolah baru boleh memberi kesan yang mendadak kepada jiwa kanak-kanak yang rapuh, tekanan dapat mengurangkan keberkesanan kanak-kanak dalam masyarakat dan dalam pembelajaran. Bulan pertama belajar boleh menjadi sangat sukar bagi kedua-dua kanak-kanak dan ibu bapa. Malah kanak-kanak yang benar-benar mahu pergi ke sekolah perlu menyesuaikan diri dengan tahap aktiviti dan stres yang lebih tinggi, tidak dapat dielakkan dengan kehidupan sekolah.

Lapan tips mudah terhadap obesiti kanak-kanak

Bilangan kanak-kanak yang gemuk atau berat badan berlebihan semakin meningkat pada kadar yang membimbangkan. Tambahan pound meningkatkan risiko masalah kesihatan yang serius, seperti diabetes, penyakit jantung dan asma. Obesiti kanak-kanak juga meningkatkan tekanan emosi pada jiwa kanak-kanak yang rapuh. Oleh kerana berat badan berlebihan, kanak-kanak sering mengusik dan tidak mahu bermain dengannya, dan ini boleh menyebabkan rendah diri dan kemurungan. Tetapi anda boleh membantu anak anda menurunkan berat badan dan mengekalkan berat badan yang sihat.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.