^

Diet untuk kumpulan darah kedua: bagaimana untuk menurunkan berat badan dengan betul?

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 20.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Wakil kumpulan darah kedua harus menghadkan diet mereka, tidak termasuk produk berbahaya kepada mereka. Dan untuk mematuhi beberapa cadangan penting jika anda ingin menurunkan berat badan dengan mudah dan berasa sihat. Dan kami akan membantu dalam maklumat berguna ini.

trusted-source[1], [2]

Jenis petani: kami lebih suka sayur-sayuran

Penyokong asal-usul kumpulan darah berhujah bahawa orang yang mempunyai kumpulan darah kedua muncul sebagai hasil peralihan dari menu daging semata kepada sayur-sayuran. Apabila bukan memburu mereka mula memupuk tanah dan tumbuh di atasnya sayuran, bijirin dan sayur-sayuran.

Diet untuk kumpulan darah kedua: bagaimana untuk menurunkan berat badan dengan betul?

Itulah sebabnya sayur-sayuran dan sayur-sayuran sangat dirasakan secara organik oleh saluran pencernaan orang dengan kumpulan darah kedua. Mereka mudah dicerna dan dicerna, tidak disimpan dalam lemak di pinggir dan pinggang dan menenun badan dengan vitamin dan mineral yang berguna.

Kemerahan dalam kesihatan orang dengan kumpulan darah kedua

Mereka kadang-kadang mengalami hakikat bahawa sistem imun mereka terlalu terbuka untuk semua jenis jangkitan. Oleh itu, imuniti perlu diperkuatkan dengan menghilangkan hidangan daging yang berat dari menu, juga wajar untuk menyediakan minuman dengan ginseng, hawthorn, dan minum teh hijau yang mempunyai sifat pemurnian.

Untuk mengecualikan penyakit hati, gangguan hempedu dan metabolik yang menimbulkan kencing manis, orang yang mempunyai kumpulan darah kedua harus makan dengan betul dan cekap, dengan produk yang disarankan oleh ahli diet dan prinsip diet ini. Iaitu - lebih banyak untuk mematuhi menu vegetarian, daripada daging.

Ini akan membantu menurunkan berat badan dan meningkatkan kesihatan seluruh badan.

Sukan dan jenis darah kedua

Sukan yang dipilih dengan tepat akan merangsang dan menguatkan sistem kekebalan tubuh, membantu bahan-bahan yang bermanfaat daripada produk untuk diserap dengan lebih baik, menjadikan anda kencang, dan anda - dalam keadaan berjaga-jaga.

Sukan yang dipilih oleh seseorang dengan kumpulan darah kedua tidak semestinya perlu agresif dan melemahkan. Ia akan cukup untuk beban ringan, supaya makanan diserap dengan baik dan dicerna, dan anda mencapai matlamat utama anda - berat optimum.

Apakah yang patut saya enggan menurunkan berat badan?

Daging

Perasa dan sos pedas, termasuk mayonis kegemaran

Masin (khususnya, ikan hering, timun dan kubis)

Beri dan buah-buahan yang menyengat (cranberry, oren, delima, lemon dan lain-lain)

Lada manis semua jenis

Coklat semua jenis dan gula

Jika anda tidak tiba-tiba, dan lancar bergerak ke cara baru untuk makan, yang lebih biasa di kalangan orang-orang dalam kumpulan kedua darah, yang kebanyakannya vegetarian, ia tidak lama lagi akan menjadi langsing, sihat dan mental yang kuat, seperti yang dilakukan suatu hadiah yang besar untuk sistem saraf dan pencernaan beliau.

Kurangkan berat badan dengan mudah dan hidup dengan gembira!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.