^

Diet Tatiana Tarasova: ciri-ciri

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Diet Tatiana Tarasova - diet kalori rendah untuk penurunan berat badan dan peningkatan kesihatan. Bagaimana cara menurunkan berat badan dan apa yang perlu dirancang untuk menu - kami akan memberitahu dalam penerbitan ini.

Apakah ciri-ciri diet Tatiana Tarasova?

Intipati diet: sekatan kalori dan hari puasa pada makanan kegemaran anda sepanjang minggu

Berat badan: sehingga 5-6 kg sebulan

Berapa lama makanan Tarasova: 5-6 bulan, bergantung kepada hasil penurunan berat badan

Siapa yang membangunkan diet?

Ahli diet terkenal Margarita Koroleva. Dia terkenal dengan fakta bahawa dietnya telah berjaya kehilangan banyak bintang. Sebagai contoh, Nikolai Baskov, Valeria, Lolita.

Apakah diet Tatiana Tarasova yang terkenal?

Selama 7 bulan Tatyana Tarasova, jurulatih skating angka yang terkenal, kehilangan berat badan sebanyak 33 kilogram kerana diet rendah kalori dari Margarita Koroleva

Peraturan diet mandatori Tatyana Tarasova

Tidak makan terlalu banyak!

Jumlah kalori yang ditentukan oleh pakar pemakanan harus diperhatikan dengan ketat.

Sebelum anda makan terlalu banyak, pada pendapat anda, produk yang berguna, baca pembungkusan berapa banyak kalori yang terdapat di dalamnya. Maklumat sedemikian tersedia pada semua produk yang dibungkus. Dalam kes yang teruk, berhati-hati mengkaji jadual kandungan kalori produk.

Tonton kalori dalam makanan

Ingat bahawa dalam identik, pada pandangan pertama, bungkusan kismis boleh menjadi produk yang berbeza dengan jumlah kalori tidak sama. Kerana pemprosesan kardinal berbeza dari produk ini.

Ini memberi dalam paket 200 gram kismis 206 Kcal, dan yang lain, juga berat 200 g, 340 Kcal. Perbezaannya penting, bukan? Pemakanan Tatiana Tarasova semestinya mengambil kira.

Kawal rasa rasa lapar anda

Menurut Margarita Koroleva, yang membangunkan sistem penurunan berat badan individu untuk bintang-bintang, hanya orang yang tidak tamak dapat menurunkan berat badan kerana dia sedikit lapar dari meja.

Ini bermakna untuk mengawal selera makan anda dengan penurunan berat badan dengan diet Tatiana Tarasova adalah wajib.

Hadkan bahagian

Agar tidak makan terlalu banyak, anda perlu mengambil sebahagian daripada tidak lebih daripada 200 g setiap hidangan. Kemudian anda berpuas hati, dan badan tidak berlebihan.

Jangan mengambil rehat yang panjang dalam makanan

Margarita Korolyova berhujah bahawa jika rehat antara makanan adalah lebih daripada 4 jam, tubuh akan mengalami kekurangan makanan, maka dari makanan yang terlalu banyak. Oleh itu, untuk mengurangkan berat badan semasa diet Tatiana Tarasova lebih baik makan sekurang-kurangnya 5 kali sehari.

Tiada makan malam lewat!

Menurut Ratu, bintang-bintang di atas dietnya kehilangan berat badan dengan tepat kerana mereka tidak makan lebih dari 4 jam sebelum tidur. Selain itu, walaupun selama 4-5 jam sebelum tidur, jangan ganggu perut dengan makanan yang banyak, kasihan tubuh.

Anda tidak boleh makan sebelum tidur, makanan berlemak, bijirin, buah manis. Tetapi salad sayuran segar adalah cara paling berkesan untuk mengurangkan berat badan. Kefir dengan kandungan lemak rendah dan keju cottage dibenarkan.

Minum perlahan-lahan

Jika anda benar-benar keletihan lapar dan benar-benar mahu mempunyai makanan ringan sebelum tidur, pastikan kefir di dalam peti sejuk. Hanya jangan minum dengan voli, ia bukan champagne. Marguerite Queen sangat menyarankan untuk mengambil satu sudu teh dan dalam sips kecil untuk perlahan-lahan makan yogurt ini.

Oleh itu, anda akan menyingkirkan diri dari makan berlebihan dan memuaskan rasa lapar.

Apa yang boleh dan tidak boleh untuk mengurangkan berat badan?

Produk yang dibenarkan dalam diet Tatiana Tarasova - sayur-sayuran, ikan (lemak rendah lemaknya), daging tanpa lemak, buah beri, buah-buahan untuk musim.

Tetapi penaik manis, kentang, terutama goreng dalam minyak, benar-benar boleh merosakkan angka itu, mereka harus ditinggalkan. Jika, sudah tentu, anda mahu menurunkan berat badan, dan tidak menjadi lebih baik.

Makan protein

Pada beberapa buah-buahan dan sayur-sayuran selama beberapa bulan anda tidak akan pergi jauh. Itulah sebabnya diet Tatiana Tarasova mencadangkan protein dalam diet dengan setiap hidangan. Dan mereka, anda ingat, hanya 5. Protein perlu dimakan sedikit demi sedikit - ia akan memberi tenaga dan tidak akan membebankan sistem pencernaan.

Minum semestinya!

Ingin menurunkan berat badan - minum. Bukan alkohol, tentu saja, tetapi air yang disucikan tanpa gas atau teh hijau tanpa gula. 2 liter air yang disucikan sehari adalah satu lagi peraturan diet keemasan Tatiana Tarasova.

Minum cecair berikut setengah jam sebelum makan atau setengah jam selepas itu. Kehilangan berat badan yang berkesan adalah jaminan kepada anda.

Kurangkan berat badan dengan mudah dan gembira, menjadi lebih cantik, langsing dan muda dengan diet Tatiana Tarasova dan sila orang yang anda sayangi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.