^

Lima Cara Menjaga Hubungan Baru Segar

, Editor perubatan
Ulasan terakhir: 19.10.2021
Fact-checked
х

Semua kandungan iLive disemak secara perubatan atau fakta diperiksa untuk memastikan ketepatan faktual sebanyak mungkin.

Kami mempunyai garis panduan sumber yang ketat dan hanya memautkan ke tapak media yang bereputasi, institusi penyelidikan akademik dan, apabila mungkin, dikaji semula kajian secara medis. Perhatikan bahawa nombor dalam kurungan ([1], [2], dan lain-lain) boleh diklik pautan ke kajian ini.

Jika anda merasakan bahawa mana-mana kandungan kami tidak tepat, ketinggalan zaman, atau tidak dipersoalkan, sila pilih dan tekan Ctrl + Enter.

Bagi wanita dan lelaki, tidak ada yang lebih menarik daripada menerima kesan segar dan segar pada masa yang dihabiskan bersama-sama. Masalahnya ialah hubungan baru secara beransur-ansur menjadi stabil, boleh dipercayai, tetapi ... Membosankan. Tetapi ini tidak sepatutnya berlaku! Setiap minit setiap hari anda boleh hidup seperti perasaan kejatuhan percuma. Berikut adalah lima prinsip asas yang suka pasangan boleh memohon untuk menjaga hubungan baru yang segar dan menarik.

Kaedah nombor 1. Gunakan hakikat bahawa anda adalah berbeza

Lelaki dan wanita adalah berbeza, dan tidak akan sebaliknya. Gunakan perbezaan ini bukan untuk itu. Untuk memburukkan lagi kesalahpahaman antara anda apabila cinta pertama berleluasa. Biarkan perbezaan ini memberi anda peluang untuk belajar satu sama lain dan mengagumi satu sama lain.

Sebagai contoh: dia suka memasak, tetapi tidak suka bola sepak. Dia suka bola sepak, tetapi tidak suka memasak. Ambil dari satu sama lain apa yang anda tidak tahu bagaimana dan tidak pernah lakukan. Sangat menarik untuk belajar dan menerima pengetahuan baru. Biar gadis itu pergi ke bola sepak, dan lelaki sekurang-kurangnya sekali masak untuk pizza teman wanitanya. Jika anda melakukan ini bersama-sama, anda akan mengalami banyak momen yang terang, lucu, lucu dan menyentuh.

Dan banyak lagi. Untuk membantu hubungan anda menjadi lebih mendalam dan lebih menarik dari masa ke masa, lelaki dan wanita mesti memahami dan menghormati keunikan seksual antara satu sama lain. Anda mesti memahami, mengkaji dan menilai perbezaan anda dalam sifat, tabiat dan rupa antara satu sama lain, daripada memerangi mereka atau membiarkan mereka menyakiti anda. Tinggal berbeza!

Kaedah nombor 2. Buat kes-kes khas

Walaupun kesibukan anda, anda masih mencari masa untuk pergi ke restoran semata-mata untuk melihat antara satu sama lain, menikmati suasana yang menyenangkan dan hidangan yang indah, menari. Buat kesempatan istimewa ini, berdandan, membuat tempahan dan menikmati hakikat bahawa anda berdua merasa tenang dan memanjakan diri anda. Ini cara terbaik untuk menghabiskan masa bersama, merancang masa depan anda, percutian, perjalanan atau berkongsi impian anda tentang kerjaya.

Kadang-kadang anda perlu mencari tempat yang selamat untuk bercakap antara satu sama lain - ini boleh menjadi bahagian penting dalam mengekalkan hubungan intim. Kongsi bagaimana perasaan anda dan apa yang anda fikirkan. Apabila anda boleh berkomunikasi dengan bebas dan terbuka antara satu sama lain, ia memperkuat perasaan cinta dan kesegaran hubungan.

Kaedah nombor 3. Beri setiap hadiah kecil lain

Berapa lama menunggu sehingga hari jadi anda yang akan datang, tahun baru, kelapan bulan Mac? Untuk merasakan percutian tanpa diduga dan menjangka, biarkan setiap orang belajar untuk mencipta momen istimewa setiap hari. Kemudian anda akan terikat dengan perasaan umum yang boleh terjadi dari masa ke masa, pada bila-bila masa.

Masa ini boleh menjadi hadiah kecil yang tidak dijangka, mesej e-mel, lawatan, belajar bersama-sama sesuatu yang baru, menikmati bersama-sama lagu yang ditulis atau dipilih ... Semua kejutan kecil ini adalah penciptaan detik istimewa.

Kaedah nombor 4. Adakah "Menghormati"

"Menghormati" berasal dari perkataan Latin, yang sebenarnya bermaksud mencari kembali. Perhatikan pasangan anda setiap kali dia berbuat apa-apa. Secara praktiknya ini bermakna anda perlu memberi perhatian kepada semua perkataan dan kebiasaan pasangan anda, kepada bakatnya, dan menghargai mereka. Setiap kali orang sayang anda berbuat sesuatu, merawat tindakannya sebagai keajaiban kecil.

Beritahu antara satu sama lain seberapa baik pasangan anda melakukan ini atau betapa menyenangkannya anda mempunyai sejambak merah jambu atau bagaimana anda suka bahawa dia menyediakan kopi untuk anda pada waktu pagi. Ia sentiasa menyegarkan hubungan dan mewujudkan percutian di saat-saat yang pasangan menamakan kebiasaan atau rutin.

Petua # 5. Terima pasangan lebih kerap

"Terima kasih kerana berada dalam hidup saya." Setiap hari dalam hubungan anda, cari cara untuk membincangkannya dengan pasangan anda. Kesyukuran kepadanya adalah penawar terbaik untuk mengekalkan perubahan dalam hubungan yang akan berlaku dari masa ke masa. Tiada apa-apa yang tetap sama, tetapi jika anda berkongsi perasaan bersyukur untuk satu sama lain, hubungan anda akan berkembang. Apa-apa perasaan, perbualan, hadiah, perjalanan adalah peluang baru untuk mengatakan: "Terima kasih kerana berada dalam hidup saya."

Anda boleh berkata "terima kasih" untuk bunga, buku, makanan, percutian, lilin, wain, teater, konsert, tarian, menaiki bot, urut dan hanya keupayaan untuk mendengar, tetapi tidak lupa untuk mengucapkan terima kasih anda setiap hari.

Sangat mudah untuk menjaga hubungan baru yang segar dan seksi - saling menghargai antara satu sama lain dan detik-detik sederhana yang menjadikan hidup kita bahagia.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.